ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Αυτά είναι τα 4 νέα SUV και το μικρό 5θυρο που περιμένουμε να δούμε άμεσα στην Ελλάδα- Τιμές

Alfa Romeo Junior Elettrica Veloce
Alfa Romeo Junior Elettrica Veloce ALFA ROMEO

Τα SUV μοντέλα σε όλες τις κατηγορίες, είναι τα πλέον δημοφιλή και εύλογα η προσμονή για κάθε νέο μοντέλο αυτού του είδους, έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία για την αγορά.

Το φαινόμενο δεν είναι ελληνικό, είναι παγκόσμιο. Τα SUV όπως φαίνεται από τα στατιστικά των πωλήσεων, είναι η πρώτη επιλογή της πλειοψηφίας των αγοραστών. Συνεπώς, δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ακόμα και σήμερα, υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για τα μοντέλα που αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2024. Πάμε με αλφαβητική σειρά, να δούμε αυτά που ξεχωρίζουν.

Alfa Romeo Junior- Τιμή: Από 28.900 ευρώ

Alfa Romeo Junior Elettrica Veloce
Alfa Romeo Junior Elettrica Veloce ALFA ROMEO


Η νέα πρόταση της Alfa Romeo που έχει ξεσηκώσει για τα καλά τους φίλους της μάρκας και όχι μόνο (έχοντας αντίστοιχα προκαλέσει ανησυχία στον ανταγωνισμό) είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελία. Οι πρώτες εκδόσεις που θα εισαχθούν, είναι αυτές με την απόδοση των 136 (υβριδική) και 156 (αμιγώς ηλεκτρική) ίππων, που συγκεντρώνουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από κάθε άποψη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, με την επιδότηση του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ”, προκύπτει φθηνότερη κατά 1.000 ευρώ, από τη βασική -όσο βασική μπορεί να θεωρηθεί, με τον εξοπλισμό της να είναι πλήρης- υβριδική έκδοση του μοντέλου. Οι φανατικοί των επιδόσεων, θα πρέπει να περιμένουν λίγο περισσότερο, καθώς στις αρχές του 2025 υπολογίζεται πως θα είναι στη χώρα μας η έκδοση με τους 280 ίππους.

Ford Capri- Τιμή: Από 37.200 ευρώ

Ford Capri
Ford Capri FORD


Η επιλογή της Ford να δώσει το θρυλικό όνομα σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV, μπορεί να φαίνεται παράδοξη μια και το αρχέτυπο ήταν ένα τετραθέσιο δίπορτο coupe και στις τρεις του γενιές αλλά είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις επιταγές της αγοράς παγκοσμίως. Το νέο Capri, είναι ένα ηλεκτρικό μοντέλο που θα αυξήσει τις επιλογές που έχουν οι υποψήφιοι αγοραστές αυτοκινήτων του είδους.

Στη χώρα μας, αναμένεται μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη και οι τρεις εκδόσεις απόδοσης, 170, 286 και 340 ίππων θα είναι διαθέσιμες από την αρχή. Η δυνατότερη εκδοχή του μοντέλου θα είναι και τετρακίνητη. Η χωρητικότητα των μπαταριών ανά έκδοση, είναι 52, 77 και 79 kWh αντίστοιχα και κάθε μια από αυτές, θα διατεθεί σε δύο επίπεδα εξοπλισμού, Style και Premium.

Hyundai Bayon- Τιμή: Από 20.490 ευρώ

Hyundai Bayon
Hyundai Bayon HYUNDAI


Το ανανεωμένο Bayon, θα είναι κοντά μας το Φθινόπωρο και όπως έχει ήδη ξεκινήσει, θα συνεχίσει να είναι μια πολύ δελεαστική οικονομικά πρόταση για τα B-SUV. Η έξυπνη τοποθέτησή του, έχει να κάνει και με τη χρήση των δύο επιλογών σε επίπεδο κινητήρα, που αναλύεται σε ένα τιμολογιακό εύρος που εκτείνεται έως και τα 25.190 ευρώ, στην κορυφαία εξοπλιστική έκδοση Premium της mild υβριδικής εκδοχής του κινητήρα με τους 100 ίππους.

Σε αυτή την περίπτωση το Bayon συνδυάζει και την ευκολία του 7DCT αυτόματου κιβωτίου, δίνοντας έναν ακόμα πολύ καλό λόγο για να το δουν οι υποψήφιοι αγοραστές της κατηγορίας πιο “ζεστά”. Η ποιότητα στην κατασκευή του είναι δεδομένη, ενώ η αισθητική αναθεώρησή του, το φέρνει πιο κοντά στο νέο πρότυπο της Hyundai, κάνοντάς το πιο θελκτικό.

MG ZS & HS- Τιμή: Δεν έχει ανακοινωθεί

MG HS New
MG HS New MG MOTOR


Ανανέωση και για το best value for money μοντέλο της ελληνικής αγοράς συνολικά. Το MG ZS, που σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε θα είναι πιο μεγάλο από το μοντέλο με το οποίο η MG “επανασυστήθηκε” στην ελληνική αγορά τον περασμένο Σεπτέμβριο, θα παραμείνει στα γνωστά τιμολογιακά πρότυπα που έχει εφαρμόσει η ελληνική αντιπροσωπεία.

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να το περιμένουμε εκεί στα “πέριξ” των 20.000 ευρώ, που με δεδομένο το ότι βάσει διαστάσεων θα ανέβει κατηγορία και θα “αναμετρηθεί” με τα C-SUV, πάλι θα αποτελεί “πονοκέφαλο” για τον ανταγωνισμό. Η αισθητική του αναβάθμιση, το φέρνει ακόμα πιο κοντά στο κοινό των SUV και θα το κάνει ακόμα πιο ελκυστικό. Αντίστοιχα, η ανανέωση και της ναυαρχίδας των SUV της MG, θα είναι όπως φαίνεται και από τις πρώτες φωτογραφίες, σημαντική για τη συνέχεια της καλής εμπορικής πορείας.

+1

BYD Dolphin- Τιμή: Από 17.998 ευρώ (με το “Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ” και απόσυρση)

BYD Dolphin
BYD Dolphin BYD


Η νέα αμιγώς ηλεκτρική πρόταση της BYD που έχει μπει πολύ δυναμικά στην ελληνική αγορά και μόνο με την τιμολογιακή της προσέγγιση, θα παίξει “ρυθμιστικό ρόλο” στη διαμόρφωση της νέας τάξης των πραγμάτων που έχουν να κάνουν με τις τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Άλλωστε, τα πρώτα δείγματα γραφής της εταιρείας (Seal και Atto 3) είναι απόλυτα “πειστικά” ως προς τις διαθέσεις της εταιρείας.

Το Dolphin αναμένεται να συνεχίσει σε αυτό το μοτίβο και να φέρει την BYD ακόμα πιο κοντά στο στόχο που είναι η κατάκτηση της κορυφής σε επίπεδο πωλήσεων. Η βασική έκδοση του μοντέλου διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 44,9 kWh, η οποία εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 310 χιλιομέτρων με μια φόρτιση, ενώ η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα είναι 177 ίπποι.

TAGS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ALFA ROMEO JUNIOR ALFA ROMEO BYD BYD DOLPHIN MG MOTOR MG HS MG ZS HYUNDAI HYUNDAI BAYON FORD CAPRI ΑΓΟΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ