ΜΑΙΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ

Αυτό είναι το νέο hypercar του Μάικλ Τζόρνταν με τους 1.900 ίππους και την τιμή που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ

Pininfarina Battista Michael Jordan
Pininfarina Battista Michael Jordan PININFARINA

Πρόκειται για το ιδιαίτερο Pininfarina Battista Targa που παράγεται μόνο κατόπιν παραγγελίας και φυσικά είναι ηλεκτρικό αλλά και ιδιαίτερα δυναμικό σε επιδόσεις.

Ο mega star του NBA, Μάικλ Τζόρνταν είδε το Battista σε εκδήλωση αυτοκινήτου στο Μόντερεϊ της Καλιφόρνια (ΗΠΑ) και χωρίς τότε να αποκαλύψει την ταυτότητά του, είχε κινήσει τις διαδικασίες για την απόκτησή του. Το μοντέλο που κοστολογείται σε μια τιμή πάνω από τα 2 εκατομμύρια ευρώ, είναι ένα από τα 150 που θα κατασκευαστούν συνολικά από την Pininfarina, την εταιρεία που αποτελεί την εμπορική “συνέχεια” του διάσημου σχεδιαστικού οίκου αυτοκινήτων.

Pininfarina Battista
Pininfarina Battista PININFARINA


Η νέα αυτή αγορά του Τζόρνταν έρχεται να πιστοποιήσει για άλλη μια φορά την αγάπη του για τα γρήγορα αυτοκίνητα, με τη συλλογή που έχει αποκτήσει μέσα στο χρόνο να περιλαμβάνει ορισμένα πολύ ιδιαίτερα μοντέλα. Τον περασμένο μόλις χρόνο, είχε αποκτήσει ένα Hennessey Venom F5 Roadster, που θεωρητικά είναι ακόμα πιο σπάνιο μια και η κατασκευάστρια εταιρεία έχει αναφέρει πως θα το κατασκευάσει μόλις σε 30 μονάδες.

Το νέο απόκτημα, είναι αμιγώς ηλεκτρικό και διαθέτει 4 κινητήρες- έναν για κάθε τροχό. Διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 130 kWh που σύμφωνα με τον κατασκευαστή, είναι αρκετή για αυτονομία 476 χιλιομέτρων. Η αυτονομία αυτή που μοιάζει “μικρή”, δικαιολογείται από τη συνολική απόδοση των 1.900 ίππων και των 2.340 Nm ροπής, που με τη σειρά τους καθιστούν το Battista ικανό για εξωφρενικές επιδόσεις.

Pininfarina Battista
Pininfarina Battista PININFARINA


Μιλάμε για επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα που διαρκεί μόλις 1,86 δευτερόλεπτα (0-200 χλμ./ώρα σε 4,75 δευτερόλεπτα…) και τελική ταχύτητα 350 χλμ./ ώρα. Το διθέσιο αυτό targa μοντέλο, ζυγίζει 2.063 κιλά και φυσικά είναι όσο ιδιαίτερο μπορεί να φανταστεί κάθε petrolhead ανά τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί πως από την κατασκευάστρια το Battista τροφοδοτείται με ένα ηχοσύστημα για την παραγωγή ήχου που να ταιριάζει με τις επιδόσεις του προσομοιάζοντας τη λειτουργία κινητήρα- ειδικά στο πρόγραμμα λειτουργίας Furiosa.

TAGS ΜΑΙΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ HYPERCAR NBA PININFARINA ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ