ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

H νέα Flying Spur είναι το δυνατότερο σεντάν στην ιστορία της Bentley- Απόλυτη πολυτέλεια και 782 ίπποι

New Flying Spur
New Flying Spur BENTLEY

Η Bentley παρουσίασε το πρώτο της τετράθυρο supercar, τη νέα Flying Spur, η οποία εισέρχεται στην τέταρτη γενιά της, συνεχίζοντας να θέτει τα πρότυπα ως το απόλυτο πολυτελές σεντάν υψηλών επιδόσεων.

Η νέα Flying Spur, που αρχικά λανσαρίστηκε με την εστιασμένη στις επιδόσεις Speed, είναι κατασκευασμένη γύρω από το νέο Ultra Performance Hybrid σύστημα της Bentley, προσδίδοντάς της ένα εξαιρετικό εύρος δυνατοτήτων. Είναι ικανή για ξέγνοιαστη, αθόρυβη κίνηση σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία έως και για 76 χιλιόμετρα εντός αστικού ιστού και με εκπομπές CO2, 90% χαμηλότερες από την απερχόμενη Flying Spur Speed.

New Flying Spur
New Flying Spur BENTLEY


Για την πλέον δυναμική οδήγηση, η συνδυαστική ισχύς των 782 ίππων του V8 κινητήρα της Bentley (147 ίπποι περισσότεροι σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο) και του ηλεκτροκινητήρα, προσφέρει εκπληκτικές επιδόσεις, με τα 100 χλμ./ώρα από στάση να είναι υπόθεση που διαρκεί μόλις 3,5 δευτερόλεπτα– μισό δευτερόλεπτο λιγότερο από τον προκάτοχό της.

Λίγα οχήματα στον πλανήτη μπορούν να υπερηφανεύονται για τέτοιο εύρος δυνατοτήτων. Κανένας δεν το κάνει με τη φινέτσα, την ηρεμία ή την πολυτέλεια της νέας Flying Spur, δικαιολογώντας απόλυτα τον ισχυρισμό της Bentley ότι αυτό είναι το πρώτο τετράθυρο supercar της. Οι πραγματικές αλλαγές εντοπίζονται κάτω από το εντυπωσιακό αμάξωμα του μοντέλου.

Το ολοκαίνουργιο σύστημα μετάδοσης, συνδυάζεται με μια επίσης νέα ηλεκτρική αρχιτεκτονική, προσφέροντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία αυτοκινήτου που έχει τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε πραγματικά πολυτελές σεντάν. Οι επεμβάσεις στο εσωτερικό βελτιώνουν την ήδη εξαίσια καμπίνα της Flying Spur με νέες επιλογές ραφών, δέρμα σε μοτίβο τρισδιάστατου διαμαντιού που επεκτείνεται σε πόρτες και κολόνες.

New Flying Spur
New Flying Spur BENTLEY


Επιπλέον χαρακτηριστικά ευεξίας, όπως είναι ο έξυπνος ιονισμός αέρα και η επιλογή αυτόματης ρύθμισης και στα τέσσερα καθίσματα, σηματοδοτεί ακόμη περισσότερες δυνατότητες για απεριόριστη εξατομίκευση. Επιπλέον, η εισαγωγή του My Bentley App Studio φέρνει μια σειρά από χρήσιμες εφαρμογές κατευθείαν στα χέρια του οδηγού.

Το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης σε όλους τους τροχούς Ultra Performance της Flying Spur Speed συνδυάζει έναν προηγμένο V8 twin-turbo κινητήρα 4,0 λίτρων 600 ίππων με έναν ηλεκτροκινητήρα 190 ίππων που συνδυάζεται άψογα με το οκτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Στη λειτουργία Sport, αυτό το κινητήριο σύνολο αποδίδει 782 ίππους και 1.000 Nm ροπής.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο Speed, το νέο Flying Spur Speed προσφέρει υψηλότερη ροπή από χαμηλότερες στροφές κινητήρα, υψηλότερη μέγιστη ροπή και υψηλότερη απόδοση ισχύος σε όλο το φάσμα των στροφών. Η ροπή είναι αυξημένη περισσότερο από 11% σε σύγκριση με την απερχόμενη Flying Spur Speed με κινητήρα W12, καθώς από τα 900 Nm πλέον η μέγιστη τιμή της ροπής είναι 1.000 Nm.

New Flying Spur
New Flying Spur BENTLEY


Η ισχύς του συστήματος έχει επίσης αυξηθεί κατά 19%, γεγονός που καθιστά τη νέα Flying Spur το πιο ισχυρό σεντάν μοντέλο της Bentley που δημιουργήθηκε ποτέ. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης διαχειρίζεται τις ροές ενέργειας ανάλογα με την επιλεγμένη λειτουργία και, το πιο σημαντικό για αυτή τη νέα Flying Spur, μια λειτουργία με τη χρήση της οποίας ο κινητήρας φορτίζει τη μπαταρία εν κινήσει.

Το Bentley Performance Active Chassis διατίθεται στον βασικό εξοπλισμό της Flying Spur Speed. Τα χαρακτηριστικά της νέας εξελιγμένης διάταξης περιλαμβάνουν τα Bentley Dynamic Ride και All-Wheel Steering, μαζί με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο Limited Slip Differential, ενώ μια νέα γενιά λογισμικού ελέγχου ESC επιτρέπει την επιλογή ανάμεσα σε μια σειρά από διαφορετικά στυλ οδήγησης παρέχοντας αξιόπιστη πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες.

Με την κατανομή βάρους του νέου αυτοκινήτου 48,3: 51,7, τα συστήματα πλαισίου και το ESC διαθέτουν μια μηχανικά βελτιστοποιημένη πλατφόρμα στην οποία καλούνται να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το σύστημα χρησιμοποιεί ενεργή κατανομή ροπής από μπροστά προς πίσω μέσω ενός κεντρικού διαφορικού, και ακριβή κατανομή ροπής σε κάθε άξονα χρησιμοποιώντας τα φρένα.

New Flying Spur
New Flying Spur BENTLEY


Τα νέα αμορτισέρ διπλής βαλβίδας επιτρέπουν τον ξεχωριστό έλεγχο bound- rebound, δημιουργώντας μια σαφή οριοθέτηση των δυναμικών δυνατοτήτων μεταξύ των λειτουργιών Comfort, Bentley και Sport. Ο έλεγχος αμαξώματος της λειτουργίας Sport της προηγούμενης γενιάς διατηρείται, ενώ η οδηγική άνεση στη λειτουργία Comfort έχει βελτιωθεί σημαντικά.

O προσανατολισμένος στις επιδόσεις χαρακτήρας της νέας Flying Spur Speed υπογραμμίζεται από τις τελευταίες σχεδιαστικές επεμβάσεις. Οι γυαλιστερές χρωμιωμένες επιφάνειες είναι φινιρισμένες σε σκούρα απόχρωση δίνοντας στο εξωτερικό μια σπορ, techno αίσθηση, ενώ η νέα μάσκα ειδικά για τη Speed, ο μπροστινός προφυλακτήρας και ο πίσω διαχύτης δημιουργούν μια φρέσκια, εμπνευσμένη εμφάνιση.

Μία νέα ζάντα 22 ιντσών Ten Swept Spoke, είναι διαθέσιμη σε δύο φινιρίσματα (Grey Painted και Bright Machined, και Black Painted), μαζί με άλλα δύο σχέδια στην ίδια διάμετρο που διατίθενται σε μια σειρά από φινιρίσματα βαφής Black Painted, Dark Tint και Pale Brodgar Satin. Μέσα στην ευρύχωρη καμπίνα, οι επιβάτες απολαμβάνουν την πιο πρόσφατη έκφραση της διάσημου σχεδιασμού και της υψηλής χειροτεχνίας της Bentley.

New Flying Spur
New Flying Spur BENTLEY


Οι πελάτες συνεχίζουν να έχουν δεκάδες δισεκατομμύρια δυνατότητες διαμόρφωσης για να επιλέξουν – πριν από τις πραγματικά άπειρες δυνατότητες που παρέχει το τμήμα παραγγελιών και κατασκευής αμαξωμάτων της Bentley, η Mulliner. Η δυνατότητα του πελάτη να προσδιορίζει μία εντελώς μοναδική Flying Spur, που ταιριάζει με τα γούστα και την προσωπικότητά του, υπογραμμίζει την ικανότητα του αυτοκινήτου να κάνει τα αδύνατα δυνατά.

Κάθε χρόνο θα διατίθενται περαιτέρω νέα χαρακτηριστικά, όπως η πρόβλεψη πράσινων φωτεινών σηματοδοτών – η οποία ενεργοποιείται ολοένα και περισσότερο στις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης και επιτρέπει ένα «μαγικό χαλί» οδήγησης στο κέντρο των πόλεων. Το νέο My Bentley App Studio είναι η τελευταία προσθήκη στο ψηφιακό οικοσύστημα της Bentley για τους πελάτες.

Οι τελευταίοι μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών τόσο του οχήματος όσο και τρίτων που μπορούν να ληφθούν απευθείας στο σύστημα infotainment, ανεξάρτητα από την παρουσία ενός smartphone. Οι εφαρμογές περιλαμβάνουν μουσική, βίντεο, παιχνίδια, πλοήγηση, στάθμευση και φόρτιση. Οι εφαρμογές ενσωματώνονται απρόσκοπτα στο σύστημα infotainment και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια.

TAGS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ BENTLEY KOSMOCAR
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ