FORMULA 1

Αλόνσο: "Πολύ φιλόδοξο πλάνο για το 2015"!

AUSTIN (TEXAS)
© FOTO STUDIO COLOMBO X FERRARI
AUSTIN (TEXAS) © FOTO STUDIO COLOMBO X FERRARI © FOTO STUDIO COLOMBO

Ο Φερναντο Αλόνσο λέει ότι ξέρει που θα οδηγεί του χρόνου και ότι τα νέα θα είναι "πάρα πολύ συναρπαστικά" για τους υποστηρικτές του.

Η πλέον πολύκροτη και παντελώς απρόβλεπτη μεταγραφή των τελευταίων ετών στη Formula 1 εξακολουθεί να σύρεται μεταξύ εικασιών και αινιγματικών δηλώσεων του Φερνάντο Αλόνσο, όμως ο Ισπανός δήλωσε απολύτως ξεκάθαρα στο Όστιν ότι έχει ένα «συγκεκριμένο, πολύ φιλόδοξο πλάνο» για το 2015, το οποίο δουλεύει επί μήνες, για τη μετά-Ferrari εποχή του στο σπορ.

Με τον Σεμπάστιαν Φέτελ προ των πυλών του Μαρανέλο για να πάρει τη θέση του Αλόνσο, όπως αναμένεται να ανακοινωθεί, προς το παρόν για τον Ισπανό έχουν αναπτυχθεί οι εξής τρεις φήμες: να μετακομίσει στη McLaren-Honda, ή να πάρει την αποζημίωση της Ferrari και να μείνει έξω το 2015 περιμένοντας μια θέση στη Mercedes το 2016 ή, τέλος, να υπογράψει στην Audi που φημολογείται ότι σκοπεύει να μπει στη F1. Η Audi πρόσφατα απέκτησε τον μέχρι προ λίγων μηνών αγωνιστικό διευθυντή της Ferrari, Στέφανο Ντομενικάλι.

Στο πλαίσιο του GP Ηνωμένων Πολιτειών στο Όστιν, σε ερώτηση αν ξέρει σε ποια ομάδα θα οδηγεί του χρόνου, ο Αλόνσο απάντησε «ναι, ξέρω, λίγο ως πολύ ξέρω» και συμπλήρωσε ότι οι υποστηρικτές του «θα ενθουσιαστούν» με αυτό που σκοπεύει να κάνει.

«Δεν μπορώ να πω τίποτα κατηγορηματικά. Έχω ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο στο μυαλό μου για το μέλλον. Νομίζω ότι αυτό είναι το καλύτερο και για τη Ferrari. Αν συμβεί, τότε ο κόσμος θα μείνει πολύ, πολύ ενθουσιασμένος, όπως είμαι και εγώ. Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος και όλα όσα έχουν γίνει τους δύο ή τρεις τελευταίους μήνες ακολουθούν ακριβώς το πλάνο που είχα θέσει», είπε.

Ο Αλόνσο, φίλος του Ζουλ Μπιανκί που παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της επαρχίας Μίε μετά το ατύχημά του στο GP Ιαπωνίας, συμπλήρωσε: «Μεσολάβησαν ορισμένες δύσκολες εβδομάδες με το ατύχημα του Ζουλ και όλα όσα έγιναν με εμποδίζουν να αισθάνομαι ακόμα καλύτερα [για το μελλοντικό πλάνο».

«Έτσι, προς στιγμήν πρέπει να σεβαστούμε τον ανταγωνισμό -για αυτό είμαστε εδώ- και να κάνουμε το 100%. Επίσης, με την κατάσταση του Ζουλ η ατμόσφαιρα είναι ακόμα πολύ λυπηρή, και όλα μας ανησυχούμε», κατέληξε ο 33χρονος.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ