FORMULA 1

Αλόνσο: "Οι παλιοί οδηγοί της F1 ήταν πιο αυθεντικοί"

Zak Mauger / Aston Martin F1 Media
Φερνάντο Αλόνσο, Silverstone Circuit, Aston Martin F1 Team ZAK MAUGER / ASTON MARTIN F1 MEDIA

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι οι οδηγοί της Formula 1 στο παρελθόν ήταν “ήρωες”, σε σχέση με την τωρινή νέα γενιά του σπορ για την οποία “είναι πιο εύκολο να χειριστούν ένα μονοθέσιο”, τώρα ο Φερνάντο Αλόνσο δήλωσε ότι είχαν και πιο ισχυρή προσωπικότητα όταν έβγαζαν το κράνος.

Ως ο γηραιότερος και πιο έμπειρος οδηγός της σημερινής Formula 1, ο Φερνάντο Αλόνσο -που θα κλείσει σε λίγες ημέρες τα 43 χρόνια του- συνέκρινε για άλλη μια φορά τους οδηγούς του παρελθόντος της Formula 1 με αυτούς της τωρινής γενιάς.

Ο Ισπανός, που μπήκε στο σπορ σε ηλικία 20 ετών το 2001, είπε μεν ότι οι σημερινοί νεαροί οδηγοί της F1 είναι πιο ταλαντούχοι, και σίγουρα φτάνουν στο σπορ πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι, αλλά και ότι εκτός πίστας είναι λίγο πιο “ντροπαλοί” για να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Αναμφίβολα υπάρχουν κάποιες διαφορές” είπε ο Αλόνσο όταν κλήθηκε από τους Financial Times να συγκρίνει τους παλιούς με τους σύγχρονους οδηγούς της F1. Πιστεύω ότι οι οδηγοί των παλιότερων γενεών ήταν πιο αυθεντικοί. Διαφορετικοί στο χαρακτήρα τους, στον τρόπο με τον οποίο προσέγγιζαν τους αγώνες και τη ζωή.

Ήταν πολύ σκληροί αγωνιζόμενοι. Σήμερα, θα έλεγα ότι είναι περισσότερο ταλαντούχοι - ίσως πιο πολύ από όσο παλιά, λόγω της όλης προετοιμασίας τους, των Ακαδημιών, της δουλειάς στο προσομοιωτή, της τεχνολογίας, των διαθέσιμων δεδομένων με τα οποία βελτιώνονται και μαθαίνουν γρήγορα. Φτάνουν στη F1 πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι”, πρόσθεσε ο Ισπανός.

Και κατέληξε: “Όμως εκτός πίστας, όταν βγάζουν το κράνος τους, ίσως είναι οι ίδιοι και λίγο πιο ντροπαλοί στον τρόπο που προσεγγίζουν τα πράγματα. Έχουν ανθρώπους που μιλούν για λογαριασμό τους, που τους μανατζάρουν, για τα μέσα ενημέρωσης, για τη φυσική τους κατάσταση. Είναι καλά προετοιμασμένοι, αλλά έχουν χάσει λίγο το δικό τους χαρακτήρα”.

TAGS FORMULA 1 F1 ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ