ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Έναρξη παραγωγής για τη νέα BMW Σειράς 1- Από Οκτώβριο στην αγορά

BMW 1 Series neue
BMW 1 Series neue Leipsig BMW

Η νέα BMW Σειρά 1 σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στο σχεδόν 20ετές success story της μάρκας BMW στην compact κατηγορία.

Η παραγωγή του μοντέλου ξεκίνησε για πρώτη φορά με την τρίθυρη έκδοση στο εργοστάσιο της Λειψίας το 2007. Από τότε στο εργοστάσιο έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια οχήματα σε διάφορες παραλλαγές. Στο τέλος Ιουνίου του 2024, σχεδόν 443.000 αντίτυπα της BMW Σειράς 1 τρίτης γενιάς είχαν παραδοθεί στους πελάτες.

BMW 1 Series neue Leipsig
BMW 1 Series neue Leipsig BMW


Από το 2018 το εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία έχει αναβαθμιστεί σημαντικά. Τώρα μπορεί να παράγει έως και 350.000 μονάδες ετησίως -100.000 περισσότερες από ότι προηγουμένως. Σήμερα κατασκευάζει τέσσερα μοντέλα με τρεις διαφορετικούς τύπους συστημάτων κίνησης από δύο διαφορετικές μάρκες - όλα στην ίδια γραμμή παραγωγής.

Από τον Νοέμβριο του 2023 η παραγωγή έχει ενισχυθεί με την έλευση του MINI Countryman. Η παραγωγή του θα αυξηθεί κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους σε 500 μονάδες την ημέρα, επιπλέον των 800 περίπου οχημάτων της BMW. Η αύξηση του όγκου παραγωγής όχι μόνο διασφαλίζει τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας αλλά δημιουργεί και νέες.

BMW 1 Series neue Leipsig
BMW 1 Series neue Leipsig BMW


Μόνο στην παραγωγή οχημάτων θα ενταχθούν επιπλέον 900 άτομα, ενώ μέχρι το τέλος του 2024 το εργοστάσιο της Λειψίας θα απασχολεί περίπου 7.000 εργαζόμενους. Με μία δυναμική σχεδίαση, πλήρως αναθεωρημένο χαρτοφυλάκιο συστημάτων κίνησης και εκτενώς βελτιωμένη τεχνολογία πλαισίου, η BMW Σειρά 1 συνεχίζει να αναβαθμίζει το προφίλ της ως το πιο σπορ όχημα στην κατηγορία της.

Το μπροστινό μέρος είναι εντυπωσιακά επίπεδο και πολύ πιο χαμηλωμένο συγκριτικά με της προκατόχου της, σηματοδοτώντας περισσότερο από ποτέ τον προσανατολισμένο στη σπορ οδηγική απόλαυση χαρακτήρα της. Η φαρδιά μάσκα με την έντονη προς τα εμπρός κλίση διαθέτει μια καινοτόμο διάταξη κάθετων και διαγώνιων μπαρών. Οι προβολείς LED είναι στάνταρ.

BMW 1 Series neue Leipsig
BMW 1 Series neue Leipsig BMW


Ο προτεταμένος πίσω προφυλακτήρας με τους κάθετους ανακλαστήρες, τα πίσω φώτα δύο τμημάτων και το μαύρο ένθετο τύπου διαχύτη αναδεικνύουν τη δυναμική εμφάνιση του οχήματος. Στο εσωτερικό, η νέα BMW Σειρά 1 είναι πλέον στάνταρ leather-free. Το επανασχεδιασμένο cockpit διαθέτει την κυρτή οθόνη BMW Curved Display. Το προαιρετικό πακέτο M Sport Package προσφέρει ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση.

Η ειδική επιλογή εξοπλισμού M Sport Design, θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη με το λανσάρισμα του μοντέλου. Το αμάξωμα της νέας BMW Σειράς 1 διατίθεται σε δύο απλά και επτά μεταλλικά χρώματα. Θα προσφέρονται επίσης χρωματισμοί από την BMW Individual, καθώς και μια ποικιλία Ειδικών Χρωμάτων της BMW Individual. Η νέα BMW Σειρά 1 είναι επίσης η πρώτη BMW που διαθέτει προαιρετικά οροφή σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα για τη δημιουργία αντίθεσης.

BMW 1 Series neue Leipsig
BMW 1 Series neue Leipsig BMW


Όπως και στο MINI Countryman, η οροφή θα βάφεται στο εργοστάσιο της Λειψίας με μια νέα διαδικασία βαφής χωρίς υπερψεκασμό, για πιο συνετή χρήση πόρων. Γνωστή ως «βαφή χωρίς υπερβολικό ψεκασμό», η μέθοδος εφαρμόζεται πιλοτικά και λειτουργεί χωρίς το γνώριμο φαινόμενο του υπερψεκασμού χρώματος. Η νέα BMW Σειρά 1 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στις 5 Οκτωβρίου.

TAGS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ BMW BMW ΣΕΙΡΑ 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ