ΑΓΟΡΑ

Αυτά είναι τα 6 B-SUV που ξεχώρισαν με τις πωλήσεις τους- Βασικές εκδόσεις με “ταβάνι” τα 25 χιλιάρικα

Τα 6 B-SUV που ξεχώρισαν σε πωλήσεις το 1ο 6μηνο του 2024
Τα 6 B-SUV που ξεχώρισαν σε πωλήσεις το 1ο 6μηνο του 2024 KBOID

Τα SUV μοντέλα έχουν την τιμητική τους στην παγκόσμια αγορά και η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, με τα συγκεκριμένα έξι B-SUV να κάνουν τη διαφορά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Η πορεία των πωλήσεων κατά το πρώτο 6μηνο του 2024, αποδεικνύει πως η “μόδα” των SUV δεν δείχνει να “ξεθωριάζει”- τουλάχιστον όχι ακόμα. Ανάμεσα στα μοντέλα με τις περισσότερες πωλήσεις στην εγχώρια αγορά, ξεχωρίζουν οι προτάσεις που ανήκουν στο segment των B-SUVs που όπως φαίνεται έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη μιας πολύ μεγάλης μερίδας αγοραστών από το σύνολο των πωλήσεων των καινούργιων αυτοκινήτων. Εδώ λοιπόν έχουμε τα 6 πρώτα σε πωλήσεις μοντέλα της κατηγορίας.

1. Toyota Yaris Cross – Από 24.270 ευρώ

Toyota Yaris Cross 2024
Toyota Yaris Cross 2024 TOYOTA


Με 4.383 πωλήσεις, συμπληρώνοντας το πρώτο εξάμηνο του έτους, το Toyota Yaris Cross αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή της ελληνικής αγοράς, καθώς έχει τις περισσότερες πωλήσεις ανεξαρτήτως κατηγορίας. Το όνομα της Toyota σφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο ένα ιδανικό σε μέγεθος αυτοκίνητο που εξυπηρετεί μια σειρά από ανάγκες, με ένα τρόπο ιδιαίτερα αποτελεσματικό- και με τιμή από 24.270 ευρώ.

2. Peugeot 2008 – Από 24.800 ευρώ

Peugeot 2008
Peugeot 2008 PEUGEOT


Η πρόταση της Peugeot στην κατηγορία, όπως φαίνεται δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αμφισβήτηση της αξίας της. Συνδυάζοντας το elegant προφίλ της εταιρείας, με ένα πλήρες πακέτο όμορφης σχεδίασης μέσα και έξω αλλά και πλήρους εξοπλισμού, το 2008 έχει μπει για τα καλά στο “κάδρο” όλων όσοι ενδιαφέρονται για αγορά καινούργιου αυτοκινήτου από τη συγκεκριμένη κατηγορία και όχι μόνο και οι 3.107 ταξινομήσεις προσυπογράφουν.

3. Suzuki Vitara – Από 20.580 ευρώ

Suzuki Vitara
Suzuki Vitara SUZUKI


Είναι ένα από τα αδιαμφισβήτητα blue chips της ελληνικής αγοράς, με το όνομα της Suzuki να αποτελεί έναν εξαιρετικό παρονομαστή που παραπέμπει σε εξαιρετική εικόνα στον τομέα της αξιοπιστίας και υπογραμμίζεται από τις 2.852 ταξινομήσεις του πρώτου εξαμήνου. Η πρόσφατη ανανέωσή του, δίνει έξτρα πόντους στο μοντέλο που διαρκώς εκσυγχρονίζεται.

4. MG ZS – Από 18.950 ευρώ

MG ZS 2024
MG ZS 2024 MG


Το μοντέλο που ξεχωρίζει στη συγκεκριμένη κατηγορία με το μέγεθός του (αγγίζει τα όρια των C-SUV) αλλά και την ιδιαίτερη σχέση τιμής- αξίας, δεν θα μπορούσε να “αγνοηθεί” από το δυναμικό αγοραστικό κοινό. Οι 1.503 ταξινομήσεις του πρώτου εξαμήνου, δίνουν ένα εξαιρετικό “πάτημα” για τη συνέχεια, που αναμένεται ιδιαίτερα “καυτή” για την ελληνική αντιπροσωπεία της MG που σε λίγο καιρό θα προσφέρει τη νέα έκδοση του μοντέλου (φωτό).

5. Nissan Juke – Από 19.990 ευρώ

Nissan Juke
Nissan Juke NISSAN


Η πρόταση της Nissan είναι μια σταθερή αξία στην κατηγορία, εξαργυρώνοντας το πολύ καλό όνομα της Ιαπωνικής εταιρείας αλλά και τη συνολική αξία ενός αυτοκινήτου με “πολυμορφικά” χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να παίξει μια σειρά από ρόλους. Οι 1.267 πωλήσεις που κατέγραψε μέσα στους πρώτους 6 μήνες του έτους, υπογραμμίζουν τη διάθεση του αγοραστικού κοινού να αναγνωρίζει τις διαχρονικές αξίες.

6. Opel Crossland – Από 19.400 ευρώ

Opel Crossland
Opel Crossland OPEL


Η Γερμανική υπογραφή της Opel στον εκπρόσωπό της στα B-SUV, φαίνεται πως έχει ακόμα πολύ μεγάλη σημασία. Το Crossland -μαζί με το Mokka στην ίδια κατηγορία- με τα ικανά μηχανικά σύνολα και τον ποιοτικό “αέρα” που αποπνέει, έφερε στην Opel 1.234 νέες ταξινομήσεις μόνο κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους που όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, συνεχίζεται ιδιαίτερα δυναμικό, προετοιμάζοντας μας για συνολικά καλύτερη επίδοση μέχρι το τέλος της χρονιάς- σε σχέση με το 2023.

TAGS ΑΓΟΡΑ OPEL TOYOTA NISSAN MG SUZUKI PEUGEOT B-SUV ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ