FORMULA 1

Ανησυχούν για τη Ferrari οι Αλόνσο και Ράικονεν

MELBOURNE (AUSTRALIA) 16/03/2014 
© FOTO STUDIO COLOMBO X FERRARI
MELBOURNE (AUSTRALIA) 16/03/2014 © FOTO STUDIO COLOMBO X FERRARI © FOTO STUDIO COLOMBO

Οι δύο πρωταθλητές ζητούν από τη Scuderia να βελτιώσει την ταχύτητα της F14 T.

Η υστέρηση ταχύτητας της Ferrari στο GP Αυστραλίας από τη Mercedes, που υπολογίζεται ότι είναι της τάξεως του μισού δευτερολέπτου στο γύρο, άφησε ανήσυχους τους δύο πρωταθλητές της Scuderia, Φερνάντο Αλόνσο και Κίμι Ράικονεν, ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος της Formula 1.

Ο Αλόνσο, που τερμάτισε στην πέμπτη θέση έχοντας περάσει με δυσκολία, μέσω του δεύτερου πιτ-στοπ, τη Force India του Νίκο Χούλκενμπεργκ, τόνισε: " Πέρασαν και οι δύο Ferrari τη γραμμή του τερματισμού και αυτό είναι καλό επίτευγμα της ομάδας και χρειάστηκε αρκετή προσπάθεια. Από την άλλη πλευρά, τερματίσαμε 35 δευτερόλεπτα πίσω από τον Νίκο Ρόζμπεργκ. Αυτό είναι μάλλον πολύ και πρέπει να τα καταφέρουμε καλύτερα στη Μαλαισία", κατέληξε ο Ισπανός.

Ο Κίμι Ράικονεν, που είχε προβλήματα ρυθμίσεων της μονάδας ισχύος και του μονοθεσίου όλο το τριήμερο, τόνισε από την πλευρά του: " Είχαμε ορισμένα θέματα, αλλά δεν ξέρω. Συνέβαιναν πολλά πράγματα ταυτόχρονα και μέχρι να τα αναλύσουμε δεν μπορώ να ξέρω με ακρίβεια τι ήταν.

Ήταν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα. Δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι με τις θέσεις που τερματίσαμε. Μας χτύπησε κάποιος από πίσω στην εκκίνηση, μετά το αυτοκίνητο απέδιδε καλά και μετά χάσαμε μια θέση επειδή κάναμε δύο πιτ-στοπς. Στη συνέχεια παρουσίασαν φθορά τα εμπρός ελαστικά και χάσαμε μια θέση εξαιτίας ενός λάθους.

Το αυτοκίνητο έδωσε αρκετά καλή αίσθηση σε ορισμένες χρονικές στιγμές του αγώνα, αλλά από την άλλη πλευρά ορισμένες φορές ήταν λίγο δύστροπο. Το μόνο θετικό είναι ότι συμπληρώσαμε όλο τον αγώνα και σημειώσαμε αρκετούς βαθμούς, αλλά ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια", είπε ο Κίμι.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ