FORMULA 1

Αντέχουν...

Αντέχουν...
χαμιλτον

Πιστές, παρά την οικονομική κρίση και την αποχώρηση της Honda, παραμένουν οι μεγαλύτερες ομάδες της Φόρμουλα 1

Ωστόσο, είναι έτοιμες να κάνουν περικοπές στο προϋπολογισμό τους, ώστε να επιβιώσουν στην οικονομική κρίση που χτύπησε τις περισσότερες αυτοβιομηχανίες και παράλληλα να παραμείνουν ανταγωνιστικές στο πρωτάθλημα.
"Προσπαθούμε να κόψουμε το μπάτζετ των ομάδων, αλλά να παραμείνουν στο πνεύμα του αθλήματος. Ελπίζουμε οι προτάσεις μας να γίνουν δεκτές από τις ομάδες. ", ήταν τα λόγια του Μαξ Μόσλεϊ.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW Kλάους Ντράεγκερ, τόνισε ότι η απόφαση της Honda δεν θα επηρεάσει την δική του ομάδα: " Η συμμετοχή μας στην Φόρμουλα 1 είναι επιλογή μας. Δεν υπάρχει καλύτερος χώρος για να διαφημίσουμε το όνομα της εταιρίας μας.

Επίσης επενδύουμε πάνω στο μονοθέσιο και αποτελεί την τεχνολογική μας εξέλιξη για πολλά από τα προϊόντα μας. Το πρόσημο είναι θετικό από την συμμετοχή μας στην Φόρμουλα 1

".

Ο Νόρμπερτ Χάουγκ, επισήμανε ότι η στην Μercedes δουλεύουν σκληρά ώστε να χαμηλώσουν το μπάτζετ του μονοθεσίου: " H συμμετοχή μας στην Φόρμουλα 1 στηρίζεται σε στέρεη οικονομική βάση που προέρχεται από τους σπόνσορες. Τώρα φαίνεται πόσο σημαντικό είναι να μειώσουμε τα κόστη των ομάδων, κάτι που έπρεπε να είχαμε κάνει εδώ και χρόνια. Αυτό που συμβαίνει είναι λυπηρό. Τα επόμενα δύο χρόνια θα πρέπει να έχουμε κόψει τα έξοδα στο 50%".

Ο πρόεδρς της Φεράρι Λούκα Ντιμοντιτζέμολο τόνισε σε δηλώσεις του: " Έχουμε συμφωνήσει ομόφωνα να πάρουμε μέτρα τό 2009 και το 2010. Προσπαθούμε να μειώσουμε το κόστος ώστε να βοηθήσουμε τις μικρότερες ομάδες να επιβιώσουν".






TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ