FORMULA 1

Ανακοίνωσε Wehrlein η Sauber!

SINGAPORE - SEPTEMBER 19:  Pascal Wehrlein of Germany and Mercedes GP arrives in the paddock before final practice for the Formula One Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 19, 2015 in Singapore.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
SINGAPORE - SEPTEMBER 19: Pascal Wehrlein of Germany and Mercedes GP arrives in the paddock before final practice for the Formula One Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 19, 2015 in Singapore. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε και σύντομα αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις για τον παρτενέρ του Lewis Hamilton, αλλά και την παραμονή του Felipe Massa στη Williams.

Ένα ένα τα κομμάτια που λείπουν από το παζλ του γκριντ της Formula 1 για το 2017 συμπληρώνονται. Τη Δευτέρα 16/1 η Sauber ανακοίνωσε την πρόσληψη του Pascal Wehrlein ο οποίος θα πλαισιώσει τον Marcus Ericsson στο Πρωτάθλημα του 2017.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Ήταν μια αναμενώμενη εξέλιξη από τη στιγμή που ο φέρελπις Γερμανός δεν θεωρήθηκε από τη Mercedes AMG Petronas έτοιμος να οδηγήσει για τους Πρωταθλητές στη θέση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Nico Rosberg που αποφάσισε να αποσυρθεί από το σπορ.

Ο 22χρονος πιλότος που ανήκει στο δυναμικό της γερμανικής ομάδας αποτελούσε διακαή πόθο της Sauber και θα μπορούσε η συμφωνία πολύ νωρίτερα, αλλά οι διαπραγματεύσεις με τη Mercedes σταμάτησαν όταν ο Rosberg ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει.

" Είναι μια νέα πρόκληση σε μια νέα ομάδα και ανυπομονώ να ξεκινήσω τη νέα μου περιπέτεια", σχολίασε μεταξύ άλλων ο Wehrlein που το 2016 έκανε το ντεμπούτο του στην F1 με την Manor. " Aυτό που θα επιδιώξουμε είναι να τερματίζουμε σε σταθερή βάση στους βαθμούς. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Sauber για την εμπιστοσύνη αλλά και για αυτήν την εξαιρετική ευκαιρία που μου δίνει. Και σίγουρα θέλω να ευχαριστήσω τη Mercedes για τη στήριξή της", πρόσθεσε ο Πρωταθλητής του DTM το 2015.

Εντός της εβδομάδας αναμένουμε την ανακοίνωση της μετακίνησης του Valtteri Bottas από τη Williams στη Mercedes και της παραμονής του Felipe Massa στη Williams για άλλη μια χρονιά, παρά το γεγονός ότι ο έμπειρος Βραζιλιάνος είχε ανακοινώσει πριν λίγους μήνες ότι στο τέλος του 2016 θα βάλει ένα τέλος στην πολυετή καριέρα του στην F1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Σημαντικές αποχωρήσεις από Mercedes και Renault
Παρουσίασεις μονοθεσίων και δοκιμές εξέλιξης
Εξαιρετικά αμφίβολο το μέλλον της Manor
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ