GOODWOOD

Με αυτά τα μοντέλα η Ford τράβηξε την προσοχή στο Goodwood

Ford Capri- Eric Cantona
Ford Capri- Eric Cantona FORD

Η Ford παρουσιάζει τις καλύτερες τεχνολογίες της στην ηλεκτροκίνηση και στα θερμικά συστήματα κίνησης μέσα από τα μοντέλα που πραγματοποίησαν ντεμπούτο στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.

Το νέο ηλεκτρικό Ford Capri, ένας θρύλος που επέστρεψε για την εποχή των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων διαθέτοντας επιτάχυνση που παραπέμπει σε σπορ αυτοκίνητο και εκφραστική σχεδίαση, πραγματοποίησε το παγκόσμιο δυναμικό ντεμπούτο του στη διάσημη ανάβαση του Goodwood. Το ίδιο έκανε και η Mustang GTD, η πιο εξελιγμένη και τολμηρή Mustang όλων των εποχών.

Ford Mustang GTD
Ford Mustang GTD FORD


Για πρώτη φορά, το ακραίο αυτό δείγμα του τι μπορεί να κατασκευάσει η Ford, αποκάλυψε τις ικανότητές του στο κοινό, ενώ το πρωτοποριακό ηλεκτρικό Ford SuperVan, “έδειξε τα δόντια του” στο Hillclimb Shootout. Ένα από τα πλέον αγαπητά αυτοκίνητα του κοινού εμφανίστηκε και πάλι στο Goodwood. Ο λόγος για το Ford M-Sport Puma Hybrid Rally1, το οποίο συμμετέχει στους αγώνες του WRC για το 2024.

Οι επισκέπτες του Goodwood Festival of Speed 2024 ήταν οι πρώτοι στον κόσμο που είδαν από κοντά το νέο Ford Raptor T1+, ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό αυτοκίνητο το οποίο είναι σχεδιασμένο με μοναδικό σκοπό να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στον πιο απαιτητικό off-road αγώνα στον κόσμο. Η αποκάλυψη του συναρπαστικού νέου Raptor T1+ πραγματοποιήθηκε με οικοδεσπότη έναν οδηγό-θρύλο: τον 4 φορές νικητή του Ράλι Ντακάρ και δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή WRC, Κάρλος Σάϊνθ.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Ford Capri πρωταγωνίστησε στο φετινό Goodwood Festival of Speed, διαθέτοντας μια εκφραστική σχεδίαση που συνεχίζει την ιστορία ενός cult classic μοντέλου. Η επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 5,3 δευτερόλεπτα, η αυτονομία που φτάνει έως και τα 627 km και ο χώρος αποσκευών των 572 λίτρων καθιστούν το αμιγώς ηλεκτρικό Ford Capri ως το απόλυτο σπορ αυτοκίνητο για την οικογένεια.

Ford SuperVan 4.2
Ford SuperVan 4.2 FORD SUPERVAN 4.2

Το EV της Ford διαθέτει ένα πολυτελές εσωτερικό με μινιμαλιστική σχεδίαση και άφθονες ψηφιακές λύσεις. Η επαναστατική τεχνολογία SYNC Move της Ford υποστηρίζει ιδανικά τις λειτουργίες τις κεντρικής οθόνης αφής των 14,6 ιντσών, η οποία μπορεί να μετακινείται προς τα πάνω και προς τα κάτω. Επίσης, όλα τα πολύτιμα αντικείμενά σας μένουν μακριά από τα αδιάκριτα μάτια, χάρη στο My Private Locker.

Το νέο Ford Capri υποστηρίζει όλους τους επιβάτες του με πολλές έξυπνες τεχνολογίες – όπως η αυτοματοποιημένη αλλαγή λωρίδας με το πάτημα ενός διακόπτη. αλλά και η επιτήρηση για επερχόμενα δίκυκλα που πλησιάζουν καθώς ανοίγετε τις πόρτες. Ο βασικός εξοπλισμός του οχήματος περιλαμβάνει κάθισμα οδηγού με λειτουργία μνήμης και μασάζ, ασύρματη φόρτιση και θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα και τιμόνι.

Την ίδια στιγμή η Ford φέρνει δύο ολοκαίνουργιες Mustang GTD στο φετινό Goodwood Festival of Speed μετά το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του μοντέλου στις 24 Ώρες του Le Mans. Μία Mustang GTD Carbon Series στο κόκκινο χρώμα Chroma Flame κάνει αισθητή την παρουσία της στο Supercar Paddock. Με τη σειρά της, η Mustang GTD πραγματοποιεί το επίσημο ντεμπούτο της στην περίφημη ανάβαση του Goodwood, με τον οδηγό αγώνων Φρέντρικ Βέρνις της Ford Multimatic Motorsports πίσω από το τιμόνι της.

Ford Raptor T1+
Ford Raptor T1+ FORD


Στην ανάβαση του Goodwood έρχεται για πρώτη φορά το ηλεκτρικό Ford SuperVan 4.2 με στόχο να πετύχει έναν εξαιρετικό χρόνο στο Shootout. Αυτή η εμφάνιση πραγματοποιείται 30 τριάντα χρόνια μετά το ντεμπούτο του Ford Supervan 3 στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Με τον πολυνίκη στο Le Mans και κάτοχο του ρεκόρ Ρομέν Ντιμά στο τιμόνι, το SuperVan 4.2 είναι βέβαιο ότι θα προσφέρει στα πλήθη μια ξεχωριστή εμπειρία.

Το SuperVan 4.2, το οποίο αποτελεί μια πιο εξελιγμένη έκδοση του SuperVan 4, διαθέτει ένα πλήρως επανασχεδιασμένο πακέτο αεροδυναμικής που αυξάνει την κάθετη δύναμη σε πάνω από 1.995 kg σε ταχύτητα 240 km/h. Τα βασικά αεροδυναμικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια ελαφριά πίσω αεροτομή από ανθρακονήματα και ένα εμπρός splitter, τα οποία βοηθούν το SuperVan 4.2 να παραμένει σταθερό στην πίστα.

Το πλαίσιο έχει υποστεί δίαιτα προκειμένου να μειωθεί ακόμα περισσότερο το βάρος – και να βελτιωθεί η συνολική ισορροπία και η ευελιξία του οχήματος. Βελτιώσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στο σύστημα κίνησης. Με πάνω από 2.000 ίππους στη διάθεσή του, το SuperVan 4.2 μπορεί να απελευθερώσει τις πλήρεις δυνατότητές του και να αξιοποιήσει την αναβαθμισμένη ικανότητα αναγεννητικής ισχύος των 600 kW της μπαταρίας για βέλτιστη εκμετάλλευση της ενέργειας.

Ford Capri- Eric Cantona
Ford Capri- Eric Cantona FORD


Το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood έκανε και το Ford Raptor T1+, το πιο νέο αγωνιστικό όχημα της Ford Performance που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την M-Sport - τον επί πολλά χρόνια συνεργάτη της Ford στους αγώνες - για να συμμετάσχει στο Ράλι Ντακάρ. Μετά την δημόσια εμφάνισή του στο Goodwood και το αγωνιστικό του ντεμπούτο σε μερικές εβδομάδες, το Raptor T1+ θα λάβει μέρος στο Ράλι Ντακάρ το 2025.

TAGS GOODWOOD ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ FORD PERFORMANCE FORD RAPTOR SUPERVAN MUSTANG GTD FOS CAPRI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ