ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Renault 4 E-Tech: Πρώτη "γεύση" από το νέο ηλεκτρικό B-SUV λίγο πριν την πρεμιέρα του

RENAULT MEDIA
Renault 4 E-Tech RENAULT MEDIA

Μετά την ηλεκτρική αναβίωση του Renault 5, η γαλλική εταιρεία έχει προγραμματίσει την πρεμιέρα της SUV παραλλαγής του, του Renault 4 E-Tech, για τις 14 Οκτωβρίου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού - και σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του.

To Renault 4 E-Tech είναι, με μήκος 4,14 μέτρων, ένα συμπαγές SUV που έχει στον πυρήνα του την πρακτικότητα που διέκρινε τον ένδοξό του, θρυλικό πρόγονο Renault 4L - από το μακρινό 1961.

Ως το πρώτο οικογενειακό αυτοκίνητο με τον κινητήρα τοποθετημένο μπροστά, το εμβληματικό “Κατρέλ” δεν είχε τούνελ μετάδοσης - με αποτέλεσμα να προσφέρει εντελώς επίπεδο δάπεδο στους επιβάτες, βελτιώνοντας την άνεσή τους.

RENAULT MEDIA
Renault 4 E-Tech RENAULT MEDIA


Με τα χρόνια αποδείχθηκε ένα αυτοκίνητο που ήταν εξίσου ευέλικτο και πρακτικό στην πόλη, όσο και χρηστικό για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου ή για τις επαγγελματικές ανάγκες. Η επιτυχία του ήταν τέτοια που πρωταγωνίστησε εμπορικά σε περισσότερες από 100 χώρες, και τα αντίτυπά του που παρήγαγε η Renault ξεπέρασαν τα 8 εκατομμύρια.

RENAULT MEDIA
Renault 4 E-Tech RENAULT MEDIA


Η σύγχρονη “μετενσάρκωσή του”, το Renault 4 E-Tech, είναι ένα ηλεκτρικό Β-SUV που αποσκοπεί να προσφέρει την ίδια πολυχρηστικότητα. Είναι 22 εκατοστά μεγαλύτερο σε μήκος από το σύγχρονο, επίσης ηλεκτρικό Renault 5, βασισμένο στην ίδια αρχιτεκτονική AmpR Small της Ampere - δηλαδή του βραχίονα ηλεκτροκίνησης του γαλλικού ομίλου.

RENAULT MEDIA
Renault 4 E-Tech RENAULT MEDIA


Μετά το ντεμπούτο του στο Σαλόνι του Παρισιού 2024, στις 14 Οκτωβρίου, το Renault 4 E-Tech θα μπει σε πλήρη ρυθμό στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Renault στη Μομπέζ της Γαλλίας - και θα διατίθεται στην Ευρώπη από το 2025.

RENAULT MEDIA
Renault 4 E-Tech RENAULT MEDIA


Μέχρι τότε, μέχρι την πλήρη του αποκάλυψη, η γαλλική εταιρεία μας παρείχε μια σειρά από επίσημες teaser εικόνες, που απεικονίζουν -μεταξύ άλλων- την περίτεχνη φωτιζόμενη γρίλια, την μαλακή συρόμενη ηλιοροφή, την πίσω πτέρυγα και αρκετές λεπτομέρειες του αμαξώματος.

TAGS ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ RENAULT RENAULT 4
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ