FORMULA 1

Formula 1: Φόβοι του Λεκλέρ για πρόβλημα στο κιβώτιο της Ferrari SF21

Formula 1: Φόβοι του Λεκλέρ για πρόβλημα στο κιβώτιο της Ferrari SF21

Ο Σαρλ Λεκλέρ επιβεβαίωσε ότι το ατύχημά του στο τέλος των δοκιμών κατάταξης του GP του Μονακό μπορεί να έχει προκαλέσει ζημιά στο κιβώτιο ταχυτήτων της SF21 - και πιθανή αλλαγή του για τον αγώνα μπορεί να του κοστίσει την πολ ποζίσιον.

Ο Μονεγάσκος προσέκρουσε στην μπαριέρα της εξωτερικής του δεύτερου σικέιν της Πισίνας στους δρόμους του πριγκιπάτου, γεγονός που του χάρισε αυτομάτως την πολ ποζίσιον διότι μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε τον πρώτο χρόνο μετά τις πρώτες προσπάθειες των οδηγών στο Q3 - και το ατύχημα στέρησε από όλους τη δεύτερη προσπάθεια.

Παρότι, όμως, αυτή η εξέλιξη ευνόησε τον Λεκλέρ και τη Scuderia δίνοντάς τους την πολ ποζίσιον για το αυριανό 5ο φετινό GP της Formula 1, ο Μονεγάσκος επιβεβαίωσε ότι η πρόσκρουση ενδέχεται να έχει προκαλέσει ζημιά στο κιβώτιο ταχυτήτων της SF21. Και ενδεχόμενη αλλαγή κιβωτίου επισείει ποινή 5 θέσεων στην εκκίνηση, που σημαίνει ότι θα τον ρίξει στην 6η θέση.

Formula 1: Φόβοι του Λεκλέρ για πρόβλημα στο κιβώτιο της Ferrari SF21

Σε ερώτηση αν ανησυχεί για το κιβώτιο, ο Λεκλέρ απάντησε "ναι, ανησυχώ, αλλά θα δούμε". Και μιλώντας για την κατάκτηση της πολ ποζίσιον, την 8η της καριέρας του, τόνισε: "Είναι κρίμα που κρίθηκε στον τοίχο, δεν είναι ίδια η αίσθηση.

Αλλά την ίδια στιγμή είμαι εξαιρετικά χαρούμενος για τον πρώτο μου γρήγορο γύρο [στο Q3]. Η πρώτη στροφή έκρυβε πολλές παγίδες, δεν έστριψα και τόσο καλά, αλλά μετά στο δεύτερο και στο τρίτο τμήμα της πίστας τα πέτυχα όλα τέλεια και είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος που είμαι στην πολ ποζίσιον", συμπλήρωσε.

Ο Μονεγάσκος κατέληξε λέγοντας πως μετά τον πρώτο του χρόνο στο Q2 "είχα πολύ έντονα συναισθήματα μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά είπα στον εαυτό μου ότι στο Q3 ήταν ώρα να συγκροτήσω τα πάντα. Τα κατάφερα, κι είμαι απίστευτα χαρούμενος. Όμως, αύριο είναι η μέρα που κερδίζουμε βαθμούς. Αν και πρέπει να πω ότι είναι μεγάλη έκπληξη ότι βρισκόμαστε στην πολ ποζίσιον και στην τέταρτη θέση του αγώνα".

Photo credits: Associated Press

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ