FORMULA 1

40 χρόνια ιστορίας για τη Williams

Felipe Massa (BRA) Williams FW40.
07.03.2017.
Felipe Massa (BRA) Williams FW40. 07.03.2017. XPB/PHOTO4

Φέτος η Williams συμπληρώνει τέσσερις δεκαετίες εμπλοκής στον μαγικό κόσμο της Formula 1. Τέσσερις δεκαετίες με αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα, εποχές με προβλήματα αλλά και εποχές δόξας και κυριαρχίας.

Το δεύτερο σκέλος, περιελάμβανε συνολικά 114 νίκες, που έχουν έρθει από 16 διαφορετικούς οδηγούς! Παράλληλα έχει πάρει 128 pole positions, οι οδηγοί της μετρούν 133 ταχύτερους γύρους αλλά και 7 παγκόσμιους τίτλους, με τα πρωταθλήματα κατασκευαστών να είναι ακόμα περισσότερα: 9!

H πρώτη συμμετοχή της Williams σε Grand Prix ήταν το 1977, στο Ισπανικό Grand Prix. Αν και ως κατασκευαστής, η ομάδας με έδρα στο Γκροβ της Αγγλίας έτρεξε πρώτη φορά στην Αργεντινή, ένα χρόνο μετά.

Ο πιο επιτυχημένος οδηγός με δικά της μονοθέσια, ήταν ο Nigel Mansell, καθώς πήρε 28 από τις συνολικά 31 νίκες της καριέρας του. Ακολουθεί στη λίστα ένας άλλος πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Damon Hill, που ως οδηγός της Williams γιόρτασε τις 21 εκ των 22 νικών του στη Formula 1. Διψήφιο αριθμό επιτυχιών έχουν άλλοι δύο οδηγοί που κάθισαν στο θρόνο της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού: οι Alan Jones και Jacques Villeneuve.

Υπάρχουν όμως και οδηγοί που έχουν ζήσει μόνο μία φορά τη γλυκιά γεύση της επιτυχίας, όπως για παράδειγμα ο Pastor Maldonado. Ο οδηγός από τη Βενεζουέλα πέτυχε τη μοναδική του νίκη και τελευταία της Williams, το 2012 στην Ισπανία!

Δείτε αναλυτικά τους νικητές με τα χρώματα της ομάδας του Sir Frank, στον πίνακα που ακολουθεί…

40 χρόνια ιστορίας για τη Williams

Photo credits: Williams F1 Team

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ