FORMULA 1

Αλόνσο: "Η Ferrari μπορεί να είναι η ταχύτερη στη Μόντσα και τη Σιγκαπούρη" -Τι απαντά ο Βασέρ

Zak Mauger / Aston Martin F1 Media
Ο Φερνάντο Αλόνσο στο περιθώριο του GP Βελγίου 2024 ZAK MAUGER / ASTON MARTIN F1 MEDIA

Οι προδιαγραφές των σιρκουί της Μόντσα και της Σιγκαπούρης -τον προσεχή Σεπτέμβριο- ταιριάζουν στη Ferrari, και ο Φερνάντο Αλόνσο υποστηρίζει ότι η SF-24 μπορεί να είναι το κορυφαίο μονοθέσιο εκεί. Φρεντ Βασέρ: "Αν προσπαθεί να μας φορτώσει με πίεση, να ξέρει ότι δεν διαβάζω το Twitter του".

Η Ferrari μπορεί να είναι το κορυφαίο αυτοκίνητο με βάση όσα είδαμε πέρσι, για παράδειγμα στη Μόντσα και στη Σιγκαπούρη, ακριβώς όπως ο [Σαρλ] Λεκλέρ κέρδισε στο Μονακό” είπε ο Φερνάντο Αλόνσο, ενόψει των δύο αυτών αγώνων της Formula 1 που θα διεξαχθούν το Σεπτέμβριο (Μόντσα 1/9, Μπακού 15/9, Σιγκαπούρη 22/9).

Παρότι η απρόσμενα ανταγωνιστική απόδοση της Ferrari SF-24 στο GP Ολλανδίας -με το βάθρο του Λεκλέρ- κάνει πιο αισιόδοξους τους τιφόζι, όμως, ο Φρεντ Βασέρ υποπτεύεται ότι με αυτή τη δήλωσή του ο Ισπανός οδηγός της Aston Martin F1 προσπαθεί απλά να ασκήσει ψυχολογική πίεση στην ομάδα του Μαρανέλο.

Αν προσπαθεί να μας φορτώσει με πίεση, να ξέρει ότι δεν διαβάζω το Twitter του Φερνάντο Αλόνσο. Δεν έχω καν λογαριασμό στο Twitter!”, είπε ο Γάλλος διευθυντής της Scuderia.

Δεν χρειάζομαι κάποιον να μου πει αν είμαστε τα φαβορί ή όχι. Θα έχουμε ακριβώς την ίδια προσέγγιση. Ελπίζω ότι θα είμαστε σε καλύτερους κατάσταση στους επόμενους 2-3 αγώνες. Ήμασταν σε πολύ καλύτερη φόρμα και πέρσι σε αυτές τις πίστες”, πρόσθεσε ο Βασέρ.

Antonin Vincent / DPPI / SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
Ο διευθυντής της Scuderia Ferrari, Φρεντ Βασέρ, στο περιθώριο του GP Ολλανδίας 2024 ANTONIN VINCENT / DPPI / SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE


Θυμίζουμε ότι πέρσι η Ferrari ανέβηκε στο βάθρο πίσω από τις ανίκητες Red Bull RB19, ενώ στη Σιγκαπούρη ο Κάρλος Σάινθ κέρδισε για τη Scuderia τη μοναδική νίκη της χρονιάς που δεν κατέκτησε η RBR.

Είναι θέμα λεπτομερειών”, συνέχισε ο Βασέρ, συμπληρώνοντας όσα έχει ήδη πει για την ανταγωνιστικότητα της Ferrari ενόψει του αγώνα της πατρίδας της, το προσεχές τριήμερο στη Μόντσα. “Το γεγονός ότι είμαστε σε καλύτερη κατάσταση στις αργές στροφές κ.λπ. θα μας βοηθήσει.

Κι αν είσαι σε θέση να κάνεις ένα βήμα ενός ή δύο δεκάτων του δευτερολέπτου, αλλάζουν οι κανόνες του παιχνιδιού. Αλλά γνωρίζουμε επίσης και ότι όλοι βελτιώνονται. Ξέρουμε επίσης ότι στο Ζάντβορτ είχαμε μεγάλη απόσταση από τον Λάντο [Νόρις], ήμασταν αρκετά μακριά.

Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε. Ποτέ δεν θα πάω στη Μόντσα ή στο Μπακού ή οπουδήποτε νιώθοντας πως θα έχουμε έναν εύκολο αγώνα”, κατέληξε ο Φρεντ Βασέρ.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 SCUDERIA FERRARI ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ