ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Hyundai καθαρίζει τις ελληνικές θάλασσες και φτιάχνει… πατάκια για τα Ioniq 5 & 6

Hyundai_Healthy Seas
Hyundai_Healthy Seas HYUNDAI

Η Hyundai και η Healthy Seas συνεχίζουν για τέταρτο χρόνο τη συνεργασία τους με για την καταπολέμηση της ρύπανσης από εγκαταλελειμμένα ιχθυοτροφεία στην Ελλάδα

Στοχεύοντας σε εγκαταλελειμμένα ιχθυοτροφεία, η ετήσια δέσμευση των δύο εταιρειών ξεκίνησε με έναν εντατικό καθαρισμό διάρκειας 10 ημερών καθώς και δραστηριότητες εκπαίδευσης και συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας, με στόχο τον καθαρισμό μολυσμένων και επικίνδυνων υδάτων και την προώθηση πιο υγιών θαλάσσιων περιβαλλόντων για τις τοπικές κοινότητες.

Hyundai_Healthy Seas
Hyundai_Healthy Seas HYUNDAI


Βασιζόμενοι στην συνεργασία τους, η Hyundai Motor και η Healthy Seas επεκτείνουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης σε μεγαλύτερη κλίμακα. Αφιερωμένοι σε ένα βιώσιμο μέλλον, θα εργαστούν μαζί για την καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης, την αποκατάσταση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και την προώθηση μιας κυκλικής οικονομίας μέσω μιας σειράς καθαρισμών και εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών σε παγκόσμιο επίπεδο καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Hyundai_Healthy Seas
Hyundai_Healthy Seas HYUNDAI


Η Hyundai Motor και η Healthy Seas ξεκίνησαν τις δραστηριότητές τους για το 2024 με μια επιχείρηση καθαρισμού διάρκειας δέκα (10) ημερών στη Δυτική Ελλάδα. Στοχεύοντας σε ύδατα πολύ μολυσμένα από εγκαταλελειμμένα ιχθυοτροφεία, εθελοντές δύτες της Ghost Diving επικεντρώθηκαν στην αφαίρεση μεγάλων διχτυών και απορριμμάτων που αποτελούν σοβαρές απειλές για τη θαλάσσια ζωή.

Hyundai_Healthy Seas
Hyundai_Healthy Seas HYUNDAI


Παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες, οι εθελοντές αφαίρεσαν επιτυχώς πολυάριθμους ρύπους, όπως σωλήνες πλαστικούς, δίχτυα ιχθυοκαλλιέργειας και άλλα επιβλαβή απορρίμματα. Αυτά τα υλικά θα επεξεργαστούν και θα ανακυκλωθούν, με τα νάιλον μέρη να μετατρέπονται σε νήματα ECONYL από την εταιρεία Aquafil.

Hyundai_Healthy Seas
Hyundai_Healthy Seas HYUNDAI


Αυτό συμβάλλει στη διάθεση νέων, βιώσιμων προϊόντων στην Ευρώπη, όπως τα πατάκια στα Ioniq 5, Ioniq 6 και το ολοκαίνουργιο Hyundai Santa Fe. Συνολικά ανασύρθηκαν 42,7 τόνοι θαλάσσιων απορριμμάτων, εκ των οποίων οι 11,3 τόνοι ήταν δίχτυα ιχθυοκαλλιέργειας.

TAGS ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ HYUNDAI HYUNDAI IONIQ 5 HYUNDAI IONIQ 6 ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ