ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Αυτές είναι οι αποκαλύψεις της MG στο GoodWood- Οι ευχάριστες εκπλήξεις συνεχίζονται με εντυπωσιακό τρόπο

MG-Cyber-GTS-Concept
MG-Cyber-GTS-Concept MG

Οι εορτασμοί για τα 100 χρόνια της MG κορυφώνονται στο Goodwood Festival of Speed, όπου η Βρετανική μάρκα, καθόλου τυχαία, επέλεξε να δείξει πολύ από το μέλλον της.

Με πρώτο και καλύτερο το νέο πρωτότυπο MG Cyber GTS, τα νέα από το GoodWood που αφορούν στην πολλά υποσχόμενη MG Motor, είναι πολλά και ενδιαφέροντα. Η coupe εκδοχή του ξεχωριστού Cyberster -που και αυτό έχει την τιμητική του στο φετινό Festival of Speed και μάλιστα κοσμεί το κεντρικό “γλυπτό” της εκδήλωσης- δίνει μια γεύση για το πως μπορεί η MG να εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία και την προηγμένη τεχνολογία σε διαφορετικές μορφές αμαξωμάτων.

MG-Cyber-GTS-Concept
MG-Cyber-GTS-Concept MG


Μάλιστα, το γεγονός πως την αποκάλυψη του πρωτότυπου έκανε ο Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού της εταιρείας, Τζόζεφ Καμπάν υπό το βλέμμα του Δούκα του Ρίτσμοντ στην ιδιοκτησία του οποίου εξελίσσεται κατά παράδοση το FoS, έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία. Είναι το μοντέλο με το οποίο η σύγχρονη εκδοχή της εταιρείας, αποτείνει φόρο τιμής στο παρελθόν και συγκεκριμένα στο MGC GTS Sebring.

Με το μοντέλο αυτό, στο διάσημο 12ωρο αγώνα του 1968, η MG κατέκτησε με τους τους θρυλικούς Πάντι Χόπκιρκ και Άντριου Χέτζες πίσω από το τιμόνι του, την λίαν τιμητική τρίτη θέση στην κατηγορία, καθώς τα δύο αυτοκίνητα που τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, ήταν -σε αντίθεση με το αυτοκίνητο της MG- τελείως εξωτικά και σχεδιασμένα με μόνο γνώμονα τη συμμετοχή σε αγώνες.

MG EXE181 2024
MG EXE181 2024 MG


Εκτός αυτού, η MG παρουσίασε στο κοινό για πρώτη φορά και το μοναδικό EXE181, τη σύγχρονη εκδοχή του αυτοκινήτου που θα μπορούσε να σημειώσει το νέο ρεκόρ ταχύτητας- κάτι που είχε πετύχει το 1957, το αντίστοιχο MG EXE181, που κατέγραψε επισήμως ταχύτητα 395,31 χλμ./ώρα στα Salt Flats του Μπόνεβιλ. Σημαντικό ρόλο τότε, είχε παίξει η κορυφαία αεροδυναμική του αυτοκινήτου, ο συντελεστής αντίστασης της οποίας ήταν 0,181, από όπου προέκυψε και το όνομα.

MG EXE181 1957
MG EXE181 1957 MG


Φανταστείτε πως το ρεκόρ του 1957, σημειώθηκε με το μοντέλο της MG να είναι εφοδιασμένο με κινητήρα 1,5 λίτρων με δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής, υπερσυμπιεστή και δύο καρμπυρατέρ. Οι κατάλληλες ρυθμίσεις από τους μηχανικούς της εταιρείας, επέτρεψαν στο μηχανικό σύνολο να φτάσει τα 290 άλογα στις 7.300 σ.α.λ. που για τα δεδομένα εκείνης της εποχής, ήταν “διαστημική” απόδοση.

MG HS 2024
MG HS 2024 MG


Η έμπνευση από εκείνο το πρωτότυπο, έρχεται να αποδοθεί τώρα στο σύγχρονο ΕΧΕ181, που φυσικά είναι ηλεκτρικό, μονοθέσιο και με ό,τι πιο σύγχρονο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε υλικά για τη δημιουργία της δομής, του πλαισίου και του αμαξώματος. Τέλος, άλλο ένα παγκόσμιο ντεμπούτο σημειώνεται από την MG στο GoodWood, καθώς εκεί βρέθηκε χωρίς καμουφλάζ, το νέο MG HS.

MG HS 2024
MG HS 2024 MG


Το νέο μοντέλο που θα είναι άμεσα διαθέσιμο, έχει νέες εκδόσεις με κινητήρες βενζίνηγς και υβριδικούς, προκειμένου κάθε ενδιαφερόμενος να βρίσκει αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του. Η εντυπωσιακή νέα σχεδίαση του μοντέλου, μαζί με τους αυξημένους χώρους για τους επιβάτες και την αναβαθμισμένη τεχνολογία σε όλους τους τομείς, θα καταστήσει το νέο HS ικανό να αλλάξει την εικόνα των αυτοκινήτων με ιδιαίτερα υψηλό value for money.

TAGS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ MG MOTOR MG CYBERSTER FESTIVAL OF SPEED MG HS GOODWOOD
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ