ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Η BYD με το δυναμικό SUV Sealion 7 “σφραγίζει” τον κυριαρχικό της ρόλο στην αγορά

BYD Sealion 7
BYD Sealion 7 BYD

Η BYD γιορτάζει δύο χρόνια πρωτοφανούς ανάπτυξης και επενδύσεων στην Ευρώπη στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού και με την παρουσίαση του νέου της SUV, “στέλνει μήνυμα” προς κάθε κατεύθυνση.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου της εταιρείας, η εκτελεστική αντιπρόεδρος της BYD, Στέλλα Λι, τόνισε την τεράστια πρόοδο που έχει σημειώσει η BYD από τότε που έκανε το επίσημο, ευρωπαϊκό ντεμπούτο της στην ίδια διοργάνωση μόλις πριν από δύο χρόνια με SUV μοντέλα και όχι μόνο. Η Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού είναι μια από τις κορυφαίες του είδους στην Ευρώπη.

BYD Sealion 7
BYD Sealion 7 BYD


Εκεί, ανά διετία, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν την ευκαιρία να παρουσιάζουν νέα μοντέλα και να αναλύσουν τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις. Η BYD εστιάζει φέτος στο Παρίσι στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Sealion 7 και την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέσα στα δύο χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της BYD, με μια πλήρη σειρά μοντέλων που θα γνωρίσουν οι επισκέπτες της έκθεσης.

Το Sealion 7 είναι ένα μεσαίου μεγέθους αμιγώς ηλεκτρικό SUV με επιδόσεις, πρακτικότητα και δυναμικό σχεδιασμό που ταιριάζουν ιδανικά στην ευρωπαϊκή αγορά. Πρόκειται για το όγδοο μοντέλο νέας ενέργειας (BEV και PHEV) που θα λανσάρει η BYD στην Ευρώπη και η τελευταία προσθήκη στη σειρά μοντέλων Ocean Series που περιλαμβάνει τα Dolphin, Seal και Seal U.

Το Sealion 7 αποτελεί φορέα των πολυάριθμων τεχνολογιών αιχμής της BYD, με την επαναστατική μπαταρία τύπου Blade Battery, τη δομή Cell-to-Body (CTB) και τις τελευταίες εξελίξεις στις διεπαφές στο εσωτερικό των αυτοκινήτων. Στην τετρακίνητη έκδοση μπορεί να επιταχύνει από 0 στα 100km/h σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα, ενώ με ταχύτητα φόρτισης έως και 230kW θεωρείται μια από τις κορυφαίες επιλογές παγκοσμίως για μεγάλα ταξίδια.

BYD Sealion 7
BYD Sealion 7 BYD


Μιλώντας για το νέο μοντέλο, η εκτελεστική αντιπρόεδρος της BYD Στέλλα Λι, δήλωσε: “Είμαστε βέβαιοι ότι ο συνδυασμός της σχεδίασης και διάταξης χώρων ενός SUV, της τεχνολογίας Blade Battery, της αυτονομίας, των επιδόσεων και του πλούσιου εξοπλισμού θα προσελκύσει πολλούς πελάτες σε όλη την Ευρώπη. Το Sealion 7 δείχνει πώς η BYD ανταποκρίνεται στη ζήτηση και τις προτιμήσεις των πελατών”.

Εκτός από το Sealion 7, στο stand της BYD στο Παρίσι πραγματοποιείται το γαλλικό ντεμπούτο της πολυτελούς μάρκας Yangwang, με το απίστευτο SUV μοντέλο U8 που πριν λίγες μέρες είδαμε και στην Ελληνική έκθεση αυτοκινήτου “Auto Athina 2024”. Οι επισκέπτες της έκθεσης στο Παρίσι, έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την ευρεία γκάμα μοντέλων της BYD.

Εκεί μπορούν να γνωρίσουν, μεταξύ άλλων, την υψηλής ποιότητας καμπίνα του προσιτού και αστικά προσανατολισμένου Dolphin και την τεχνολογία Vehicle-to-load (V2L). Αυτή επιτρέπει την τροφοδοσία εξωτερικών συσκευών με ενέργεια και στο Atto 3 - το κομψό και πρακτικό αμιγώς ηλεκτρικό SUV. Το εύρος της γκάμας της BYD αποτυπώνεται περαιτέρω στην παρουσία του κομψού, υψηλής τεχνολογίας, αμιγώς ηλεκτρικού Seal.

BYD Sealion 7
BYD Sealion 7 BYD


Αυτό πλαισιώνεται στο περίπτερο της εταιρείας από το Seal U DM-i, το πρώτο ευρωπαϊκό μοντέλο της εταιρείας με την επαναστατική plug-in υβριδική τεχνολογία Dual Motor–intelligent (DM-i). Αυτό το οικογενειακό SUV ξεκίνησε πρόσφατα να πωλείται σε όλη την Ευρώπη, προσφέροντας δυνητική αυτονομία έως και 1.080 χλμ., ένα ευρύχωρο εσωτερικό, δραστικά μειωμένο κόστος χρήσης και μία εντυπωσιακή λίστα βασικού εξοπλισμού.

Το κοινό έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει το Seal U DM-I στην έκθεση, ενώ ολόκληρη η γκάμα της BYD είναι διαθέσιμη για οδήγηση στο Test Driver Centre της BYD, ακριβώς δίπλα στο εκθεσιακό κέντρο Paris Expo. HBYD έκανε το ευρωπαϊκό της ντεμπούτο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2022, αρχικά με τρία μοντέλα για τους πελάτες - το Atto 3, το Han και το Tang.

Τώρα, μόλις 24 μήνες αργότερα, οι αντιπρόσωποι σε όλη την Ευρώπη προσφέρουν συνολικά επτά οχήματα, ανάλογα με τις απαιτήσεις της αγοράς. Η BYD ακολουθεί έναν επιτυχημένο δρόμο με τα Dolphin, Seal, Seal U και Seal U DM-i και σε αυτά τα μοντέλα σύντομα θα προστεθεί το Sealion 7. Η αφοσίωση της BYD στο να προσφέρει στους Ευρωπαίους πελάτες αποδοτικά οχήματα νέας ενέργειας αποδεικνύεται περαιτέρω από τη δέσμευσή της να κατασκευάσει δύο εργοστασίων παραγωγής στην E.Ε.

BYD Sealion 7
BYD Sealion 7 BYD


Αν και η Blade Battery μαζί με τη δομή CTB αποτελούν τον πυρήνα του Sealion 7, το νέο μοντέλο διαθέτει επίσης το καινοτόμο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης της BYD, το οποίο ενσωματώνει τα περισσότερα από τα βασικά εξαρτήματα ηλεκτρικού ελέγχου και διαχείρισης σε ένα πακέτο, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα και βοηθώντας στην ελαχιστοποίηση του χώρου που καταλαμβάνει.

Υπάρχει επίσης μια εξαιρετικά αποδοτική αντλία θερμότητας ως στάνταρ εξοπλισμός, η οποία χρησιμοποιεί την απορριπτόμενη θερμότητα από το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης για τη μεγιστοποίηση της αυτονομίας, ιδιαίτερα σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το νέο Sealion 7 διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις. Στην ισχυρότερη έκφανσή του, με δύο κινητήρες και έξυπνη τετρακίνηση, το Sealion 7 εμφανίζει τελική ταχύτητα 215km/h.

Στο δρόμο, το Sealion 7 διαθέτει μια πλήρη σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού και αξιοποιεί την αρχιτεκτονική e-Platform 3.0 για να προσφέρει μια συναρπαστική οδηγική εμπειρία και δυναμική. Η δομή Cell-to-Body συμβάλλει στην εξασφάλιση πολύ υψηλών επιπέδων στρεπτικής ακαμψίας αλλά και χαμηλού κέντρου βάρους.

BYD Sealion 7
BYD Sealion 7 BYD


Η ανάρτηση είναι ρυθμισμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζει εξαιρετικό χειρισμό και ασφαλή έλεγχο του οχήματος. Η οδηγική συμπεριφορά ενισχύεται περαιτέρω από το νέο σύστημα Intelligent Torque Adaption Control (iTAC), το οποίο προσφέρεται στις εκδόσεις με τετρακίνηση και δύο ηλεκτροκινητήρες. Λειτουργεί κατανέμοντας έξυπνα τη ροπή, χρησιμοποιώντας torque shift.

Με το υπερυψωμένο αμάξωμα τύπου SUV, το Sealion 7 εξασφαλίζει εξαιρετικούς χώρους και πρακτικότητα στην καμπίνα, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τους Ευρωπαίους πελάτες. Το συνολικό του μήκος των 4.830 mm και το μακρύ μεταξόνιο των 2.930 mm (10 mm μακρύτερο από του BYD Seal), καθώς και το εντελώς επίπεδο δάπεδο της πλατφόρμας e-Platform 3.0 στο πίσω μέρος, δημιουργούν άνετο χώρο στο θάλαμο των επιβατών για πέντε ενήλικες.

Η δομή Cell-to-Body και η συμπαγής Blade Battery εξασφαλίζουν ένα σχετικά λεπτό δάπεδο για ένα EV τόσο μεγάλης αυτονομίας, επιτρέποντας γενναιόδωρο χώρο για το κεφάλι, παρά την επικλινή γραμμή της οροφής. Όπως αρμόζει σε ένα μοντέλο της σειράς Ocean Series, το ταμπλό του Sealion 7 συνδυάζει την τυπική υψηλή τεχνολογία της BYD με ρέοντα σχήματα και μια κεντρική κονσόλα δύο επιπέδων που εξασφαλίζει ιδιαίτερη κομψότητα.

BYD Sealion 7
BYD Sealion 7 BYD


Ακόμα και οι χειρολαβές των θυρών είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να δίνουν την αίσθηση ενός “αιωρούμενου φτερού”. Στην καμπίνα υιοθετούνται τα καλύτερα στην κατηγορία υλικά, όλα υψηλής ποιότητας, ενώ ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού τα καθίσματα διαθέτουν επένδυση από δέρμα vegan ή Nappa. Διατίθενται δύο χρωματικές επιλογές, που συμπληρώνουν τις τέσσερις εξωτερικές αποχρώσεις.

Οι τιμές και οι πλήρεις προδιαγραφές του BYD Sealion 7 θα ανακοινωθούν στις ευρωπαϊκές αγορές στο εγγύς μέλλον. Το Sealion 7 θα αρχίσει να πωλείται αργότερα αυτό το μήνα σε ορισμένες χώρες στην Ευρώπη, ενώ οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες αναμένονται πριν από το τέλος του 2024.

TAGS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ BYD BYD SEAL ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ SUV SUV
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ