ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑ

Το φετινό Ιστορικό Ακρόπολις με 11 ειδικές διαδρομές- Για τρίτη σερί χρονιά με κατηγορία Legends

Historic_Acropolis_Rally_2024
Historic_Acropolis_Rally_2024 PRESS OFFICE OMAE

Το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις συμπεριλαμβάνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου και θα αποτελέσει τον ένατο και τελευταίο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστορικών αυτοκινήτων.

Ο φετινός αγώνας, ο οποίος είναι ένας από τους δύο του προγράμματος που προσφέρουν αυξημένους βαθμούς στους συμμετέχοντες, διέρχεται από ορισμένες εμβληματικές διαδρομές του παρελθόντος, ενώ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει νυχτερινή ειδική. Το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις περιλαμβάνεται, επίσης, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων με αυξημένο συντελεστή.

Historic_Acropolis_Rally_2024
Historic_Acropolis_Rally_2024 PRESS OFFICE OMAE


Αξίζει να σημειωθεί πως όπως συνέβη και στις δύο προηγούμενες χρονιές, εκτός από τους αγώνες Sporting και Regularity, θα διεξαχθεί και αγώνας Legends, ο οποίος αφορά σε πιο σύγχρονες κατασκευές. Σχεδόν δύο μήνες πριν από την εκκίνηση, η Οργανωτική Επιτροπή είναι σε θέση να ανακοινώσει τις 11 Ειδικές Διαδρομές που θα απαρτίζουν τον αγώνα.

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου από τις 14:00 έως τις 20:00 θα λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός έλεγχος σε στεγασμένο χώρο στο περιστύλιο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, στο Νέο Φάληρο. Το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου, στις 12:00 θα δοθεί η Πανηγυρική Εκκίνηση του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, σε έναν εμβληματικό χώρο.

Historic_Acropolis_Rally_2024
Historic_Acropolis_Rally_2024 PRESS OFFICE OMAE

Οι συμμετέχοντες όλων των κατηγοριών (Sporting, Regularity, Legends) θα εκκινήσουν κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, όπως αρμόζει στον διεθνή αυτόν αγώνα και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών, όπου θα διανυκτερεύσουν. Το πρωί του Σαββάτου 9 Νοεμβρίου, οι συμμετέχοντες της κατηγορίας Sporting θα αγωνιστούν στην Ειδική Διαδρομή “Μοσχοπόδι” (17,71 χλμ.).

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στη “Θήβα”, μήκους 14,91 χλμ. ενώ το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει την Ε. Δ. “Ακραίφνιο”, μήκους 10,36 χλμ., πριν την ανασυγκρότηση στην Αλίαρτο. Θα ακολουθήσουν οι “Ελικώνας”, μήκους 8,06 χλμ. και “Μαυρονέρι”, μήκους 13,37 χλμ. και τα πληρώματα θα φτάσουν στην πόλη της Ιτέας όπου θα υπάρξει 30λεπτο Service.

Historic_Acropolis_Rally_2024
Historic_Acropolis_Rally_2024 PRESS OFFICE OMAE


Το πρώτο σκέλος ολοκληρώνεται με τις φημισμένες “Καρούτες”, μήκους 17,63 χλμ., οι οποίες θα διεξαχθούν υπό το φως των προβολέων. Το πρωί της Κυριακής 10 Νοεμβρίου, οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν και πάλι στις “Καρούτες” και εν συνεχεία θα κατευθυνθούν στις Ε. Δ. “Παρνασσός”, μήκους 15,27 χλμ. και “Προσήλιο”, μήκους 12,22 χλμ.

Historic_Acropolis_Rally_2024
Historic_Acropolis_Rally_2024 PRESS OFFICE OMAE


Θα ακολουθήσει ενδιάμεσο Service στην παραλιακή πόλη της Ιτέας, η οποία θα αποτελεί το κέντρο του αγώνα, με το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις να ολοκληρώνεται με την επανάληψη των Ειδικών Διαδρομών “Παρνασσός” και “Προσήλιο”. Ο τερματισμός του αγώνα θα διεξαχθεί στην Ιτέα στις 16:45. Στην επίσημη Ιστοσελίδα του αγώνα και στον Ηλεκτρονικό Πίνακα Ανακοινώσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το Ωράριο, τον Συμπληρωματικό Κανονισμό και τους χάρτες του αγώνα.

TAGS ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ