ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Qashqai είναι το SUV της Nissan που εδώ και 18 χρόνια ορίζει τα δεδομένα της κατηγορίας

Nissan Qashqai Sunderland
Nissan Qashqai Sunderland NISSAN

Πριν από 18 χρόνια το πρώτο Nissan Qashqai βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στο Σάντερλαντ του Ηνωμένου Βασιλείου, δημιουργώντας την κατηγορία των SUV που άλλαξε τα δεδομένα στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Με περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια πελάτες σε περισσότερες από 100 χώρες, το SUV Nissan Qashqai αναβαθμίζεται για άλλη μια φορά - με τολμηρή σχεδίαση και σημαντικές τεχνολογικές προσθήκες, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη. Το νέο Qashqai, εξηλεκτρισμένο με το μοναδικό σύστημα e-POWER της Nissan, παράγεται ήδη στο Σάντερλαντ.

Nissan Qashqai Sunderland
Nissan Qashqai Sunderland NISSAN


Για τις τελευταίες αναβαθμίσεις που απαιτούσε η νέα έκδοση του μοντέλου, πραγματοποιήθηκε μια επένδυση 30 εκατομμυρίων λιρών στο εργοστάσιο, ποσό που προστέθηκε στην συνολική επένδυση της Nissan στο Ηνωμένο Βασίλειο, ύψους 6 δισεκατομμυρίων λιρών. Το ανανεωμένο Qashqai μπήκε στην παραγωγή καθώς η Nissan συνεχίζει να αναπτύσσει το EV36Zero όραμά της στο Σάντερλαντ.

Είναι ένα σχέδιο για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας, συνδυάζοντας την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων και την παραγωγή μπαταριών, που τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Σχεδιασμένο, εξελιγμένο και κατασκευασμένο στη Βρετανία, το πρώτο Qashqai κατασκευάστηκε στο Σάντερλαντ προς τα τέλη του 2006, πριν από την κυκλοφορία του το 2007.

Nissan Qashqai Sunderland
Nissan Qashqai Sunderland NISSAN


Η άμεση επιτυχία του είχε ως αποτέλεσμα η παραγωγή στο Σάντερλαντ να φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ, με το εργοστάσιο να καταγράφει τους υψηλότερους ετήσιους όγκους στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου, με 1 εκατομμύριο, 2 εκατομμύρια, 3 εκατομμύρια και στη συνέχεια 4 εκατομμύρια μονάδες παραγωγής, δημιουργώντας περισσότερους από 20 ανταγωνιστές στην πορεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ