MOTORSPORTS

H Alpine σε καλές θέσεις για την εκκίνηση του 24h Le Mans- Εκκίνηση από το θρύλο του ποδοσφαίρου Ζινεντίν Ζιντάν

Alpine A424
Alpine A424 ALPINE

Τα Alpine A424 θα ξεκινήσουν το 24 Hours of Le Mans από την πέμπτη και ένατη θέση στη σχάρα της εκκίνησης του θρυλικού αγώνα.

Μετά τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Τετάρτης, οι αγωνιζόμενοι είχαν δύο ακόμη ευκαιρίες για προετοιμασία, πριν το 30λεπτο της Hyperpole, όπου προέκυπταν τα οκτώ ταχύτερα αυτοκίνητα σε κάθε κατηγορία, προκειμένου να προσδιοριστούν οι θέσεις τους στη σχάρα της εκκίνησης για τον απαιτητικό 24ωρο αγώνα. Η ομάδα της Alpine, είχε την ευκαιρία να εργαστεί δυναμικά πάνω στην προετοιμασία.

Alpine A424
Alpine A424 ALPINE

Τέταρτος στα δοκιμαστικά της Τετάρτης, ο Πολ-Λουπ Σατέν πήρε το τιμόνι της Alpine A424 με το νούμερο 35 για τη διαδικασία της Hyperpole. Με τα μαλακά ελαστικά, η πρώτη τη χρονομετρημένη προσπάθεια ακυρώθηκε, λόγω παραβίασης ορίου πίστας. Η δεύτερη προσπάθειά του τον έβαλε στην έκτη θέση, ενώ στη συνέχεια κατάφερε να βρεθεί 4ος, με χρόνο 3:26,320”.

Στη συνέχεια, ο Πολ-Λουπ Σατέν επέστρεψε στα pits για ένα νέο σετ μαλακών ελαστικών, αλλά η κόκκινη σημαία βγήκε στον γύρο προθέρμανσης μετά από έξοδο της BMW με το νούμερο 15. Στη συνέχεια της προσπάθειας, ο χρόνος του Σατέν βελτιώθηκε στο 3:25,713” αλλά η επίδοση των αντιπάλων, τον “έστειλε” ξανά στην 6η θέση. Μια ποινή που επιβλήθηκε εκ των υστέρων σε μια από τις Cadillac (#2) τον φέρνει τελικά στην 5η θέση της εκκίνησης.

Αντίστοιχα, η Alpine με το νούμερο 36, θα ξεκινήσει από την ένατη θέση. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με την τελευταία προπόνηση, που σημαδεύτηκε από την παρουσία της βροχής κατά τη διάρκεια του stint. Ο Σαρλ Μιλεσί, ο Φέρντιναντ Χάμπσμπουργκ και ο Πολ-Λουπ Σατέν, πήραν τη θέση τους πίσω από το τιμόνι του #35 για να κάνουν τις απαραίτητες ρυθμίσεις σε σχέση με τις αντίστοιχες συνθήκες.

Alpine A424
Alpine A424 ALPINE


Το ίδιο έπραξαν και οι Νίκολα Λαπιέρ, Ματ Βαξιβιέ και Μικ Σουμάχερ με το #36. Για σήμερα, η παρέλαση στο κέντρο της πόλης του Λε Μαν, είναι η δραστηριότητα που κρατά σε εγρήγορση τους οδηγούς και τους μηχανικούς της Alpine Endurance Team, η οποία θα επιστρέψει στην πίστα το μεσημέρι του Σαββάτου για την προθέρμανση, ακολουθούμενη από την εκκίνηση του 24ωρου αγώνα, στις 4 το μεσημέρι (τοπική ώρα) η οποία θα δοθεί από τον πρεσβευτή ίσων ευκαιριών της Alpine και παγκόσμιο θρύλο του ποδοσφαίρου, Ζινεντίν Ζιντάν.

TAGS MOTORSPORTS 24H LE MANS ALPINE WEC ΖΙΝΕΝΤΙΝ ΖΙΝΤΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ