Η mega επένδυση της Volvo θα φέρει πιο χρήσιμα ηλεκτρονικά βοηθήματα για τον οδηγό
Στη νέα γενιά των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, η Volvo προσφέρει το μοναδικό και πρωτοποριακό design της σε συνδυασμό με εξαιρετικά προηγμένο software, για το οποίο η εταιρεία εξακολουθεί και επενδύει προκειμένου να παραμένει στην κορυφή.
Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, η Volvo Cars επενδύει συνεχώς στην εσωτερική ανάπτυξη λογισμικού και στις δοκιμές του. Αυτή την περίοδο, η Volvo Cars αποκαλύπτει πως έχει ήδη ξεκινήσει μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της έως τώρα. Πρόκειται για ένα νέο, υπερσύγχρονο κέντρο δοκιμών λογισμικού με έδρα στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.
Η λειτουργία του κέντρου αυτού, ενισχύει τη δυναμικότητα της μάρκας στις δοκιμές ενσωματωμένου λογισμικού σε όλα τα επίπεδα. Το νέο κέντρο δοκιμών λογισμικού λειτουργεί σε μια έκταση 22.000 τ.μ. και αντιπροσωπεύει μία αρχική επένδυση σχεδόν 260 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελώντας τη νέα ναυαρχίδα στο δίκτυο των μηχανολογικών κέντρων και των Κόμβων Τεχνολογίας της Volvo Cars ανά τον κόσμο.
Αντίστοιχα κέντρα δοκιμών λογισμικού, η Volvo Cars διαθέτει στο Λουντ, στη Σουηδία, και στη Σαγκάη, στην Κίνα. Ωστόσο, οι νέες εγκαταστάσεις στο Γκέτεμποργκ είναι μακράν οι μεγαλύτερες από πλευράς μεγέθους και δυναμικότητας. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι νέες αυτές εγκαταστάσεις, είναι απαραίτητες διότι η αυτοκινητοβιομηχανία αλλάζει ραγδαία.
Το Volvo του μέλλοντος είναι αμιγώς ηλεκτρικό, διατίθεται όλο και περισσότερο online, βασίζεται σε εξαιρετικά προηγμένους κεντρικούς υπολογιστές, οι οποίοι τρέχουν λογισμικό που αναπτύχθηκε εσωτερικά και βελτιώνεται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου χάρη σε τακτικές ασύρματες (over the air) αναβαθμίσεις. Αυτό καθιστά την εσωτερική ανάπτυξη λογισμικού και τις σχετικές δοκιμές σημαντικά στοιχεία για την επίτευξη των στρατηγικών φιλοδοξιών της μάρκας.
Στο νέο κέντρο δοκιμών λογισμικού θα απασχολούνται αρχικά 100 άτομα, που αναμένεται να ανέλθουν σε 300 όταν το κέντρο λειτουργήσει με την πλήρη δυναμικότητά του. Τελικά, οι εγκαταστάσεις αναμένεται να στεγάσουν περίπου 500 πλατφόρμες και ψηφιακά περιβάλλοντα δοκιμών, από 200 που φιλοξενούν αυτή τη στιγμή.