ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Τα σχολεία άνοιξαν και η τροχαία ελέγχει τα σχολικά λεωφορεία- Αυτές ήταν πρώτες παραβάσεις

Έλεγχοι τροχαίας- Σχολικά λεωφορεία
Έλεγχοι τροχαίας- Σχολικά λεωφορεία EUROKINISSI

Η έναρξη της μαθητικής χρονιάς, έφερε ταυτόχρονα την εμφάνιση των σχολικών λεωφορείων στους δρόμους όλης της χώρας και η Τροχαία, από την πρώτη κιόλας μέρα, έπιασε δουλειά- και έκοψε ορισμένα πρόστιμα.

Οι έλεγχοι της Τροχαίας, ξεκίνησαν από χθες, 11/9 σε όλη την επικράτεια και τα πρώτα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που αναφέρθηκαν από τον εκπρόσωπο της Τροχαίας στην κρατική τηλεόραση, σε ένα σύνολο 1.621 ελέγχων, πιστοποιήθηκαν 214 παραβάσεις.

Έλεγχοι τροχαίας- Σχολικά λεωφορεία
Έλεγχοι τροχαίας- Σχολικά λεωφορεία EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ


Οι έλεγχοι που όπως όλοι αντιλαμβάνονται είναι πολύ σημαντικοί μια και τα συγκεκριμένα οχήματα μεταφέρουν μικρά παιδιά, εστιάζονται στα βασικότερα ζητήματα που μπορούν να σχετίζονται με την ασφάλεια. Δηλαδή, η κατάσταση των ελαστικών των οχημάτων, η πιστοποίηση ελέγχου καλής λειτουργίας από ΚΤΕΟ, η ασφαλιστική κάλυψη αλλά και η ύπαρξη ζωνών ασφαλείας στα καθίσματα, είναι τα κύρια σημεία που ελέγχονται.

Από εκεί και πέρα, για την Τροχαία, το γεγονός πως ένα στα επτά σχολικά λεωφορεία που ελέγχθηκαν εντοπίστηκαν να έχουν κάποια παράβαση, αποτελεί την απόδειξη πως οι έλεγχοι πρέπει να είναι επισταμένοι και να συνεχιστούν επ’ αόριστον. Στο ίδιο πλαίσιο, ελέγχεται και η επαγγελματική ικανότητα του οδηγού.

Έλεγχοι τροχαίας- Σχολικά λεωφορεία
Έλεγχοι τροχαίας- Σχολικά λεωφορεία EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ


Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, αφορούσαν ληγμένες άδειες και ελλιπή έγγραφα του οχήματος, όπως και ελλείψεις φαρμακείων- πυροσβεστήρων, υπέρβαση ορίου ταχύτητας, μη τήρηση του ωραρίου εργασίας από τον οδηγό αλλά και μη χρήση των ζωνών ασφαλείας από τα παιδιά.

TAGS ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ