ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Η Cupra πάει Αμερική- Με βλέψεις για διάκριση στo IMSA Michelin Pilot Challenge

Cupra Leon VZ TCR
Cupra Leon VZ TCR CUPRA

Το Cupra Leon VZ TCR είναι έτοιμο να κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο στις ΗΠΑ το 2025, καθώς η πορεία του στους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς αγώνες, δίνει στην εταιρεία τη “σιγουριά” που χρειάζεται για μια καλή πορεία.

Το Cupra Leon VZ TCR, που λανσαρίστηκε το 2024, ανέβασε την αγωνιστική φιλοσοφία της μάρκας σε νέο επίπεδο. Το νέο αμάξωμα, ευθυγραμμισμένο με τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, η ρύθμιση του μπροστινού άξονα, το κιτ αναβάθμισης του κιβωτίου ταχυτήτων Sadev, οι βελτιώσεις στην ανάρτηση και στο εσωτερικό έχουν συμβάλει στην επιτυχία του αυτοκινήτου στους διάφορους αγώνες στον κόσμο.

Cupra Leon VZ TCR
Cupra Leon VZ TCR CUPRA


Το μοντέλο έχει συμμετάσχει σε 42 αγώνες τους τελευταίους μήνες, δείχνοντας την επίδοση και αξιοπιστία του. Το Cupra Leon VZ TCR έχει ανέβει στο πόντιουμ σε αναγνωρισμένες πίστες, όπως είναι οι: Spa-Francorchamps (Βέλγιο), Estoril (Πορτογαλία), Brno (Τσεχία) και Imola (Ιταλία). Τώρα λοιπόν, είναι έτοιμο να πάρει μέρος στο IMSA Michelin Pilot Challenge 2025.

Είναι μια από τις πλέον σημαντικές και ιστορικές διοργανώσεις στις ΗΠΑ. Το IMSA Michelin Pilot Challenge περιλαμβάνει μοντέλα WSC Touring Car Racing με κινητήρες ρυθμισμένους να αποδίδουν μεταξύ 300HP και 350HP και σε ταχύτητες να ξεπερνούν τα 260 km/h. Στο IMSA Michelin Pilot Challenge συμμετέχουν αγωνιστικά αυτοκίνητα, από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές, με τεχνικές προδιαγραφές διεθνώς αναγνωρισμένες.

Περιλαμβάνει δύο κατηγορίες διαγωνιζομένων –Grand Sport (GS) και Touring Car Racing (TCR)– με πολλούς οδηγούς να μοιράζονται το ίδιο αυτοκίνητο σε κάθε αγώνα. Το Cupra Leon VZ TCR θα διαγωνιστεί στην κατηγορία TCR απέναντι σε τετράθυρα ή πεντάθυρα οχήματα παραγωγής, της κατηγορίας κινητήρων από 1,75 λίτρων έως 2,0 λίτρων χωρητικότητας με turbo.

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα θα μπορούν να επιλέξουν το Cupra Leon VZ TCR για τους 11 αγώνες που θα ακολουθήσουν, ξεκινώντας από την πίστα Daytona International Speedway στην Φλόριντα στις 17 Ιανουαρίου.

TAGS ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ CUPRA CUPRA LEON MOTORSPORTS ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ