FORMULA 1

Αλόνσο: "Κανένας εκνευρισμός για τον Ράικονεν"

Αλόνσο: "Κανένας εκνευρισμός για τον Ράικονεν"

Ο Ισπανός λέει ότι η μάχη διαρκείας που είχε στους τελευταίους γύρους του GP Βραζιλίας με τον ομόλογό του στη Ferrari δεν του κόστισε τίποτα, παρότι ήταν σε διαφορετική στρατηγική.

Η κατά μέτωπο μάχη για τρεις γύρους προς το τέλος του GP Βραζιλίας των δύο οδηγών της Ferrari, Κίμι Ράικονεν και Φερνάντο Αλόνσο, δεν άφησε παράπονα στον Ισπανό παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος ήταν σε διαφορετική στρατηγική, είχε πιο φρέσκα ελαστικά και φάνηκε (αρχικά) ότι θα μπορούσε να καταδιώξει τους Τζένσον Μπάτον και Σεμπάστιαν Φέτελ στη μάχη για την τέταρτη και πέμπτη θέση.

Ο Κίμι, σε ένα από τα καλύτερα φετινά του Σαββατοκύριακα, που εντόπισε τις πολυπόθητες λύσεις για τις υποστροφικές τάσεις της Ferrari F14 T, προσπαθούσε να φέρει σε πέρας στρατηγική που περιλάμβανε δύο πιτ-στοπς -σε αντίθεση με τη στρατηγική τριών των άλλων πρωτοπόρων- και ήδη η μέση γόμα του ήταν αρκετά πιο ταλαιπωρημένη σε σχέση με το σετ που χρησιμοποιούσε ο Αλόνσο.

Ο Αλόνσο τελικά πέρασε τον Φινλανδό δύο γύρους πριν από το τέλος, και σε ερώτηση αν η μάχη με τον Ράικονεν του στέρησε ένα καλύτερο αποτέλεσμα από την 6η θέση, απάντησε "όχι, είμαι πολύ ικανοποιημένος, δεν έχω τον παραμικρό εκνευρισμό. Το σημαντικότερο δεν ήταν η μάχη ".

"Ακόμα κι αν είχα περάσει τον Κίμι λίγο νωρίτερα, έπρεπε να περισώσω αρκετά καύσιμα στους τελευταίους γύρους, οπότε η μάχη με τον Σεμπαστιάν δεν ήταν ποτέ ένα ενδεχόμενο. Το να τερματίζω μπροστά του [Ράικονεν] πάντα μου δίνει ικανοποίηση. Αυτό το τριήμερο κατάφερα να τερματίσω μπροστά του και στις κατατακτήριες και στον αγώνα, παρότι εδώ πάσχιζα με ορισμένα μηχανικής φύσεως ζητήματα".

"Ήταν μια καλή εμπειρία - έκανα ένα πιτ-στοπ παραπάνω κι έτσι έπρεπε να καλύψω 21 δευτερόλεπτα. Είχα φρέσκα ελαστικά, οπότε διέθετα ένα μικρό πλεονέκτημα σε αυτή την τελευταία μάχη", κατέληξε ο Ισπανός.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Ράικονεν, λέγοντας ότι "κερδίσαμε τον ίδιο αριθμό βαθμών για την ομάδα, και στο τέλος μιας τέτοιας χρονιάς δεν κάνει και τόσο μεγάλη διαφορά για μένα ή για την ομάδα γιατί παίρνουμε τους ίδιους βαθμούς".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ