WRC

Αλλαγές στις ημερομηνίες και νέες αποφάσεις

Αλλαγές στις ημερομηνίες και νέες αποφάσεις
λεμπ

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ανακοίνωσε την αλλαγή ημερομηνίας στο Ράλι Ουαλίας και Ιαπωνίας, ενώ και κάποιες άλλες αποφάσεις

Σ' ότι αφορά τις αλλαγές ημερομηνίας, το Ράλι Ιαπωνίας θα διεξαχθεί το διάστημα 24-26 Οκτωβρίου, μετατέθηκε μια εβδομάδα αργότερα (31 Οκτωβρίου-2 Νοεμβρίου), ενώ το ίδιο θα γίνει και με το Ράλι Ουαλίας, το οποίο θα γίνει τελικά το τριήμερο 5-7 Δεκεμβρίου.
Το καλεντάρι του 2008 περιλαμβάνει 15 αγώνες, οι οποίοι είναι οι εξής:



24-27 Ιανουαρίου Ράλι Μόντε Κάρλο
8-10 Φεβρουαρίου Ράλι Σουηδίας
29 Φεβρουαρίου-2 Μαρτίου Ράλι Μεξικού
28-30 Μαρτίου Ράλι Αργεντινής
24-27 Απριλίου Ράλι Ιορδανίας
16-18 Μαϊου Ράλι Ιταλίας/Σαρδηνίας
29 Μαϊου-1 Ιουνίου ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ
13-15 Ιουνίου Ράλι Τουρκίας
31 Ιουλίου-3 Αυγούστου Ράλι Φινλανδίας
15-17 Αυγούστου Ράλι Γερμανίας
28-31 Αυγούστου Ράλι Νέας Ζηλανδίας
2-5 Οκτωβρίου Ράλι Ισπανίας
10-12 Οκτωβρίου Ράλι Γαλλίας/Γύρος της Κορσικής
31 Οκτωβρίου-2 Νοεμβρίου Ράλι Ιαπωνίας
5-7 Δεκεμβρίου Ράλι Ουαλίας

Οι υπόλοιπες αποφάσεις είναι οι εξής:



- Άμεσα, ο περιορισμός στα εξαρτήματα θα χαλαρώσει για νέους κατασκευαστές στην πρώτη χρονιά συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα. Ένας νέος κατασκευαστής μπορεί να ζητήσει από τη FIA να παραιτηθεί του δικαιώματος για χρήση δύο επιπλέον κινητήρων χωρίς ποινή και αλλαγή εξαρτημάτων, όπως περιγράφεται στους αθλητικούς κανονισμούς.

- Οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί για το μελλοντικό αυτοκίνητο του παγκοσμίου πρωταθλήματος (World Rally Car) θα τεθούν σε ισχύ από το 2011. Το World Rally Car θα βασίζεται στα τωρινά αυτοκίνητα των κατηγοριών Super 2000 και Group N, τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με ένα επιπλέον "πακέτο", το οποίο θα περιλαμβάνει τούρμπο και προσθήκες στην πίσω πτέρυγα. Το "πακέτο" αυτό πρέπει να μπορεί να προσαρμόζεται ή να αφαιρείται εντός ενός ορισμένου χρονικού ορίου, το οποίο θα προσδιοριστεί.

- Οι ισχύοντες κανονισμοί για το World Rally Car θα επεκταθούν για να περιλάβουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2010. Το νέο World Rally Car θα μπορεί να μετέχει στους αγώνες από το 2009 και να βαθμολογείται στο Πρωτάθλημα από το 2010.

- Από την 1η Ιανουαρίου 2009 θα απονέμεται παγκόσμιος τίτλος στους νικητές συνοδηγούς των πρωταθλημάτων FIA Junior και Production Car World Rally.






















TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ