DACIA

Στο Ντακάρ το 2025 η Dacia με εξαιρετικούς οδηγούς

MAQ_VERSION IMAGE 16-9_LOGO
MAQ_VERSION IMAGE 16-9_LOGO DACIA MEDIA

Η Dacia επιβεβαίωσε πως θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally-Raid το 2025, στο πλαίσιο του οποίου είναι και ο διάσημος αγώνας του Ντακάρ, στην κατηγορία T1+ με line up οδηγών που κάνουν τη διαφορά.

Για ολόκληρη τη σεζόν, το πρόγραμμα του εργοστασίου της Dacia θα εκμεταλλευθεί την εσωτερική τεχνογνωσία και την τεράστια εμπειρία των μηχανολόγων της αγγλικής αγωνιστικής ομάδας της Prodrive, η οποία θα είναι υπεύθυνη για την εξέλιξη των αγωνιστικών μοντέλων. Ο αγώνας του Ντακάρ, θεωρείται η απόλυτη δοκιμασία αξιοπιστίας και αντοχής.

Ως μία απίστευτη περιπέτεια για ανθρώπους και μηχανές, συγκεντρώνει κάθε χρόνο, εδώ και 40 χρόνια, πάνω από 500 συμμετοχές από 60 εθνικότητες. Έχει καθιερωθεί να θεωρείται ως η ιδανική απόδειξη της ισορροπίας μεταξύ «λογικής» και «συναισθήματος» για να πετύχει κάποια ομάδα καλό αποτέλεσμα και αυτές οι έννοιες, είναι ταυτόσημες με το DNA της Dacia.

Dacia enters Dakar Rally from 2025
Dacia enters Dakar Rally from 2025 DACIA MEDIA


Αποτελεί, παράλληλα, μια ευαισθητοποιημένη οικολογικά περιπέτεια, όπου το αγωνιστικό αυτοκίνητο της Dacia θα κινείται με συνθετικό καύσιμο της Aramco, αλλά και μια “cool” περιπέτεια με ουσιαστικό χαρακτήρα και φιλόδοξο στόχο που δεν αφήνει περιθώρια για περιττές πολυτέλειες. Το Rally Dakar θα αποτελέσει ένα εργαστήριο δοκιμών για τις ιδέες της Dacia.

Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμαστούν νέες έξυπνες λύσεις, τόσο σε ότι αφορά στις υπαίθριες δραστηριότητες, όσο και αναφορικά με τον τομέα των ενεργειακών επιλογών. Αξίζει να σημειωθεί πως πριν την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν του 2025, τα πρωτότυπα της Dacia θα δοκιμαστούν σκληρά, συμμετέχοντας στο ράλλι Μαρόκου, το 2024.

Dacia enters Dakar Rally from 2025
Dacia enters Dakar Rally from 2025 DACIA MEDIA


Το επίσημο πλήρωμα της Dacia από το 2024, τόσο κατά τις φάσεις των δοκιμών, όσο και για τους αγώνες, αποτελείται από τον 9 φορές Γάλλο παγκόσμιο πρωταθλητή ράλι Σεμπαστιέν Λεμπ και την Ισπανίδα οδηγό ράλι Κριστίνα Γκουτιέρες Ερέρο. Η Ερέρο, το 2017 και σε ηλικία 31 ετών, έγινε η πρώτη Ισπανίδα οδηγός που τερμάτισε στο Ράλι Ντακάρ. Έχει ήδη συμμετάσχει σε 7 Ράλι Ντακάρ, μεταξύ από το 2017 έως σήμερα.

Από την άλλη, ότι και να πούμε για τον 49χρονο Γάλλος Σεμπαστιέν Λεμπ, θα είναι λίγο. Ο Λεμπ έχει κατακτήσει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Ράλι 9 συνεχόμενες φορές, από το 2004 έως το 2012 και φυσικά θεωρείται ένας από τους πλέον επιτυχημένους οδηγούς αγώνων όλων των εποχών. Λαμβάνει μέρος στο Ντακάρ από το 2016 και αξίζει να σημειωθεί πως το 2021, συμμετείχε στον αγώνα πίσω από το τιμόνι ενός Bahrain Raid Xtreme Hunter, που σχεδίασε και διαχειρίζεται η Prodrive.

TAGS DACIA DAKAR RALLY SEBASTIEN LOEB CRISTINA GUTIERREZ HERRERO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ