ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το υδρογόνο στην ενεργειακή ατζέντα της Toyota - Πιλοτικό πρόγραμμα για νταλίκες με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων

Toyota Coca Cola Air Liquide Hydrogen Project
Toyota Coca Cola Air Liquide Hydrogen Project TOYOTA

Η Toyota ενώνει τις δυνάμεις της με την Coca-Cola και την Air Liquide στο πλαίσιο ενός προγράμματος δοκιμών με βαρέα φορτηγά οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

Η Toyota ξεκίνησε τη δοκιμή ενός νέου φορτηγού που κινείται με υδρογόνο μαζί με την Coca-Cola στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων εφοδιασμού της εταιρείας αναψυκτικών. Το υδρογονοκίνητο φορτηγό χρησιμοποιεί μονάδες κυψελών καυσίμου της Toyota, οι οποίες συνδυάζουν μόρια υδρογόνου και οξυγόνου στο νερό, ενώ ταυτόχρονα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια. Ως αποτέλεσμα, μοναδική “εκπομπή” είναι το νερό.

Toyota Coca Cola Air Liquide Hydrogen Project
Toyota Coca Cola Air Liquide Hydrogen Project TOYOTA


Επιπλέον, ο γρήγορος ανεφοδιασμός εξασφαλίζει υψηλά επίπεδα χρηστικότητας. Η Air Liquide, ηγέτης στην παραγωγή και διάθεση υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές με χαμηλές εκπομπές άνθρακα, συμβάλλει ουσιαστικά στο εν λόγω project. Η συνεργασία αυτή αναδεικνύει τη σημασία της ταυτόχρονης ανάπτυξης τόσο των οχημάτων όσο και των υποδομών για την προώθηση μιας πιο βιώσιμης κοινωνίας.

Μέσω αυτών των project για τα φορτηγά υδρογόνου, η Toyota σκοπεύει να υποστηρίξει την προσπάθεια απαλλαγής του τομέα οδικών μεταφορών μεγάλων αποστάσεων από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ο οποίος αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο των ευρωπαϊκών εμπορευματικών μεταφορών με βάση τα διανυθέντα χιλιόμετρα.

Toyota Coca Cola Air Liquide Hydrogen Project
Toyota Coca Cola Air Liquide Hydrogen Project TOYOTA


Τα πρότυπα χρήσης των επαγγελματικών φορτηγών και οι μεγάλες απαιτήσεις τους σε υδρογόνο τα καθιστούν βασικούς συντελεστές στην ανάπτυξη των βιώσιμων υποδομών υδρογόνου. Αυτή η συνεργασία καταδεικνύει την συμβολή και συνεργασία της Toyota σε προγράμματα που έχουν στόχο την επίτευξη της ανθρακικής ουδετερότητας όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και πέραν αυτής.

TAGS ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ TOYOTA HELLAS TOYOTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ