ΑΓΟΡΑ

Καινούργιο αυτοκίνητο με 15 χιλιάρικα. Κι όμως, υπάρχουν τρία

Kia Picanto
Kia Picanto KIA

Κι όμως, σε μια αγορά που τον τελευταίο καιρό δείχνει να έχει ακριβύνει ιδιαίτερα σε κάθε τομέα και σε όλες τις κατηγορίες, υπάρχουν -και σας τις παρουσιάζουμε- τρεις προτάσεις που “μένουν” στον πήχη των 15 χιλιάδων ευρώ και δεν αφορούν τη μικροκινητικότητα.

Είναι μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις, μια και η αγορά αυτοκινήτου έχει “ξεφύγει” σε ότι έχει να κάνει με τις τιμές των καινούργιων μοντέλων, οπότε και εμείς “απαντάμε” με τα τρία πιο φθηνά αυτοκίνητα της αγοράς. Αυτοκίνητα που προφανώς ανήκουν στην κατηγορία A που τείνει να "σβήσει από το χάρτη" αλλά ακόμα και ως “κύκνειο άσμα” έχει να μας προτείνει τρεις αξιόλογες περιπτώσεις.

Θα μπορούσε να πει κανείς πως μιλάμε για καινούργια αυτοκίνητα με τιμή μεταχειρισμένου αλλά στην πραγματικότητα, η χαοτική κατάσταση στην αγορά των μεταχειρισμένων, δεν επιτρέπει “συγκρίσεις” μια και λόγω φορολογικών στρεβλώσεων και λοιπών ιδιαιτεροτήτων, είναι άτοπο να κοιτάζει κανείς τι μπορεί να αγοράσει από δεύτερο ή τρίτο (ή τέταρτο…) χέρι με το ίδιο οικονομικό “ταβάνι”.

1. Fiat Panda Hybrid –Από 14.330 ευρώ (Comfort)

Fiat Panda Hybrid
Fiat Panda Hybrid STELLANTIS MEDIA


Για την αγορά του Panda που είναι μια πάντα υπολογίσιμη δύναμη στην κατηγορία αλλά και στην αγορά γενικότερα, αυτή την περίοδο υπάρχει από τη Fiat μια προωθητική ενέργεια- έκπτωση, της τάξης των 200 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό, το “εισαγωγικό” κόστος για την απόκτηση του ικανότατου μικρού στην πλέον σύγχρονη Hybrid εκδοχή του, είναι μόλις 14.330 ευρώ.

Η επιλογή του δεν έχει να κάνει μόνο με την ευκολία στους χειρισμούς και τους πλούσιους για τα δεδομένα του συνολικού του μεγέθους, χώρους επιβατών και αποσκευών. Έχει να κάνει και με “bonus” όπως είναι η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας, που αποδεσμεύει τον ιδιοκτήτη του Panda από μια πρόσθετη οικονομική υποχρέωση.

Fiat Panda Hybrid
STELLANTIS MEDIA


Αυτό, σε συνδυασμό και με τη χαμηλή μέση κατανάλωση που εμφανίζει το μικρό Fiat, καθιστά την επιλογή του πάντα εύστοχη και ποτέ ξεπερασμένη. Οι 70 ίπποι του κινητήρα αρκούν και με το παραπάνω να εξυπηρετήσουν οποιαδήποτε “αποστολή” και αν έχει κατά νου ο οδηγός, με τα ταξίδια να μην είναι εκτός “φακέλου λειτουργίας” του μικρού Ιταλικού μοντέλου.

2. Kia Picanto –Από 14.390 ευρώ (1.0 LX Inmotions 4S)

Kia Picanto
Kia Picanto MEDIA KIA


Το Picanto ιστορικά ξεκίνησε στη “σκιά” του δημοφιλέστερου “αδερφού” μοντέλου της Hyundai, του i10. Όπως προκύπτει όμως τα τελευταία χρόνια, πλασάρεται ως πιο κομψό και αναμφίβολα πιο θελκτικό από το ομόσταυλο μικρό μοντέλο. Την τρέχουσα περίοδο, η επιλογή του συνδυάζεται με έκπτωση από την ελληνική αντιπροσωπεία της τάξης των 500 ευρώ, κάτι που βοηθά στη διαμόρφωση της τιμής της βασικής έκδοσης που έχουμε εδώ.

Παραδοσιακά η Kia έχει την τάση να προσφέρει πάντα κάτι παραπάνω, οπότε εκτός από την έκπτωση που είπαμε, το Picanto συνοδεύεται και από 5ετές πρόγραμμα δωρεάν συντήρησης. Ούτως ή άλλως, ένα από τα στοιχεία που έχουν συμβάλλει στην υψηλή δημοτικότητα του μοντέλου, είναι και η αξιοπιστία του χιλιάρη κινητήρα των 67 ίππων.

Kia Picanto
Kia Picanto MEDIA KIA


Ως πλέον χαρακτηριστικό, κρατήστε το γεγονός πως η εταιρεία είναι τόσο σίγουρη, που “πριμοδοτεί” το Picanto -όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας της- με 7 χρόνια εγγύηση. Από εκεί και πέρα, αυτά που αξίζει να κρατήσει κανείς, είναι το συνολικά χαμηλό κόστος χρήσης, με την περιορισμένη απαίτηση του κινητήρα για καύσιμο σε όλες τις συνθήκες, αλλά και την “υπεροπλία” του μικρού Κορεάτικου μοντέλου σε επίπεδο εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας.

3. Mitsubishi Space Star –Από 15.010 ευρώ (Entry)

Mitsubishi Space Star 2023
Mitsubishi Space Star 2023 MEDIA MITSUBISHI


Η βασική έκδοση του ανανεωμένου Space Star, λέγεται πολύ χαρακτηριστικά “Entry” και είναι κοντά μας για να δίνει η Mitsubishi μια οικονομική πρόταση αγοράς σε όσους θέλουν να αποκτήσουν καινούργιο αυτοκίνητο. Όπως και τα άλλα δύο, έτσι και το Space Star, είναι ιδανικό για “πρώτο” αυτοκίνητο κάποιου που θέλει να ξεκινήσει να ανακαλύπτει την τετράτροχη μαγεία της αυτοκίνησης.

Το Space Star θα μπορούσαμε να πούμε πως έχει στοιχεία στο χαρακτήρα του από το Panda, μια και σχεδόν πάντα ήταν μια πολύ λογικά τιμολογημένη πρόταση αγοράς στη γκάμα της Mitsubishi. Στη σημερινή ανανεωμένη του εκδοχή, το μικρό μοντέλο εφοδιάζεται με τον 1.200άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα που αποδίδει 71 ίππους και προσφέρει επάρκεια ισχύος για τις ανάγκες του οδηγού.

Mitsubishi Space Star 2023
Mitsubishi Space Star 2023 MEDIA MITSUBISHI

Ταυτόχρονα, κρατάει χαμηλά τις απαιτήσεις του σε καύσιμο και έτσι καθίσταται μια πρόταση που δεν μπορεί να αφήσει “ασυγκίνητους” όσους έχουν το περιορισμένο κόστος κτήσης και χρήσης, ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων τους. Το Space Star, αξίζει να το δει κανείς “ζεστά” ακόμα και μόνο γιατί το όνομα της Mitsubishi συγκαταλέγεται ανάμεσα στα σημαντικότερα της ιαπωνικής “σχολής”.

TAGS ΑΓΟΡΑ KIA FIAT MITSUBISHI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ