ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Μάθε ποια είναι η Leapmotor που έρχεται στην Ελλάδα- Μπαίνει "δίπλα" στις Alfa Romeo, Fiat και Jeep

Leapmotor C10
Leapmotor C10 LEAPMOTOR

Ένας ακόμα νέος “παίκτης” έρχεται στην Ελληνική αγορά και αντικειμενικά αυτό είναι καλό, καθώς ο ανταγωνισμός που όλο και μεγαλώνει θα ωφελήσει τον καταναλωτή.

Με έτος ίδρυσης το 2015, η Leapmotor είναι μια πελατοκεντρική εταιρία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων υψηλής τεχνολογίας. Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη startup μάρκα New Energy Vehicle στην Κίνα, σύμφωνα με τα στοιχεία Ιουνίου 2024. Η μάρκα διαθέτει ευρύ φάσμα δραστηριότητας που ξεκινά από το R&D έξυπνων ηλεκτρικών οχημάτων και φτάνει μέχρι την επικοινωνία των αυτοκινήτων σε περιβάλλον cloud.

Leapmotor C10
Leapmotor C10 LEAPMOTOR


Η Leapmotor σχεδιάζει και κατασκευάζει μόνη της εξαρτήματα που αντιστοιχούν στο 60% του συνολικού κόστους κάθε αυτοκινήτου, ενώ της πιστώνονται και σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες. Παραδείγματα αποτελούν τόσο η μαζική εφαρμογή ηλεκτρικού συστήματος κίνησης με αρχιτεκτονική “Οχτώ σε Ένα”, όσο και η τεχνολογία “Cell-to-Chassis” (CTC) που βελτιστοποιεί τη διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας και αυξάνει την αυτονομία.

Με το “καλημέρα” στην Ελληνική αγορά, η Leapmotor μας συστήνεται με δύο εντυπωσιακά -το κάθε ένα για την κατηγορία του- μοντέλα. Όλα τα μοντέλα της Leapmotor διακρίνονται για το σεβασμό στο περιβάλλον, την υψηλή τεχνολογία και το κορυφαίο value for money, με το στρατηγικό σχεδιασμό να περιλαμβάνει την παρουσίαση τουλάχιστον ενός νέου μοντέλου κάθε χρόνο, για τα επόμενα τρία χρόνια.

Για την ελληνική αγορά, η γκάμα θα περιλαμβάνει αρχικά δύο ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Το μικρότερο είναι το T03, ένα πολύ πλούσια εξοπλισμένο 5θυρο, πρακτικό και με κορυφαίους εσωτερικούς χώρους αυτοκίνητο πόλης. Σχεδιάστηκε με γνώμονα την απόλυτη ευκολία μετακίνησης στο αστικό περιβάλλον και έχει αυτονομία 265 km κατά WLTP.

Leapmotor C10
Leapmotor C10 LEAPMOTOR


H Έρευνα Ποιότητας της J.D. Power (J.D. Power Initial Quality Study) το κατέταξε στην 1η θέση στην κατηγορία των μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το μεγαλύτερο μοντέλο που θα δούμε αρχικά στη χώρα μας, ονομάζεται C10 και είναι ένα D-SUV κορυφαίας δυναμικής με αυτονομία 420 km κατά WLTP. Βασίζεται στην πλατφόρμα LEAP 3.0 που έχει εξελίξει in-house η Leapmotor και συνοδεύεται από τεχνολογία αιχμής στα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα.

Μαζί με την κορυφαία ποιότητα κατασκευής και τον πολυτελή εξοπλισμό, το C10 προσφέρει premium οδηγική εμπειρία για την κατηγορία. Το μοντέλο έχει κατακτήσει το “2023 International CMF Design Award” καθώς και χρυσό βραβείο τόσο από τα “2024 French Design Awards” όσο και από τα “US MUSE Design Awards”. Θυμίζουμε πως η πρώτη επίσημη εμφάνιση των μοντέλων της Leapmotor στο ελληνικό κοινό, θα γίνει στην “Auto Athina 2024” στις αρχές Οκτωβρίου.

Αναφορικά με την Italian Motion, είναι ο εισαγωγέας και διανομέας για τις μάρκες Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional και Jeep στην Ελλάδα. Από το 2023 ανήκει κατά 51% στην Autohellas, εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 1999, και κατά 49% στην εταιρία Samelet. Η Autohellas ιδρύθηκε το 1966, ενώ από το 1999 είναι εισηγμένη στο ΧΑΑ.

Leapmotor T03
Leapmotor T03 LEAPMOTOR


Αποτελεί μέλος του Ομίλου Θ. Βασιλάκη και δραστηριοποιείται στις βραχυχρόνιες/ μακροχρόνιες μισθώσεις αυτοκινήτων, operating leasing, εισαγωγή και διανομή αυτοκινήτων καθώς και στη λιανική πώληση και τεχνική υποστήριξη τόσο καινούργιων όσο και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Έχει παρουσία σε εννέα χώρες στην Ευρώπη και συνολικό κύκλο εργασιών που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.

Ο Όμιλος Βασιλάκη δραστηριοποιείται και στις αερομεταφορές μέσω της επίσης εισηγμένης στο ΧΑΑ Αegean. Αντίστοιχα, η Samelet ιδρύθηκε το 1946 στο Ισραήλ όπου εισάγει και διανέμει τις μάρκες Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Ferrari, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Iveco, Maserati και Ram. Εστιάζει στην ανάπτυξη καινοτομιών και προηγμένων λύσεων κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών φόρτισης και διαχείρισης δεδομένων.

Leapmotor T03
Leapmotor T03 LEAPMOTOR

Επενδύει και αναπτύσσει την καινοτομία και τεχνολογία και έχει ιδρύσει επενδυτικά κεφάλαια στην Κίνα και στο Ισραήλ για επενδύσεις σε νεοφυείς εταιρείες αυτοκίνησης. Εκτός από την τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα αυτοκινήτων στο Ισραήλ, δραστηριοποιείται επίσης στη Ρουμανία έχοντας εξαγοράσει τον πρώην εισαγωγέα της FCA: Autoitalia. Ο Όμιλος Samelet ελέγχεται από την οικογένεια Levi.

TAGS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ LEAPMOTOR LEAPMOTOR T03 LEAPMOTOR C10 AUTO ATHINA 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ