ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Η Renault θέλει μόνο νίκες στον κόσμο των SUV με το Symbioz

Renault Symbioz
Renault Symbioz RENAULT

Το Symbioz είναι μέρος μιας μεγάλης γκάμας μοντέλων που έχει στα σχέδιά της η Renault που έχει στο στόχαστρο τους οικογενειάρχες αλλά και όσους θέλουν ευρυχωρία, ευελιξία και οικονομία σε ένα SUV.

Αυτό το compact και ιδιαιτέρως ευέλικτο SUV μοντέλο, προσφέρει τα καλύτερα χαρακτηριστικά της μάρκας στην κατηγορία (C-SUV) όσον αφορά τη σχεδίαση, τον πολυμορφικό χώρο, τη δυνατότητα μεταφορά φορτίου, τη συνδεσιμότητα και την αποδοτικότητα. Σχεδιασμένο τόσο για οικογένειες όσο και για επιχειρήσεις, με το Symbioz ολοκληρώνεται η γκάμα της Renault.

Renault Symbioz
Renault Symbioz RENAULT


Προσφέροντας μια ακόμα επιλογή, με σχεδίαση και αναλογίες που τραβούν αμέσως τα βλέμματα, το Renault Symbioz είναι ένα ιδιαίτερα ευέλικτο οικογενειακό μοντέλο, που καταφέρνει άριστα να φιλοξενήσει πέντε ενήλικες σε μια άνετη καμπίνα με σχετικά συγκρατημένες εξωτερικές διαστάσεις. Τοποθετημένο μεταξύ Captur και Austral, το Symbioz έχει μήκος 4,41 μέτρα και πλάτος 1,79 μέτρα.

Με το μεταξόνιό του να είναι 2,64 μέτρα, οι διαστάσεις του το καθιστούν ιδανικό τόσο για επαγγελματική όσο και για οικογενειακή χρήση, ιδιαίτερα σε αστικές περιοχές. Ένα περιβάλλον όπου η κάμερα 360° Around View και οι μπροστινοί, πίσω και πλαϊνοί αισθητήρες στάθμευσης είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι. Το Renault Symbioz είναι συμπαγές εξωτερικά και γενναιόδωρο εσωτερικά.

Renault Symbioz
Renault Symbioz RENAULT


Το εκλεπτυσμένο φινίρισμα της έκδοσης Iconic που το τοποθετεί μεταξύ των πλέον καλά εξοπλισμένων μοντέλων της κατηγορίας, ενώ τα χρώματα και τα υλικά του δίνουν μια ξεχωριστή, μοντέρνα εμφάνιση, κάνοντάς το να ξεχωρίζει από τα άλλα μοντέλα της γκάμας της Γαλλικής εταιρείας. Το επάνω τμήμα του ταμπλό διαθέτει φινίρισμα από βουρτσισμένο αλουμίνιο, ενώ το κάτω τμήμα έχει φινίρισμα με ορατή επάνω ραφή.

Με τη σπορ εμφάνιση, η επένδυση επιπέδου Esprit Alpine διαθέτει γυαλιστερό μαύρο πλαίσιο παραθύρων, ειδικής σχεδίασης τροχούς 19 ιντσών (λάστιχα 225/45R19), αεροδυναμικά βοηθήματα και προστατευτικά εμπρός και πίσω σε ματ βαφή Slate Grey. Το Renault Symbioz κερδίζει επίσης τον τίτλο του καλύτερου χώρου αποσκευών στην κατηγορία του. Με το πίσω κάθισμα σχεδιασμένο να μετακινείται περισσότερα από 16 εκατοστά, μεταβάλλεται αντίστοιχα και η χωρητικότητα του μοντέλου για αποσκευές.

Renault Symbioz
Renault Symbioz RENAULT


Από 492 λίτρα με το πίσω κάθισμα τοποθετημένο στη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση από τις πλάτες των μπροστινών, ο χώρος διαμορφώνεται στα 624 λίτρα με τη μετακίνησή του τελείως μπροστά. Τέλος, στη διθέσια διαμόρφωση και με το πίσω κάθισμα αναδιπλωμένο, η μεταφορική ικανότητα του Symbioz φτάνει έως και τα 1.582 λίτρα, με μήκος χώρου φόρτωσης 1,68 μέτρα.

Ο οδηγός μπορεί να ανοίξει ή να κλείσει την ηλεκτρική πόρτα του χώρου αποσκευών χρησιμοποιώντας το ηλεκτρικό κουμπί στο πορτμπαγκάζ, την κάρτα hands-free ή απλά περνώντας το πόδι κάτω από τον αισθητήρα στον πίσω προφυλακτήρα. Το Symbioz ζυγίζει λιγότερο από 1.500 κιλά (από 1.423 έως 1.476 κιλά) και έχει ύψος μόλις 1,57 μέτρα. Αυτά τα χαρακτηριστικά συμβάλλουν στην εξαιρετική απόδοση του υβριδικού κινητήρα E-Tech 145.

Renault Symbioz
Renault Symbioz RENAULT

Το Renault Symbioz διαθέτει μια πλήρη γκάμα εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της φιμέ γυάλινης οροφής Solarbay. Η τεχνολογία AmpliSky αδιαφανοποιεί τμήματα της γυάλινης επιφάνειας ανάλογα με τις διαθέσεις του οδηγού και των επιβατών, εκτοπίζοντας μόρια που προκαλούνται από ένα ηλεκτρικό πεδίο (τεχνολογία PDLC- Polymer Dispersed Liquid Crystal).

Το σύστημα πολυμέσων OpenR Link με ενσωματωμένη την Google, υποστηρίζεται από την κάθετα τοποθετημένη οθόνη αφής με διαγώνιο 10,4 ιντσών, η οποία είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού σε όλες τις εκδόσεις του μοντέλου, όπως και η οθόνη των 10,3 ιντσών που παίζει το ρόλο του πίνακα οργάνων. Παρέχει επίσης το Google Maps, το Google Assistant και μια λίστα με περισσότερες από 50 εφαρμογές του Google Play.

Renault Symbioz
Renault Symbioz RENAULT

Με τη νέα αρχιτεκτονική του, το Symbioz είναι στην κορυφή της κατηγορίας σε ότι έχει να κάνει με την ενεργητική και την παθητική ασφάλεια. Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται 29 βοηθήματα οδήγησης, συμπεριλαμβανομένου του πίσω αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης. Οι οδηγοί αποκτούν βοηθήματα οδήγησης νέας γενιάς, όπως το Active Driver Assist, για αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 και το Predictive Hybrid Driving.

Το Renault Symbioz είναι αρχικά διαθέσιμο με το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης E-Tech 145 ίππων. Αυτό το σύστημα μετάδοσης κίνησης προσφέρει την άνεση και τη αθόρυβη λειτουργία της ηλεκτρικής οδήγησης στην πόλη, χωρίς περιορισμούς φόρτισης. Με το συγκρατημένο του βάρος, την αεροδυναμική σχεδίαση και την εξαιρετική τεχνολογία E-Tech, το Symbioz καταναλώνει μόλις 4,7 λίτρα/100 km.

Renault Symbioz
Renault Symbioz RENAULT

Οι εκπομπές CO2 είναι μόνο 105 g/km και αυτό σημαίνει πως η αυτονομία του μοντέλου φτάνει έως και τα 1.000 χιλιόμετρα. Η νέα λειτουργία E-Save, η οποία ενεργοποιείται με ένα κουμπί στο ταμπλό στα αριστερά του τιμονιού, διατηρεί τη φόρτιση της μπαταρίας κατ’ ελάχιστον στο 40%. Αυτό εξασφαλίζει βέλτιστη απόδοση όταν το όχημα χρειάζεται περισσότερη ισχύ, για παράδειγμα για κίνηση σε ανωφέρειες.

Το Renault Symbioz διαθέτει ανάρτηση με γόνατα MacPherson μπροστά και ημιάκαμπτο άξονα πίσω. Οι ρυθμίσεις των αμορτισέρ και η γεωμετρία του συστήματος μετάδοσης κίνησης παρέχουν τον καλύτερο έλεγχο στις κινήσεις του αμαξώματος. Το υδραυλικό τιμόνι εμφανίζει εξαιρετική απόκριση, χάρη στη ρύθμισή του που ορίζει και ένα μικρό κύκλο στροφής για το μέγιστον της ευελιξίας σε αστικό περιβάλλον.

Renault Symbioz
Renault Symbioz RENAULT


Για μια αριστοκρατική εμφάνιση που ταιριάζει με το εκλεπτυσμένο εσωτερικό, το φινίρισμα Iconic συνοδεύεται από ειδικής σχεδίασης τροχούς και ελαστικά 19 ιντσών. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά του συστήματος μετάδοσης κίνησης συμβάλλουν τόσο στην οδηγική απόλαυση όσο και στην άνεση στο όχημα.

Το Renault Symbioz κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Βαγιαδολίδ και θα διατίθεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού, Techno, Esprit Alpine και Iconic. Έχει ξεκινήσει η διάθεσή του σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες από τις 22 Μαΐου, ενώ οι πρώτες παραδόσεις στους κατόχους αναμένεται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Αργότερα, θα είναι διαθέσιμες κι άλλες εκδόσεις κινητήρα, καθώς και ένα ακόμα επίπεδο εξοπλισμού (Evolution).

TAGS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ RENAULT SYMBIOZ SUV ΥΒΡΙΔΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ