BMW

H BMW είναι η πρώτη που πήρε έγκριση τύπου για την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης στην Ευρώπη- Δες το video

Autonomous Driving
Autonomous Driving BMW GROUP

Οι λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2 και Επιπέδου 3 προσφέρονται τώρα για πρώτη φορά στη νέα ναυαρχίδα της Γερμανικής εταιρείας που έλαβε έγκριση τύπου για το λόγο αυτό.

Ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο που έλαβε Ευρωπαϊκή έγκριση προκειμένου να συνδυάσει δύο συστήματα υποβοήθησης οδήγησης Επιπέδου 2 και Επιπέδου 3 στο ίδιο όχημα. Η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας θέτει ένα ορόσημο στον τομέα της αυτοματοποιημένης οδήγησης, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία κατά την οποία ο οδηγός απολαμβάνει τα οφέλη και των δύο συστημάτων στο ίδιο αυτοκίνητο.

Autonomous Driving
Autonomous Driving BMW GROUP


Η προηγμένη λειτουργία Επιπέδου 2 στη νέα BMW Σειρά 7 Sedan βελτιώνει σημαντικά την άνεση σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, ιδίως χάρη στη ικανότητά της να λειτουργεί σε ταχύτητες έως 130 km/h. Το BMW Highway Assistant είναι μια πρόσθετη λειτουργία του Steering and Lane Control Assistant που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτοκινητόδρομους με σαφώς διαχωρισμένες λωρίδες κυκλοφορίας.

Σε τέτοια τμήματα του δρόμου, ο οδηγός μπορεί να αφήσει τα χέρια του από το τιμόνι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να τα τοποθετήσει κάπου άνετα, με την προϋπόθεση ότι συνεχίζει να παρακολουθεί τι συμβαίνει στο δρόμο και είναι σε θέση να αναλάβει ξανά τον έλεγχο του τιμονιού ανά πάσα στιγμή. Κατά την λειτουργία μερικώς αυτοματοποιημένης οδήγησης, η BMW Σειρά 7 Sedan μπορεί επίσης να πραγματοποιεί αλλαγές λωρίδας χωρίς ο οδηγός να χρειάζεται να πιάσει ξανά το τιμόνι.

Αυτό καθίσταται εφικτό χάρη στο Active Lane Change Assistant, το οποίο εκτελεί τις απαραίτητες κινήσεις του τιμονιού για τον ελιγμό προσπέρασης και προσαρμόζει την ταχύτητα του οχήματος σύμφωνα με τις απαιτήσεις μόλις το επιτρέψει η κατάσταση της κυκλοφορίας. Επιπλέον, ο οδηγός είναι σε θέση να ξεκινήσει την αλλαγή λωρίδας που προτείνεται από αυτό το σύστημα, κοιτάζοντας απλά στον εξωτερικό καθρέφτη για επιβεβαίωση.

Η εξαιρετικά αυτοματοποιημένη οδήγηση Επιπέδου 3 σημαίνει ότι οι οδηγοί μπορούν να πάρουν τα χέρια τους από το τιμόνι και να στρέψουν προσωρινά την προσοχή τους μακριά από το δρόμο. Η λειτουργία BMW Personal Pilot L3 στη Σειρά 7 προσφέρει μια εντελώς νέα οδηγική εμπειρία παρέχοντας στον οδηγό τη δυνατότητα να αναθέσει στο αυτοκίνητο την οδήγηση κάτω από ορισμένες συνθήκες σε ταχύτητες έως 60 km/h, χωρίς να κοιτά το δρόμο.

Τα εξαιρετικά αυτοματοποιημένα συστήματα είναι ικανά να αναλάβουν πλήρως την οδήγηση σε συγκεκριμένες καταστάσεις, π.χ. σε μποτιλιάρισμα στον αυτοκινητόδρομο. Αυτό επιτρέπει ακόμα και στους οδηγούς να ασχολούνται με άλλες δραστηριότητες μέσα στο αυτοκίνητο, όπως να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις, να διαβάζουν, να συντάσσουν γραπτά μηνύματα, να εργάζονται ή να παρακολουθούν βίντεο.

Ωστόσο, πρέπει πάντα να είναι προετοιμασμένοι να αναλάβουν ξανά τον έλεγχο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όταν τους ζητηθεί από το αυτοκίνητο – για παράδειγμα όταν υπάρχουν έργα στο δρόμο. Ο συνδυασμός όλων αυτών των συστημάτων υποβοήθησης σε ένα μόνο όχημα αποτελεί μια σημαντική πρόοδο και προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύνολο λειτουργιών για μια πιο άνετη και ξεκούραστη οδήγηση τόσο σε μακρινές όσο και σε κοντινές διαδρομές.

Το BMW Highway Assistant και το Driving Assistant Professional αποτελούν μέρος του προαιρετικού BMW Personal Pilot L3, το οποίο διατίθεται αποκλειστικά στη Γερμανία με κόστος 6.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Όσοι έχουν ήδη παραλάβει τα αυτοκίνητά τους τα οποία είναι εξοπλισμένα με το προαιρετικό BMW Personal Pilot L3, θα μπορούν να προσθέσουν το BMW Highway Assistant στη γκάμα των λειτουργιών δωρεάν από τον Αύγουστο του 2024.

TAGS BMW BMW ΣΕΙΡΑ 7
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ