MOTORSPORTS

Πορτογαλία: Αγωνιστικό έπεσε πάνω σε κόσμο στο Ράλι Μαδέιρα- Φτηνά τη γλίτωσαν οι θεατές όπως φαίνεται στο video

Rally Madeira Accident Porsche 911
Rally Madeira Accident Porsche 911 YOUTUBE

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια του Ράλι Μαδέϊρα, όταν ο οδηγός μιας Porsche έχασε τον έλεγχο και βγήκε από το δρόμο σε σημείο όπου βρίσκονταν αρκετοί θεατές.

Η εξέλιξη του περιστατικού θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη αλλά όλοι οι εμπλεκόμενοι ήταν τυχεροί μέσα στην ατυχία τους. Ο οδηγός της αγωνιστικής Porsche 911, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου στην έξοδο μιας στροφής, το οποίο κατέληξε σε ένα σημείο όπου ήταν συγκεντρωμένοι θεατές.

Rally Madeira Accident Porsche 911
Rally Madeira Accident Porsche 911 YOUTUBE


Όπως φαίνεται και στο video, ο τρόπος με τον οποίο περιστράφηκε το αγωνιστικό (που συνδέεται άμεσα με την “ιδιαιτερότητα” του να έχει τον κινητήρα στο πίσω μέρος), ήταν μάλλον σωτήριος για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Η τύχη ήταν με το μέρος τόσο των θεατών, όσο και του οδηγού, αφού όπως ανακοινώθηκε από την οργάνωση του αγώνα, υπήρξαν κάποιοι τραυματίες αλλά όχι με σοβαρές επιπτώσεις.

Κάποιοι θεατές για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν για περαιτέρω έλεγχο σε κοντινό νοσοκομείο, ανάμεσα στους οποίους ήταν και δύο παιδιά- σύμφωνα με τις αναφορές των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Στο συγκεκριμένο σημείο, όπως φαίνεται, δεν υπήρχε κάποιο προστατευτικό που θα μπορούσε να αποτρέψει την επαφή του αυτοκινήτου με τους θεατές.

Παρ’ όλα αυτά, το περιστατικό που μπορεί να φαίνεται ιδιαίτερα δραματικό στο video, δεν είχε σοβαρές επιπτώσεις για τους θεατές που βρέθηκαν στην πορεία του ανεξέλεγκτου αυτοκινήτου. Είναι πάντως μια πρώτης τάξεως υπενθύμιση για το γεγονός πως οι αγώνες αυτοκινήτου -όπως και κάθε μηχανοκίνητο αθλητικό γεγονός- κρύβουν πολλούς και σημαντικούς κινδύνους και όλοι πρέπει να τους αντιμετωπίζουν με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή.

TAGS MOTORSPORTS ΑΤΥΧΗΜΑ SHORT VIDEOS ΡΑΛΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ