WEC

Η ομάδα Peugeot TotalEnergies ετοιμάζεται για το εμβληματικό 24 Hours of Le Mans

Peugeot Sport_24H Le Mans
Peugeot Sport_24H Le Mans PEUGEOT

Η ομάδα Peugeot TotalEnergies θα συμμετάσχει με δύο Peugeot 9X8 2024 Hypercars στην 92η έκδοση του 24 Hours of Le Mans.

Αφού η περσινή επετειακή έκδοση του αγώνα συγκέντρωσε πλήθος- ρεκόρ 325.000 θεατών, ο 24ωρος αγώνας του Le Mans είναι sold-out για άλλη μια φορά φέτος, καθώς τα εισιτήρια για την εκδήλωση του 2024 εξαγοράστηκαν σε λίγες μόνο ημέρες αφ’ ότου τέθηκαν σε κυκλοφορία, τον περασμένο Νοέμβριο. Οι λάτρεις των αγώνων έχουν κάθε λόγο να έρθουν:

Peugeot Sport_24H Le Mans
Peugeot Sport_24H Le Mans PEUGEOT


Με είκοσι τρία πρωτότυπα και εννέα καταξιωμένους κατασκευαστές αυτοκινήτων που ανταγωνίζονται στην ελίτ κατηγορία των Hypercar, μπορούν να περιμένουν άφθονη δράση στο Circuit de la Sarthe –την πίστα των 24 ωρών– την μεγαλύτερη (13.626 χλμ) και ταχύτερη (μέση ταχύτητα άνω των 240 km/h) πίστα στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA.

«Το Le Mans είναι ενσωματωμένο στο DNA της μάρκας Peugeot. Οι αναμνήσεις και τα συναισθήματα που νιώθουμε σε αυτό το εμβληματικό γεγονός εκτείνονται σε όλες τις γενιές», δήλωσε ο Jean-Marc Finot, Senior VP της Stellantis Motorsport. “Ο ενθουσιασμός που είδαμε στο Le Mans το 2023 έδειξε πόσο έντονα νιώθουν οι οπαδοί για την Peugeot.

Linda Jackson
Linda Jackson PEUGEOT


Επιστρέφουμε φέτος πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Η ομάδα εργάστηκε ακούραστα για πάνω από ένα χρόνο για να φτάσει στην γραμμή εκκίνησης στις 15 Ιουνίου. Ο φετινός αγώνας θα είναι ιστορικός ως προς το μέγεθος και την ποιότητα της πίστας. Είναι κάτι που είναι πραγματικά μοναδικό στην ιστορία των αγώνων και η μάρκα Peugeot είναι απίστευτα περήφανη που είναι μέρος της”.

Η ομάδα Peugeot TotalEnergies φέρνει δύο Peugeot 9X8 προδιαγραφών 2024 στον αγώνα. Σκοπεύει να επιδείξει την αξιοπιστία του αυτοκινήτου και τα κέρδη σε επίπεδο απόδοσης και επιδόσεων αυτού του ριζικά αλλαγμένου Hypercar, το οποίο έκανε το ανταγωνιστικό του ντεμπούτο στο 6 Hours of Imola στις αρχές Απριλίου, μετά από μόλις δέκα μήνες ανάπτυξης.

Fan Ζone
Fan Ζone PEUGEOT


Στο ανταγωνιστικό του ντεμπούτο, το Peugeot 9X8 2024 εξασφάλισε τους πρώτους βαθμούς κατασκευαστών WEC της ομάδας για την τρέχουσα σεζόν με την ένατη θέση στον αγώνα 6 Hours of Imola. Τρεις εβδομάδες αργότερα, το Peugeot 9X8 2024 σημείωσε άλλο ένα τερματισμό στην πρώτη δεκάδα στις 6 Hours of Spa-Francorchamps, παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε έναν πολύ τρομερό ανταγωνισμό.

Η ημέρα των δοκιμών διεξήχθη την Κυριακή 9 Ιουνίου. Οι ομάδες και οι οδηγοί είχαν έξι ώρες χρόνο εντός πίστας για να προσαρμοστούν (ξανά) στο Circuit des 24 Heures du Mans (μήκους 13,626 χλμ). Τρεις ελεύθερες δοκιμές και τα προκριματικά θα διεξαχθούν την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, ενώ θα ακολουθήσει η διαδικασία Hyperpole στην οποία θα διαγωνισθούν τα οκτώ κορυφαία Hypercars.

Jean-Marc Finot
Jean-Marc Finot PEUGEOT


Η 92η διοργάνωση των 24 ωρών του Λε Μαν θα ξεκινήσει επίσημα το Σάββατο 15 Ιουνίου στις 16:00 από τον διάσημο ποδοσφαιριστή και προπονητή, νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998, Ζινεντίν Ζιντάν.

TAGS WEC PEUGEOT AUTOMOBILES TEAM PEUGEOT TOTALENERGIES 24H LE MANS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ