ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Με 782 άλογα η νέα υβριδική Bentley Continental GT

New Continental GT
New Continental GT BENTLEY

Αποδίδοντας 782 ίππους και 1.000 Nm ροπής, σε συνδυασμό με 80 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας και εκπομπές CO2 κάτω από 50 g/km, η νέα Continental GT σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την Bentley.

Δεν θα είναι μόνο το ισχυρότερο και πιο δυναμικό αυτοκίνητο δρόμου της Bentley στην 105χρονη ιστορία της εταιρείας, αλλά θα είναι και το πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Παράλληλα διατηρεί αναλλοίωτη τη χειροποίητη πολυτέλεια και τα εξαιρετικά υλικά στοιχεία που είναι συνώνυμα όλων των μοντέλων της μάρκας. Με νέα σχεδίαση και τεχνολογικό εξοπλισμό η τελευταία γενιά του αυτοκινήτου έρχεται να καθορίσει τη σύγχρονη εποχή της Bentley.

New Continental GT
New Continental GT BENTLEY


Επιπλέον, η τελευταία γενιά της τεχνολογίας πλαισίου, περιλαμβάνει ενεργή τετρακίνηση με torque vectoring, τετραδιεύθυνση, ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ηλεκτρονικά ελεγχόμενες ενεργητικές αντιστρεπτικές ράβδους 48V και νέα προηγμένα αμορτισέρ διπλής βαλβίδας. Η Continental GT, που παρουσιάστηκε αρχικά το 2002, ξεκίνησε την αναγέννηση της Bentley.

Το αυτοκίνητο αυτό έμελλε να μεταμορφώσει την εταιρεία, προκαλώντας καταλυτική αύξηση των πωλήσεων κατά δέκα φορές και επαναπροσδιορίζοντας την θέση της Bentley στην σύγχρονη εποχή. Τόσο η σχεδιαστική έμπνευση, όσο και οι αναφορές σχετικά με τις επιδόσεις και τον σπορ χαρακτήρα της Continental GT, προήλθαν από την R Type Continental του 1952, το οποίο ουσιαστικά καθόρισε την έννοια του πολυτελούς Grand Tourer.

Ήταν ένα πληθωρικό σεντάν μεγάλων αποστάσεων για να διασχίζει την ευρωπαϊκή ήπειρο, εξ ου και το όνομά του. Η Continental GT υιοθέτησε τις ίδιες τρεις βασικές σχεδιαστικές αρχές: το δυναμικό προφίλ, το τονισμένο πίσω μέρος και την κεκλιμένη γραμμή της οροφής. Ο αντίκτυπος της πρώτης γενιάς της Continental GT ήταν πολύ μεγάλος. Μέσα σε τέσσερα χρόνια, οι ετήσιες πωλήσεις της Bentley ανέβηκαν από περίπου 1.000 αυτοκίνητα σε περισσότερα από 10.000.

Τα τελευταία 20 χρόνια, διάφορες εκδόσεις της Continental GT έχουν σπάσει ρεκόρ ταχύτητας και έχουν κερδίσει πρωταθλήματα και αγώνες αντοχής σε όλο τον κόσμο. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Continental GT είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές μοντέλο της Bentley (μετά την Bentayga), καθώς μία στις τρεις Bentley που πωλούνται είναι Continental GT. Στις αρχές του επόμενου έτους, το 100.000ό Grand Tourer θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Bentley στο Crewe της Αγγλίας.

TAGS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ BENTLEY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ