FORMULA 1

Η McLaren "έδεσε" τον Νόρις με νέο πολυετές συμβόλαιο

Η McLaren "έδεσε" τον Νόρις με νέο πολυετές συμβόλαιο

Ο Λάντο Νόρις και η McLaren επέκτειναν και επίσημα τη συνεργασία τους και πέραν του 2021, "για το 2022 και τα επόμενα χρόνια".

Μετά τις εξαιρετικές επιδόσεις του μόλις 21χρονου Βρετανού (και) φέτος, με αποκορύφωμα το βάθρο που κατέκτησε το GP της Εμίλια Ρομάνια, ήταν θέμα χρόνου για τη McLaren να "δέσει" στο Ουόκινγκ για αρκετά ακόμα χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της νέας γενιάς της Formula 1.

Η αγγλική ομάδα δεν έδωσε στη δημοσιότητα τη διάρκεια του νέου συμβολαίου που υπέγραψε με τον Νόρις, και περιορίστηκε να αναφέρει ότι θα παραμείνει στη McLaren "για το 2022 και τα επόμενα χρόνια".

Η McLaren "έδεσε" τον Νόρις με νέο πολυετές συμβόλαιο

Θυμίζουμε ότι το συμβόλαιο του Λάντο Νόρις με τη McLaren έληγε στο τέλος του 2021, και ότι η συμφωνία της ομάδας με τον οδηγό του έτερου μονοθεσίου, Ντάνιελ Ρικιάρντο, λήγει στο τέλος του 2023.

Ο Νόρις μπήκε στο πρόγραμμα νέων οδηγών της McLaren το 2017. Το 2018 τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα της Formula 2, και το 2019 αναβαθμίστηκε στην ομάδα της F1. Έκτοτε ανέβηκε δις στο βάθρο, πέρσι στο GP της Αυστρίας και φέτος στην Ίμολα.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που επέκτεινα τη σχέση μου με τη McLaren για το 2022 και μετά. Βρίσκομαι στην ομάδα σχεδόν πέντε χρόνια, νιώθω μέρος της οικογένειας εδώ και δεν θα μπορούσα να φανταστώ να ξεκινήσω τη νέα φάση της καριέρας μου πουθενά αλλού", είπε ο Νόρις.

Η McLaren "έδεσε" τον Νόρις με νέο πολυετές συμβόλαιο

Και κατέληξε: "Στόχος μου είναι να κερδίσω αγώνες και να γίνω πρωταθλητής της Formula 1, και θέλω να το πετύχω με αυτή την ομάδα. Από τότε που ήρθα, το 2017, η εξέλιξή μας είναι συνεχής και μοιραζόμαστε ξεκάθαρες φιλοδοξίες μαζί για το μέλλον".

Ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren F1, Αντρέας Σιντλ, συμπλήρωσε: "Η απόφασή μας να σφραγίσουμε το μακροχρόνιο μέλλον του Λάντο στη McLaren ήταν ξεκάθαρη. Ο Λάντο μας έχει εντυπωσιάσει από τη χρονιά που ήταν rookie και η εξέλιξή του από τότε είναι οφθαλμοφανής. ΄Όπως κι εκείνος, έχουμε ισχυρές φιλοδοξίες για το κοινό μας μέλλον. Αυτή η ανακοίνωση είναι μια ισχυρή ένδειξη για τη δέσμευσή μας στο νέο κεφάλαιο της McLaren από το 2022 κι έπειτα".

Photo credits: McLaren Media Centre

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ