ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Στο νέο premium SUV XC90 η Volvo προσφέρει την απόλυτη εμπειρία ικανοποίησης του οδηγού και όχι μόνο

Volvo XC90
Volvo XC90 VOLVO

Στη Volvo ο στόχος είναι να γίνεται απλό κάθε τι πολύπλοκο, προκειμένου η καθημερινότητα να γίνεται πιο εύκολη και η ολοκληρωμένη εμπειρία από τη χρήση του αυτοκινήτου να είναι σπουδαία.

Με στόχο την καλύτερη δυνατή εμπειρία για το χρήστη, το νέο σύστημα infotainment που είδαμε πρώτα στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα EX90 και EX30, έρχεται τώρα και στο νέο και πολυδιαφημισμένο μεγάλο SUV, Volvo XC90. Ωστόσο, η νέα εμπειρία χρήστη δεν θα περιοριστεί σε μόνο σε αυτά, καθώς σε όλο τον κόσμο, μέσω μίας απλής ασύρματης (over-the-air) ενημέρωσης λογισμικού, σχεδόν όλα τα μοντέλα μπορούν να δεχτούν τις σχετικές αναβαθμίσεις λογισμικού.

Volvo XC90
Volvo XC90 VOLVO


Μέσα στο 2025, περίπου 2,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ανά τον κόσμο θα λάβουν μία ενημέρωση στο Volvo τους, για αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν από το 2020 και μετά. Η Volvo προγραμματίζει να λανσάρει σταδιακά βαθμιαία αυτή την ενημέρωση στη διάρκεια του έτους και πιστεύει ότι πρόκειται για μία από τις πιο ολοκληρωμένες αναβαθμίσεις σε σύστημα infotainment από οποιονδήποτε κατασκευαστή αυτοκινήτων μέχρι σήμερα.

Αυτή η ενημέρωση ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της να κάνει τα αυτοκίνητά της καλύτερα με την πάροδο του χρόνου, με τακτικές ασύρματες (over-the-air) αναβαθμίσεις λογισμικού. Για να ενισχυθεί περαιτέρω η εμπειρία μέσα στο νέο XC90, η Volvo έχει εγκαταστήσει μία μεγαλύτερη, ανεξάρτητη κεντρική οθόνη 11,2 ιντσών, στην οποία παρατηρείται αυξημένη πυκνότητα στα πίξελ κατά 21%- γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα ακόμα περισσότερη ευκρίνεια.

Όμως η μεγαλύτερη αλλαγή βρίσκεται στο περιεχόμενο της οθόνης. Πλέον, παρουσιάζονται οι πιο συνηθισμένες εφαρμογές, όπως χάρτες, πολυμέσα και τηλέφωνο στην αρχική οθόνη και με την ίδια διάταξη όπως και στα αμιγώς ηλεκτρικάμοντέλα της Volvo. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται λιγότερα αγγίγματα στην οθόνη για να έχει ο οδηγός ή ο συνοδηγός πρόσβαση στις λειτουργίες που χρησιμοποιούνται πιο συχνά.

Volvo XC90
Volvo XC90 VOLVO


Έπειτα υπάρχει ειδική γραμμή μενού, που αλλάζει ανάλογα με τις συνθήκες και προβάλλει τις εφαρμογές που έχουν χρησιμοποιηθεί πρόσφατα. Μέσω των προγραμμάτων οδήγησης (Drive Modes) στην αρχική οθόνη, υπάρχει εύκολη πρόσβαση στο πρόγραμμα “Pure” δίπλα σε άλλες επιλογές. Αυτό εξυπηρετεί ιδιαίτερα όταν φτάνοντας στο κέντρο της πόλης ο οδηγός θελήσει να κινηθεί μόνο με την ηλεκτρική ενέργεια, αυτό είναι εφικτό με το πάτημα ενός πλήκτρου.

TAGS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ VOLVO SARACAKIS VOLVO EX90 VOLVO XC90 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ