ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Αυτό είναι το Terramar, το νέο SUV της Cupra με αιχμηρή εμφάνιση και τεχνολογία- Από 150 έως 272 ίππους

Cupra Terramar Reveal
Cupra Terramar Reveal CUPRA

Με φόντο το America's Cup, ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα στον κόσμο, η Cupra παρουσιάζει το νέο της SUV Terramar, τον νέο ήρωα της μάρκας για μια νέα εποχή.

Το σπορ SUV τοποθετεί την Cupra στην καρδιά της ταχύτερα αναπτυσσόμενης κατηγορίας στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης προϊοντικής επέλασης της μάρκας μετά τα πρόσφατα λανσαρίσματα των νέων Cupra Leon, Formentor, Born VZ και Tavascan. Μέχρι σήμερα, η Cupra έχει παραδώσει περίπου 700.000 οχήματα και κατέγραψε νέο ρεκόρ φέτος, πετυχαίνοντας το καλύτερο πρώτο εξάμηνο της ιστορίας της.

Cupra Terramar Reveal
Cupra Terramar Reveal CUPRA


Οι παραδόσεις νέων αυτοκινήτων έφτασαν τις 125.700, αριθμός που συνιστά ποσοστιαία αύξηση 17,2% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023 (107.300). Το Cupra Terramar υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, με μια τολμηρή και γεμάτη αυτοπεποίθηση εμφάνιση. Το νέο σπορ SUV διαθέτει την εμβληματική υπογραφή των τριών τριγώνων και προβολείς Cupra Matrix LED Ultra με τεχνολογία φωτισμού υψηλής ανάλυσης (HD).

Η μπροστινή εξωτερική σχεδίαση καθίσταται ακόμα πιο εκφραστική καθώς η μάσκα δίνει τη θέση της στο λειτουργικό κάτω άνοιγμα που παραπέμπει σε σπορ αυτοκίνητα. Οι σπορ αναλογίες συνεχίζονται από το μπροστινό μέρος του SUV στο πλαϊνό τμήμα, με τις ρέουσες γραμμές να ενισχύουν την αίσθηση επιδόσεων του SUV. Στο πίσω μέρος του Cupra Terramar, οι φαρδιές αναλογίες χαρίζουν στο SUV μια ισχυρή παρουσία.

Αυτή τονίζεται από το ενσωματωμένο και φωτιζόμενο λογότυπο Cupra που είναι τοποθετημένο κεντρικά ανάμεσα στα πίσω φώτα. Το Cupra Terramar διατίθεται σε εννέα εξωτερικά χρώματα, συμπεριλαμβανομένων δύο ματ επιλογών (Century Bronze Matt και Enceladus Grey Matt) καθώς και στον χρωματισμό Dark Void που αντλεί έμπνευση από εκείνον του πρωτότυπου Cupra Dark Rebel.

Το εσωτερικό ερμηνεύει εκ νέου τον σπορ χαρακτήρα με ένα οδηγοκεντρικό cockpit, το οποίο αναδεικνύεται από τη σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας. Ακολουθεί επίσης τις αρχές της βιωσιμότητας με καθίσματα μπάκετ επενδεδυμένα είτε με ύφασμα που έχει δημιουργηθεί από 100% ανακυκλωμένο υλικό από νήματα Seaqual Yarn, Dinamica με τουλάχιστον 73% ανακυκλωμένο ύφασμα ή δέρμα με φυτική κατεργασία.

Η ψηφιοποίηση βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής του οδηγού. Μία νέας σχεδίασης και βελτιωμένη διεπαφή ανθρώπου/μηχανής (HMI) ενσωματώνεται στον ψηφιακό πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι καθώς και στο σύστημα infotainment 12.9”, με ένα slider αφής με ρετρό φωτισμό. Επιπλέον, η Cupra συνεχίζει τη συνεργασία της με τους ειδικούς ήχου της Sennheiser Mobility, ενσωματώνοντας ένα υψηλής πιστότητας ηχοσύστημα 12 ηχείων.

Το Cupra Terramar συνδυάζει τις δυνατότητες του κινητήρα εσωτερικής καύσης και της ηλεκτροκίνησης με πέντε διαφορετικά κινητήρια σύνολα που υιοθετούν τρεις διαφορετικές τεχνολογίες: TSI (βενζινοκινητήρας), eTSI (ήπια υβριδικό σύστημα), καθώς και τη νέα γενιά του συστήματος plug-in hybrid (eHybrid), με απόδοση από 150PS έως 272PS.

Cupra Terramar Reveal
Cupra Terramar Reveal CUPRA


Η δυναμική συμπεριφορά αναβαθμίζεται χάρη στη στάνταρ σπορ ανάρτηση, το προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης, το νέο προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου πλαισίου (adaptive chassis) και τα φρένα της εταιρείας Akebono. Το νέο Cupra Terramar σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε στη Βαρκελώνη και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Audi στο Γκιόρ της Ουγγαρίας.

TAGS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ CUPRA TERRAMAR CUPRA CUPRA TRIBE SUV ΥΒΡΙΔΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ