ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ

Αυτό είναι το πιο ξεχωριστό SUV της BMW- Έργο τέχνης αφιερωμένο στην “πράσινη” τεχνολογία

 BMW iX5 Hydrogen Surfacing
BMW iX5 Hydrogen Surfacing BMW

Το νέο multi-media έργο με την ονομασία Surfacing που δημιούργησε η Es Devlin στο πολυτελές SUV ύστερα από ανάθεση της BMW, παρουσιάστηκε στην Art Basel στη Basel 2024.

Πρόκειται για έναν πρωτοποριακό συνδυασμό βιώσιμης ενέργειας και κίνησης σε μια εγκατάσταση νερού, φωτός, ήχου και χορού. Μια χορευτική συνεργασία και μια σειρά κινητών ηχητικών εγκαταστάσεων μέσα σε έναν πιλοτικό στόλο SUV οχημάτων υδρογόνου BMW iX5. Το υδρογόνο ως βιώσιμη πηγή ενέργειας και κίνησης είναι το κεντρικό θέμα του προγράμματος της BMW στη φετινή έκθεση Art Basel στη Βασιλεία.

 Es Devlin
Es Devlin BMW


Η BMW, η οποία είναι συνεργάτης της Art Basel εδώ και 20 χρόνια, ανέθεσε στην καλλιτέχνιδα Es Devlin, που εδρεύει στο Λονδίνο, τη δημιουργία μιας σειράς multi-media έργων, τα οποία παρουσιάζονται στις 10 Ιουνίου. Στην αίθουσα 1.1 της έκθεσης τέχνης η Devlin έχει δημιουργήσει έναν χώρο στο οποίο εκτίθενται τέσσερα έργα. Το υδρογόνο ως βιώσιμη πηγή ενέργειας και κίνησης είναι το κεντρικό θέμα του προγράμματος της BMW στη φετινή έκθεση Art Basel στη Βασιλεία.

Η BMW, η οποία είναι συνεργάτης της Art Basel εδώ και 20 χρόνια, ανέθεσε στην καλλιτέχνιδα Es Devlin, που εδρεύει στο Λονδίνο, τη δημιουργία μιας σειράς multi-media έργων, τα οποία παρουσιάζονται στις 10 Ιουνίου. Στην αίθουσα 1.1 της έκθεσης τέχνης η Devlin έχει δημιουργήσει ένα περίπτερο στο οποίο εκτίθενται τέσσερα έργα: Surfacing (2024), Surfacing II (2024), Mask (2018), και Mask in Motion (2018).

 BMW iX5 Hydrogen Surfacing
BMW iX5 Hydrogen Surfacing BMW


Ως εναρκτήριο κεφάλαιο, η Devlin και η BMW παρουσιάζουν επίσης μια σειρά από κινητές ηχητικές εγκαταστάσεις σε έναν πιλοτικό στόλο οχημάτων BMW iX5 Hydrogen, τα οποία είναι ντυμένα με εκτυπώσεις των ζωγραφικών κολάζ της καλλιτέχνιδας. Οι επιβάτες καλούνται να ακούσουν τη συνομιλία της Devlin με τους μηχανικούς της BMW σχετικά με τις δυνατότητες του υδρογόνου.

Ως μία ευέλικτη πηγή ενέργειας, το υδρογόνο θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση και, συνεπώς, στην προστασία του κλίματος. Το BMW iX5 Hydrogen συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της απαλλαγμένης από εκπομπές ρύπων ηλεκτροκίνησης με την οδηγική απόλαυση που αποτελεί σήμα κατατεθέν της μάρκας. Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι η γρήγορη και απλή διαδικασία ανεφοδιασμού.

 BMW iX5 Hydrogen Surfacing
BMW iX5 Hydrogen Surfacing BMW


Η εταιρεία δοκιμάζει επί του παρόντος το όχημα με τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου σε επιλεγμένες χώρες, σε καθημερινές συνθήκες. Η παγκόσμια περιοδεία του πιλοτικού στόλου θα κάνει τώρα μια στάση στην Art Basel 2024, όπου τα καινοτόμα οχήματα υδρογόνου θα είναι διαθέσιμα για την εξυπηρέτηση των αναγκών μετακίνησης. Το πιλοτικό πρόγραμμα ενσαρκώνει την προσέγγιση ανοικτής τεχνολογίας του BMW Group για την κινητικότητα του αύριο.

Το σύστημα κίνησης του οχήματος που βασίζεται στην BMW X5 αποτελείται από έναν καινοτόμο συνδυασμό κυψελών καυσίμου με ισχύ 125 kW/170 hp, ο οποίος χρησιμοποιεί την ενέργεια από αέριο υδρογόνο για την κίνηση ενός ηλεκτροκινητήρα Gen 5 του BMW Group μαζί με μια ειδικά σχεδιασμένη μπαταρία. Η μέγιστη ισχύς του συστήματος ανέρχεται σε 285 kW/401 hp.

 BMW iX5 Hydrogen Surfacing
BMW iX5 Hydrogen Surfacing BMW


Οι δεξαμενές υδρογόνου της BMW iX5 Hydrogen μπορούν να ανεφοδιαστούν σε τρία έως τέσσερα λεπτά εξασφαλίζοντας αυτονομία 504 χιλιομέτρων σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP. Η Es Devlin δημιούργησε μία σειρά από multi - media έργα που αποκαλύπτονται στις 10 Ιουνίου στην Art Basel στην Basel 2024. Στην αίθουσα 1.1 της έκθεσης τέχνης η Devlin δημιούργησε ένα περίπτερο με τέσσερα έργα.

Η Devlin πέρασε τον τελευταίο χρόνο συνεργαζόμενη με μηχανικούς της BMW, μαθαίνοντας τους μηχανισμούς που κρύβονται πίσω από την τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου και τις επιπτώσεις της στο μέλλον των βιώσιμων ενεργειακών συστημάτων. Ως εναρκτήριο κεφάλαιο των έργων που εκτίθενται στην αίθουσα 1.1, δημιούργησε ένα απλό ηχοτοπίο που προέρχεται από τις συζητήσεις τους και υπογραμμίζεται από τους συνθέτες Polyphonia, το οποίο αναπαράγεται για τους επισκέπτες του πιλοτικού στόλου οχημάτων BMW iX5 Hydrogen.

TAGS ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ BMW BMW IX5 SUV
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ