AUTO ATHINA 2024

Απόλυτη προτεραιότητα η εφαρμογή του νέου Κ.Ο.Κ.- Ψηλά στην ατζέντα του Υπουργείου η συντήρηση των δρόμων

συντήρηση δρόμων
συντήρηση δρόμων ΚΜ

Στην τοποθέτηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στα εγκαίνια της έκθεσης αυτοκινήτου, μεταφέρθηκε το μήνυμα για τη σημασία που δίνει το κράτος στον ευρύτερο τομέα της αυτοκίνησης και της κινητικότητας.

Στα έργα, καθώς και τις πολυεπίπεδες και στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες στους τομείς των υποδομών και των μεταφορών, που επηρεάζουν θετικά την αυτοκίνηση αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης αυτοκινήτου “Auto Athina 2024”.

Χ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ AUTO ATHINA 2024
Χ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ AUTO ATHINA 2024 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Υ.ΥΠ.ΜΕΤ.


Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε, στην κατασκευή νέων και τη συντήρηση υπαρχουσών οδικών υποδομών, μια και είναι στοιχεία άρρηκτα συνδεδεμένα με την οδική ασφάλεια, στον εκσυγχρονισμό του κυρωτικού πλαισίου του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το τέλος Οκτώβρη και στην εφαρμογή συγκεκριμένων προγραμμάτων για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Επιπλέον, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας νέων ψηφιακών υπηρεσιών που αφορούν την αυτοκίνηση, καθώς και εκείνη που έχει να κάνει με την προώθηση Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)- ένας πολύ ιδιαίτερος και αυξημένου ενδιαφέροντος τομέας. “Ακολουθούμε μια ολιστική προσέγγιση που καταλήγει να έχει άμεσα αλλά και διαρκή οφέλη για την αυτοκίνηση και με αυτό το πνεύμα θα συνεχίσουμε”, κατέληξε Υπουργός.

Στην λαμπρή τελετή των εγκαινίων της Έκθεσης, παραβρέθηκε και ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης. Στην τοποθέτησή του ο υπουργός κ. Χατζηδάκης, τόνισε ότι: “Τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι σίγουρα πιο ασφαλή αλλά και πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Το πρόγραμμα για την υποστήριξη της ηλεκτροκίνησης είναι κάτι που το ήθελε προσωπικά και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης”.

Εγκαίνια Auto Athina 2024
Εγκαίνια Auto Athina 2024 AUTO ATHINA


Για να καταλήξει πως “η τάση της αγοράς στρέφεται σε πιο φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα και η κυβέρνηση είναι προσανατολισμένη προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να εξυπηρετηθούν οι στόχοι της ασφάλειας στις οδικές μετακινήσεις και της προστασίας του περιβάλλοντος”.

TAGS AUTO ATHINA 2024 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ Κ.Ο.Κ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ