ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Skytop: Το roadster της BMW για 50 συλλέκτες- Έτσι γιορτάζει μισό αιώνα "M"

BMW Skytop
BMW Skytop BMW

Το πρωτότυπο της BMW είχε φέρει χαμόγελα στα πρόσωπα των φίλων του αυτοκινήτου στην Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2024 και όπως φαίνεται, ξύπνησε το πάθος 50 συλλεκτών για να την αποκτήσουν.

Στα χνάρια της BMW 3.0 CSL που αποκαλύφθηκε το 2022, βρίσκεται τώρα και η BMW Skytop η οποία “τυλίγει” τη χαρά της οδήγησης για την οποία φημίζεται η μάρκα με μια διαχρονικά κομψή σχεδίαση που χαρακτηρίζεται από ακρίβεια στην κατασκευή μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Το διθέσιο roadster παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο (BMW Concept Skytop) στο Concorso d'Eleganza Villa d'Este του 2024.

BMW Skytop
BMW Skytop BMW


Προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού στους μύστες και λάτρεις της αυτοκίνησης και αυτό αποτυπώθηκε στην “πίεση” που αισθάνθηκε η εταιρεία, από την οποία προέκυψε η απόφαση για κατασκευή του αυτοκινήτου σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό 50 μονάδων. Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε ο Άντριαν βαν Χόϊντονκ, επικεφαλής του τμήματος BMW Group Design, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το House of BMW στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Εδώ αποκαλύφθηκε επίσης ότι και τα 50 BMW Skytop έχουν ήδη πουληθεί. Η BMW Skytop είναι ένα ακόμη επιθυμητό συλλεκτικό τετράτροχο από τον βαυαρική premium αυτοκινητοβιομηχανία. Το ανοιχτό διθέσιο αποτίει φόρο τιμής στην ιστορία των εμβληματικών roadster της BMW, όπως η BMW 507 και η BMW Z8. Το σμιλεμένο, σπορ αμάξωμα διαθέτει επιμήκεις επιφάνειες με μυώδεις επιφάνειες που ορίζονται από ακριβείς γραμμές.

BMW Skytop
BMW Skytop BMW


Ως αποτέλεσμα, η BMW Skytop αποπνέει έντονο δυναμισμό πριν καν αρχίσει να κινείται. Το προτεταμένο καπό σε σχήμα βέλους, το υποβλητικό εμπρός μέρος που θυμίζει ρύγχος καρχαρία – ένα ακόμα στιλιστικό στοιχείο της BMW - και το πίσω μέρος που στενεύει, αποτελούν σαφή σχεδιαστικά στοιχεία που παραπέμπουν στην BMW Z8.

Ακριβώς όπως η θρυλική προκάτοχός της, η BMW Skytop τροφοδοτείται από με τον ισχυρότερο V8 κινητήρα του οπλοστασίου της μάρκας. Ο βενζινοκινητήρας των 4,4 λίτρων αποδίδει μέγιστη ισχύ 460 kW/625 ίππων και συνεργάζεται με το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport. Το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive μεγιστοποιεί την πρόσφυση και κατανέμει την ισχύ του κινητήρα στους τέσσερις τροχούς ανάλογα με τις ανάγκες.

BMW Skytop
BMW Skytop BMW


Αυτή η διαμόρφωση του συστήματος κίνησης επιτρέπει στο ελκυστικό δίθυρο μοντέλο να επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε περίπου 3,3 δευτερόλεπτα. Στο εσωτερικό της BMW Skytop, η ακρίβεια στην κατασκευή, τα προσεκτικά επιλεγμένα υλικά και οι ζεστές, μονόχρωμες αποχρώσεις δημιουργούν μια αίσθηση πολυτέλειας και ξεχωριστής κομψότητας.

Σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία του εσωτερικού σχεδιασμού, τα δερμάτινα καθίσματα, τα οποία κοσμούνται με λεπτομέρειες σε στυλ brogue, είναι στην ίδια απόχρωση του καφέ με την οροφή. Τα κρυστάλλινα στοιχεία που ενσωματώνονται περίτεχνα στο cockpit συμβάλλουν επίσης στην πολυτελή ατμόσφαιρα.

BMW Skytop
BMW Skytop BMW


Ο αποκλειστικός χαρακτήρας της BMW Skytop υπογραμμίζεται περαιτέρω από χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας, όπως η λειτουργία soft-close των θυρών και το ηχοσύστημα Bowers & Wilkins Diamond Surround. Το BMW Live Cockpit Professional περιλαμβάνει το έγχρωμο BMW Head-Up Display, που προβάλλει πληροφορίες οδήγησης και πλοήγησης απευθείας στο οπτικό πεδίο του οδηγού.

TAGS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ BMW BMW M MOTORSPORT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ