ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Αυτά είναι τα τρία πρώτα σε πωλήσεις ηλεκτρικά στην Ελληνική αγορά

Three Best Sellers EVs
Three Best Sellers EVs MG

Μόλις πριν λίγες ώρες “άνοιξε” η πλατφόρμα για την επιδότηση του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά 3” και με αυτή την ευκαιρία, ρίχνουμε μια ματιά στα τρία πρώτα σε πωλήσεις ηλεκτρικά μοντέλα της ελληνικής αγοράς.

Τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που σύμφωνα με όλα όσα βλέπουμε στις πιο προηγμένες χώρες, είναι η κυρίαρχη τάση για την αγορά, έρχονται για άλλη μια φορά να ενισχυθούν από την κρατική “επέμβαση” με τη λειτουργία του προγράμματος επιδότησης αγοράς “Κινούμαι Ηλεκτρικά 3”. Αισίως στον τρίτο του κύκλο, το πρόγραμμα ευελπιστεί να γίνει η αφορμή για ακόμα περισσότερους υποψήφιους αγοραστές να επιλέξουν κάποιο από τα ικανότατα μοντέλα της αγοράς στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Η εικόνα της αγοράς μέχρι στιγμής, έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον, μια και αποτυπώνει με τρόπο ιδιαίτερα γλαφυρό τις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού απέναντι σε αυτό το “νέο φρούτο” που ακούει στο όνομα ηλεκτροκίνηση. Αναλύοντας την πρώτη “τριπλέτα” των best sellers ηλεκτρικών, βλέπουμε πραγματική κυριαρχία της Αμερικάνικης Tesla που όπως φαίνεται έχει τον τρόπο της να μένει ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού.

1. Tesla Model 3- 295 ταξινομήσεις

Three Best Sellers EVs
Three Best Sellers EVs TESLA


Μέχρι στιγμής, με λίγο κάτω από 300 αυτοκίνητα, το Tesla Model 3 αναδεικνύεται “πρωταθλητής χειμώνα” στις πωλήσεις των ηλεκτρικών, έχοντας μια σημαντική παρουσία στην κατηγορία που φαίνεται πως στο μέλλον θα συγκεντρώνει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον από τους αγοραστές. Με ενδιαφέρουσες εκδόσεις αυτονομίας και εξοπλισμού, το Model 3 έχει καταφέρει να είναι στην κορυφή των προτιμήσεων όλων όσοι αναζητούν το επόμενο ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο.

2. Tesla Model Y- 201 ταξινομήσεις

Three Best Sellers EVs
Three Best Sellers EVs TESLA


Το αξιοπερίεργο της περίπτωσης του Model Y είναι πως πρόκειται για ένα μοντέλο σημαντικά ακριβότερο από το Model 3. Αυτό, μπορεί να μην “χτυπάει” στο μάτι για την ελληνική αγορά που έχει Tesla στις δύο πρώτες θέσεις του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος μέσα στο 2024 αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς πως το Model Y ήταν το μοντέλο- πρωταθλητής του 2023 στις πωλήσεις όλης της Ευρώπης και μάλιστα με σημαντική διαφορά στις ταξινομήσεις από το δεύτερο- που τυχαία ή μη, ήταν και πολύ φθηνότερο.

3. MG4- 74 ταξινομήσεις

Three Best Sellers EVs
Three Best Sellers EVs MG


Στην τρίτη θέση της κατάταξης των best seller ηλεκτρικών μέχρι στιγμής, η παρουσία της νεότευκτης στην ελληνική αγορά MG είναι σίγουρα μια δικαίωση για την ελληνική αντιπροσωπεία που την επίλεξε. Με τις ενδιαφέρουσες εκδόσεις του, το MG4, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας, έχει δείξει σε όλες τις αγορές της Ευρώπης όπου είναι διαθέσιμο, πως μπορεί να παίξει “σοβαρή μπάλα” απέναντι σε καταξιωμένους αντιπάλους και με “βαριές φανέλες”.

TAGS ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ TESLA TESLA MODEL 3 TESLA MODEL Y MG4 XPOWER MG4 SUV
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ