FORMULA 1

Αποχωρεί ο Χάουγκ από τη Mercedes

Αποχωρεί ο Χάουγκ από τη Mercedes

Ο Νόρμπερτ Χάουγκ εγκαταλείπει μετά από 22 χρόνια τη θέση του επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Mercedes. Ο Νίκι Λάουντα αναμένεται να πάρει τη θέση του.

Η εικόνα του Νόρμπερτ Χάουγκ είναι μια από τις πιο γνώριμες στη Φόρμουλα 1. Έτσι προκάλεσε μεγάλη έκπληξη η ανακοίνωση της αποχώρησης του από τη θέση του επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Mercedes.

Ο 60χρονος πρώην δημοσιογράφος βρίσκεται σε αυτή τη θέση τα τελευταία 22 χρόνια. Πρωτοεμφανίστηκε στη Φόρμουλα 1 το 1994.

Τότε καθόταν στον τοίχο της Sauber και στη συνέχεια μετακόμισε στη McLaren. Τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκεται στη Mercedes στη λιγότερο επιτυχημένη θητεία του, αν σκεφτεί κανείς πως η ομάδα έχει πετύχει μόλις μια νίκη.

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω την καλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. Για περισσότερα από 22 χρόνια, δεν υπήρξε καμιά στιγμή δίχως πάθος για εμένα", σχολίασε ο Χάουγκ, ο οποίος εργάστηκε σε ομάδες που πήραν 87 νίκες και έξι παγκόσμιους τίτλους.

Φυσικά ο Χάουγκ βρίσκεται πίσω από την επιτυχία της γερμανικής φίρμας στο πρωτάθλημα DTM. Παραμένουν άγνωστα τα επόμενα σχέδια του.

Τη θέση του, τουλάχιστον στο κομμάτι της Φόρμουλα 1, θα πάρει ο τρις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Νίκι Λάουντα, ο οποίος συμμετείχε τους τελευταίους μήνες στις συναντήσεις των επικεφαλής των ομάδων της Φόρμουλα 1.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ