ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Το ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό Renault Megane είναι στην Ελλάδα - Με μεγάλη αυτονομία και προηγμένες μπαταρίες

Renault Megane E-Tech At Auto Athina
Renault Megane E-Tech At Auto Athina KM

Ανάμεσα στα υπόλοιπα αυτοκίνητα από τη γκάμα της Γαλλικής εταιρείας, βρίσκεται στην Έκθεση Αυτοκινήτου και το νέο Renault Megane E-Tech με τους 220 ίππους.

Στη έκθεση Auto Athina 2024, η Renault παρουσιάζει όλη τη σύγχρονη γκάμα της, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα τα νέα μοντέλα από κοντά, να τα οδηγήσουν, αλλά και να αγοράσουν το δικό τους αγαπημένο Renault στην καλύτερη τιμής αγοράς. Ανάμεσα στα εκθέματα που ξεχωρίζουν δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και το 100% ηλεκτρικό Renault Megane E-Tech.

Renault Megane E-Tech At Auto Athina
Renault Megane E-Tech At Auto Athina RENAULT


Το νέο Megane, με τον ηλεκτροκινητήρα του να αποδίδει 218 ίππους και 300 Nm ροπής και τη λεπτότερη συστοιχία μπαταριών της αγοράς να του εξασφαλίζει περί τα 470 χλμ. Αυτονομίας, είναι εκεί μπροστά στα μάτια του ελληνικού κοινού που ενδιαφέρεται για τη Γαλλική προσέγγιση στην ηλεκτρική αυτοκίνηση. Φυσικά κατέχει πρωταγωνιστική θέση στο περίπτερο της Renault, πλάι στα υπόλοιπα Γαλλικά μοντέλα.

Οι πρώτες εντυπώσεις από το νέο μοντέλο είναι άκρως θετικές. Η 5η γενιά του μικρομεσαίου μοντέλου της Renault, διακρίνεται για τα στοιχεία που έχει “δανειστεί” από το πρωτότυπο Morphoz της Γαλλικής εταιρείας αλλά και από εκείνο με το όνομα Megane eVision, τα οποία αμφότερα έδειξαν την αισθητική πορεία που θέλει να χαράξει στο άμεσο μέλλον η Renault.

Renault Megane E-Tech At Auto Athina
Renault Megane E-Tech At Auto Athina RENAULT


Βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMF-EV, η οποία θα αποτελέσει τη βάση και για μια ολόκληρη σειρά μοντέλων στο άμεσο μέλλον, τόσο επιβατικά, όσο και επαγγελματικά. Το Megane E-Tech έχει μήκος 4,2 μέτρα, πλάτος σχεδόν 1,8 μέτρα και ύψος μόλις που ξεπερνάει το 1,5. Το μεγάλο του μεταξόνιο των 2.685 χιλιοστών, υπόσχεται μεγάλους χώρους για τους επιβάτες, πάντα στο πλαίσιο που ορίζεται από την κατηγορία (C-Segment).

Οι δύο εκδόσεις μπαταρίας, είναι στις 40 και 60 kWh, με το καθαρό βάρος των συστοιχιών να είναι 290 και 395 κιλά αντίστοιχα. Το νέο ηλεκτρικό Megane, θα παραχθεί σε δύο εκδόσεις απόδοσης, με 130 και 220 ίππους, με αυτονομία που θα κυμαίνεται από τα 300 έως τα 470 χιλιόμετρα- αναλόγως της έκδοσης. Αντίστοιχα, και καθώς το βάρος του μοντέλου είναι από 1.513 έως 1.636 κιλά, η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα είναι από 7,4 δευτερόλεπτα, έως 10,5.

Renault Megane E-Tech At Auto Athina
Renault Megane E-Tech At Auto Athina RENAULT


Η τελική ταχύτητα σε κάθε περίπτωση περιορίζεται ηλεκτρονικά και είναι 150 χλμ./ώρα για τις εκδόσεις με τους 130 ίππους και 160 χλμ./ώρα για εκείνες με τους 220 ίππους. Το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου έχει χωρητικότητα 440 λίτρων και είναι σίγουρα εναρμονισμένο στις ανάγκες της νέας εποχής της ηλεκτρικής αυτοκίνησης.

TAGS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ RENAULT RENAULT MEGANE E-TECH AUTO ATHINA 2024 ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ