FORMULA 1

Αλόνσο: "Η πιο ευτυχής 4ηθέση μου"

KUALA LUMPUR (MALESIA) 28/03/2014 
© FOTO STUDIO COLOMBO X FERRARI
KUALA LUMPUR (MALESIA) 28/03/2014 © FOTO STUDIO COLOMBO X FERRARI © FOTO STUDIO COLOMBO

Ο Ισπανός ικανοποιημένος που απέφυγε τα δράματα από τη σύγκρουσή του με τον Ντάνιλ Κβίατ στη δεύτερη περίοδο των δοκιμών κατάταξης.

Ο Φερνάντο Αλόνσο θα μπορούσε κάλλιστα να είχε απομένει με την 16η θέση της εκκίνησης του GP Μαλαισίας της Κυριακής (30/03) έπειτα από τη σύγκρουσή του με την Toro Rosso του Ντανίλ Κβίατ στη δεύτερη περίοδο των δοκιμών κατάταξης - και συνεπώς ο Ισπανός τώρα δηλώνει ενθουσιασμένος με την 4η θέση που τελικά κατέκτησε.

Η σύγκρουση άφησε τη Ferrari F14 T με σπασμένο άνω ψαλίδι της ανάρτησης του εμπρός αριστερού τροχού, αλλά οι μηχανικοί της Scuderia κατάφεραν να επιδιορθώσουν τη ζημιά εκμεταλλευόμενοι και την κόκκινη σημαία, που διέκοψε για λίγα λεπτά τις δοκιμές ώσπου να γίνει η περισσυλογή από την πίστα των συντριμμιών της σύγκρουσης.

Ο Αλόνσο τόνισε: «Είμαι τόσο χαρούμενος με αυτές τις δοκιμές! Είναι, μάλλον, η πιο ευτυχής 4η θέση που κατέκτησα ποτέ στην καριέρα μου. Ήταν χαώδεις οι συνθήκες σήμερα, ειδικά στο τέλος με ένα αυτοκίνητο που είχε ζημιά. Στις δεξιές στροφές μπορούσα να στρίβω το τιμόνι με το ένα δάχτυλο, αλλά στις αριστερές δεν μπορούσα να το στρίβω ούτε με τα δύο χέρια!

Οπότε, ήταν πολύ βαρύ από τη μια πλευρά και πολύ ελαφρύ από την άλλη, και σε αυτές τις υγρές συνθήκες αυτός δεν είναι και ο πιο εύκολος τρόπος για να οδηγείς ένα αυτοκίνητο. Καταφέραμε να βγούμε στην πίστα ξανά για να συμπληρώσουμε τους γύρους μας, και αυτοί ήταν αρκετοί για την 4η θέση κι έτσι πρέπει να είμαστε αρκετά χαρούμενοι».

Οι εκτιμήσεις για τη σύγκρουση

Ο Φερνάντο Αλόνσο και ο Ντάνιλ Κβίατ έδωσαν τις δικές τους εκδοχές για τη μεταξύ τους σύγκρουση στη δεύτερη περίοδο των δοκιμών κατάταξης. Αν και οι δύο συμφώνησαν ότι ο οδηγός της Ferrari δεν είχε συνειδητοποιήσει την παρουσία της Toro Rosso πίσω του.

Ο Ισπανός είπε, συγκεκριμένα: «Ήταν μια ατυχής περίσταση, βρέθηκα σε λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Δεν τον είδα, αυτή είναι η αλήθεια. Έστριψα και απλά ένιωσα το χτύπημα, δεν τον είχα δει καν πριν χτυπήσει το αυτοκίνητό μου. Δεν είδα ριπλέι κι έτσι δεν ξέρω από πού ήρθε, αν φρέναρε αργά, δεν ξέρω. Σίγουρα με εξέπληξε που συνέβη μια τέτοια επίθεση σε γύρο εξόδου από τα πιτς, με αυτές τις συνθήκες ορατότητας».

Ο Ρώσος, από την πλευρά του, είπε ότι συζήτησε το θέμα με τον Αλόνσο στο τέλος και συμφώνησαν ότι ήταν ένα λάθος συνεννόησης μεταξύ των δύο. «Είναι πολύ απλό. Νόμιζα ότι με άφηνε να περάσω. Αλλά στο τέλος όλα είναι εντάξει. Η ορατότητα ήταν πολύ περιορισμένη για όλους και πιστεύω ότι δεν με είδε και στο τέλος έστριψε πάνω μου. Και θεωρώ λογικό να μην με έχει δει, με τόσο σπρέι».

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ