ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Skoda Scala και Kamiq: Ανανέωση εμφάνισης και ουσίας για τις έξυπνες προτάσεις στα μικρομεσαία και στα SUV- Τιμές

Skoda Scala_Skoda Kamiq
Skoda Scala_Skoda Kamiq SKODA AUTO

Η Skoda ανανέωσε το επιτυχημένο δίδυμο των compact μοντέλων της, σε δύο “καυτές” κατηγορίες της αγοράς, δίνοντας επιπλέον κίνητρα σε όσους ενδιαφέρονται για μια πλήρη πρόταση, στα SUV αλλά και στα μικρομεσαία.

Οι επανασχεδιασμένες μπροστινές και πίσω ποδιές από τη Skoda καθώς και οι πιο έντονα σχεδιασμένοι προβολείς προσθέτουν ακόμα πιο σπορ αίσθηση στο Scala και συμβάλλουν στην αυξημένη SUV παρουσία του Kamiq. Επιπλέον, και τα δύο διαθέτουν ένα φρεσκαρισμένο εσωτερικό με επιλογές σχεδίασης και νέα βιώσιμα υλικά. Τρεις κινητήρες της τρέχουσας γενιάς evo2 με ισχύ που κυμαίνεται από 95 έως 150 ίππους.

Skoda Kamiq Monte Carlo
Skoda Kamiq Monte Carlo SKODA AUTO


Επιπρόσθετα, ένα πλήρες σύνολο χαρακτηριστικών ασφαλείας και συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, ολοκληρώνουν την αναβάθμιση του μοντέλου. Το Scala έχει τώρα ακόμα πιο σπορ χαρακτήρα χάρη στην ανανεωμένη εξωτερική σχεδίαση με νέες ποδιές εμπρός και πίσω. Το Kamiq διαθέτει τώρα ακόμη εντονότερη SUV παρουσία , με σχεδιαστικές λεπτομέρειες, όπως ο ασημί διαχύτης με τρία ανοίγματα.

Επιπλέον, και τα δύο μοντέλα διαθέτουν επανασχεδιασμένη μάσκα και – για πρώτη φορά – προαιρετικούς προβολείς LED Matrix. Στο πίσω μέρος, η προαιρετική ηλεκτρική πόρτα του χώρου αποσκευών στα Scala και Kamiq περιλαμβάνει και το εικονικό πεντάλ για εύκολο άνοιγμα. Διάφορες Simply Clever λεπτομέρειες είναι επίσης νέες. Με την στάνταρ ψηφιακή οθόνη 8 ιντσών και την οθόνη infotainment 8 ιντσών, ο πίνακας οργάνων στα δύο compact μοντέλα είναι πλέον πλήρως ψηφιακός.

Skoda Scala
Skoda Scala SKODA


Τέσσερις θύρες USB-C με ισχύ φόρτισης 45 watt και ένα Phone Box με ισχύ 15 Watt για ασύρματη φόρτιση και ψύξη είναι διαθέσιμο προαιρετικά. Στο πλαίσιο της ανανέωσης, η Skoda εισάγει επίσης μια νέα δομή γκάμας με τα τρία επίπεδα εξοπλισμού Essence, Selection και Monte Carlo και έξι Design Selections για το εσωτερικό. Επιπλέον, υλικά όπως ανακυκλωμένα υφάσματα χρησιμοποιούνται για την ταπετσαρία και τα πάνελ των θυρών.

Δύο νέοι τρικύλινδροι κινητήρες 1.0 TSI από τη γενιά evo2 της οικογένειας κινητήρων EA211 είναι τώρα ακόμη πιο αποδοτικοί, χάρη σε περαιτέρω βελτιώσεις υλικού και λογισμικού. Μεταξύ άλλων βελτιστοποιήσεων, αυτές περιλαμβάνουν μεταβλητό έλεγχο των βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής και στροβιλοσυμπιεστών μεταβλητής γεωμετρίας (VGT) καθώς και μπεκ δέκα οπών για ένα ακόμη πιο ομοιογενές μείγμα αέρα-καυσίμου.

Skoda Kamiq
Skoda Kamiq SKODA AUTO


Ο 1.5 TSI διατίθεται με βελτιστοποιημένο σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων ACT+. Οι τρεις κινητήρες αποδίδουν ισχύ που κυμαίνεται από 95 έως 150 ίππους. Τα Skoda Scala και Kamiq είναι από τα ασφαλέστερα οχήματα στις αντίστοιχες κατηγορίες τους χάρη στα εξαιρετικά ανθεκτικά στη στρέψη αμαξώματα και τα πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης οδηγού που διατίθενται στάνταρ και στα δύο μοντέλα.

Αυτά περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, τα συστήματα υποβοήθησης Front Assist με Ανίχνευση Πεζών, Lane Assist και Traffic Sign Recognition, που βασίζονται σε κάμερα. Η αναβαθμισμένη έκδοση και των δύο μοντέλων διαθέτει τώρα και Easy Light Assist, που ενεργοποιεί και απενεργοποιεί αυτόματα τη μεσαία σκάλα φώτων. Από το επίπεδο εξοπλισμού Selection και άνω, τα χαρακτηριστικά εξοπλισμού περιλαμβάνουν επίσης Cruise Control με Speed Limiter, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών (TPM+) και εμπρός προβολείς ομίχλης LED.

Skoda Scala
Skoda Scala SKODA AUTO


Τα Skoda Scala και Skoda Kamiq θέτουν πρότυπα στις κατηγορίες τους από το 2019. Μέχρι σήμερα, περισσότερες από 670.000 μονάδες από αυτά τα δύο επιτυχημένα μοντέλα έχουν βγει από τη γραμμή παραγωγής στο κεντρικό εργοστάσιο της Skoda στο Μλάντα Μπόλεσλαβ. Τα Skoda Scala και Skoda Kamiq είναι μεταξύ των 10 κορυφαίων αυτοκινήτων της Ευρώπης στις αντίστοιχες κατηγορίες τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το 2021, το Kamiq είναι το δεύτερο μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις της Skoda και το πιο δημοφιλές SUV της εταιρείας για τρία συνεχόμενα χρόνια. Με το Scala να καλύπτει τέλεια το κενό μεταξύ Fabia και Octavia και το Kamiq ως το δημοφιλές εισαγωγικό μοντέλο στην οικογένεια SUV της μάρκας, η Skoda Auto έχει εδραιωθεί στην compact κατηγορία.

Skoda Scala
Skoda Scala SKODA AUTO


Με το hatchback Scala και το Kamiq SUV, η Skoda έχει ένα ισχυρό δίδυμο στην κατηγορία των compact αυτοκινήτων από τότε που κυκλοφόρησαν αυτά τα οχήματα το 2019. Το Scala έχει κατακτήσει κορυφαίες θέσεις σε πίνακες πωλήσεων σε πολλές χώρες. Όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία. Μέχρι σήμερα, η Skoda έχει παραδώσει πάνω από 260.000 Scala σε πελάτες σε περισσότερες από 60 αγορές παγκοσμίως.

Ολοκληρώνοντας το 2021, το 2022 και το 2023 ως το SUV με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Skoda, μπροστά από τα Kodiaq και Karoq, το Kamiq ήταν συνολικά το δεύτερο σε πωλήσεις μοντέλο της μάρκας πίσω από την εμβληματική Octavia, κατακτώντας κορυφαίες θέσεις στους πίνακες πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστρία και τις Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία. Μέχρι σήμερα, σχεδόν 410.000 Kamiq έχουν βγει από τη γραμμή παραγωγής στην Τσεχική Δημοκρατία.

Skoda Kamiq Monte Carlo
Skoda Kamiq Monte Carlo SKODA AUTO

Με την εισαγωγικής έκδοση του Scala (με 95 ίππους) να είναι στα 20.900 ευρώ και την αντίστοιχη του Kamiq (με 116 ίππους) 21.900 ευρώ, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα πως μιλάμε για δύο από τις πλέον καλά τοποθετημένες προτάσεις της αγοράς, στις δύο κατηγορίες που κρατούν ψηλά τη δημοτικότητά τους και ιδιαίτερα στη χώρα μας, σημειώνουν πολύ καλή πορεία στις πωλήσεις.

TAGS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ SKODA KAMIQ SKODA SCALA SKODA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ