ABB FIA FORMULA E

Formula E: Τίτλος για την Jaguar- Τρίτη θέση για την DS

DS AUTOMOBILES-FORMULA E_LONDON
DS AUTOMOBILES-FORMULA E_LONDON DS AUTOMOBILES

Μετά τον διπλό αγώνα στο ExCelcircuit του Λονδίνου στο φινάλε του θεσμού, η DS Automobiles και ο συνεργάτης της Penske Autosport θα ολοκληρώσουν τη 10η σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ABB FIA Formula E στην 3η θέση της κατάταξης των ομάδων.

Η ένταση ήταν αισθητή για τον τελικό γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ABB FIA Formula E την Κυριακή στην πίστα ExCel στο Λονδίνο. Ο στόχος ήταν ξεκάθαρος για τις DS Automobiles και PenskeAutosport: να διατηρήσουν την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα των ομάδων και να υπογραμμίσουν την πρόοδο που σημειώθηκε από την 9η σεζόν, όπου η ομάδα τερμάτισε πέμπτη.

DS AUTOMOBILES-FORMULA E_LONDON
DS AUTOMOBILES-FORMULA E_LONDON DS AUTOMOBILES


Η πίστα ήταν στενή και απαιτητική κάτι που δημιουργούσε το σκηνικό για αγώνες γεμάτους δράση και έντονες μάχες, συνθήκες που κατάλαβαν καλά οι πιλότοι της DS Penske στον πρώτο αγώνα του Σαββάτου όπου έζησαν σκληρές μάχες. Τελικά ο Ζαν- Έρικ Βερν, ενώ βρέθηκε στην πολλά υποσχόμενη πέμπτη θέση, στη συνέχεια ενεπλάκη σε δύο ξεχωριστά συμβάντα, τα οποία τον ανάγκασαν να χάσει έδαφος.

Ακολούθως, ο Στόφελ Βαντόρν, ξεκίνησε αρκετά πιο πίσω στο grid αλλά αξιοποίησε στο έπακρο το DS E-TENSE FE23 του για να καταφέρει να μπει στην πρώτη 10άδα, παίρνοντας τελικά τους βαθμούς για την ένατη θέση. Το αποτέλεσμα ήταν ότι στο τέλος πρώτου αγώνα, η DS PENSKE έμεινε στην τρίτη θέση της τρέχουσας σεζόν στο πρωτάθλημα των ομάδων και αυτός ήταν και ο βασικός στόχος της ομάδας για το φινάλε της σεζόν στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η Κυριακή φιλοξένησε έναν στρατηγικά ιδιαίτερο και θεαματικό αγώνα. Ο JEV και ο Βαντόρν, ξεκίνησαν από την έκτη και την έβδομη θέση στο grid αντίστοιχα, αποφεύγοντας όλες τις παγίδες στην εξέλιξη του αγώνα, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα εξαιρετική διαχείριση ενέργειας. Ο JEV ήταν σταθερά σε επαφή με την πρώτη πεντάδα και πήρε την καρό σημαία στην έκτη θέση, αυτή που ήταν και η τελική του κατάταξη στο πρωτάθλημα οδηγών αυτή τη σεζόν.

DS AUTOMOBILES-FORMULA E_LONDON
DS AUTOMOBILES-FORMULA E_LONDON DS AUTOMOBILES


Όπως και την προηγούμενη μέρα, ο Στόφελ Βαντόρν αποκόμισε δύο βαθμούς τερματίζοντας στην ένατη θέση. Για άλλη μια φορά, τα δύο μονοθέσια DS E-TENSE FE23 πρωταγωνίστησαν στις μάχες για τις πρώτες θέσεις. Αυτή η διπλή βαθμολογική συγκομιδή επέτρεψε στην ομάδα DS Penske να επιβεβαιώσει την πρόοδο που παρατηρήθηκε σε όλη τη 10η σεζόν, με μία θέση στο βάθρο, εξέλιξη που υπόσχεται πολλά για την 11η σεζόν του θεσμού.

TAGS ABB FIA FORMULA E DS AUTOMOBILES JAGUAR
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ