FORMULA 1

Αποδείξεις και email για τη Mercedes

Αποδείξεις και email για τη Mercedes

H Mercedes αναμένεται να προσκομίσει έγγραφο από τον Τσάρλι Γουίτινγκ, σύμφωνα με το οποίο είχε την άδεια να κάνει δοκιμές με τα ελαστικά της Pirelli.

Tην Πέμπτη (20/6) η Mercedes και η Pirelli καλούνται να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με τη νομιμότητα των δοκιμών στη Βαρκελώνη ενώπιον του πάνελ του Διεθνούς Δικαστηρίου της FIA στο Παρίσι.

Η ομάδα έκανε δοκιμές για τρεις ημέρες μετά το ισπανικό Grand Prix στο Μοντμελό, χρησιμοποιώντας το φετινό μονοθέσιο και τα ελαστικά της Pirelli.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Guardian" οι άνθρωποι της Mercedes θα προσκομίσουν ένα email από τον διευθυντή αγώνων και delegate ασφάλειας της FIA, Τσάρλι Γουίτινγκ, ο οποίος τους έδινε την άδεια να χρησιμοποιήσουν το φετινό μονοθέσιο και όχι ένα παλιότερο όπως είχε κάνει σε αντίστοιχη περίπτωση η Φερραρι.

Οι υπόλοιπες ομάδες αιφνιδιάστηκαν, τουλάχιστον αυτό έδειξαν δημόσια, στην είδηση ενός μυστικού τεστ με τα φετινά ελαστικά.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Ρος Μπρον ενημέρωσε τους συναδέλφους του πως στην ακρόαση θα πάρουν τις απαντήσεις τους.

Στο Μόντρεαλ δήλωσε " υπήρξε ο ατυχής χαρακτηρισμός "μυστικές δοκιμές". Ήταν ιδιωτικές δοκιμές, όχι μυστικές. Αν κάποιος νομίζει πως μπορείς να πας στη Βαρκελώνη και να κάνει επί τρεις ημέρες δοκιμές, 1.000 χιλιόμετρα δίχως να σε δει κανείς, τότε πρόκειται για αφελή άνθρωπο. Οπότε ήταν ιδιωτικές δοκιμές, όχι μυστικές".

Η αντίδραση των υπόλοιπων ομάδων ήταν άμεση με τη Red Bull να ζητάει και επίσημα απαντήσεις και σύντομα ακολούθησαν και οι υπόλοιπες ομάδες.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ