FORMULA 1

Απογοητευμένος ο Κίμι

Απογοητευμένος ο Κίμι
κίμι

Απογοήτευση για τον Κίμι Ράικονεν καθώς στον αυριανό αγώνα (16/3) θα ξεκινήσει από την 15η θέση

Ο Φινλανδός πιλότος της Ferrari ,το 2007 είχε κερδίσει το Αυστραλιανό Grand Prix ξεκινώντας από την Pole Position, όμως φέτος δεν ξεκίνησε με καλούς οιωνούς για την υπεράσπιση του τίυλου του.

Ο ''Iceman'' είδε τον κινητήρα να χάνει μεγάλη δύναμη στην πίεση του καυσίμου από το πρώτο ,κιόλας, σκέλος των κατατακτήριων και το μονοθέσιο του μπήκε στο γκαράζ της Ferrari.

Ο Ράικονεν αποκλείστηκε από την συνέχεια, καθώς δέχτηκε εξωτερική βοήθεια από τους μηχανικούς της ομάδας.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής όμως δεν χάνει την αισιοδοξία του. Πιστεύει πως μπορεί να μπει στους βαθμούς και από την 15η θέση.

"Είμαι ξεκάθαρα απογοητευμένος", τόνισε ο Ράικονεν. "Λίγες στροφές πριν το τέλος του γύρου εισόδου μου, είχα ένα πρόβλημα με την ηλεκτρονική αντλία καυσίμου, το οποίο με ανάγκασε να σταματήσω κοντά στο pit-lane, οπότε ήταν αδύνατο να φτάσω μέχρι το γκαράζ ώστε να διορθώσουμε τη ζημιά.''

"Αυτά συμβαίνουν, αλλά σίγουρα δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις την χρονιά. Τώρα, θα πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας και να πάρουμε βαθμούς αύριο (16/3), αφού είναι σημαντικό να βαθμολογείσαι σε κάθε κούρσα".

Ο teammate του Φινλανδού ,Φελίπε Μάσα, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον τελευταίο γύρο και έτσι έμεινε στην τέταρτη θέση.

"Απέτυχα να πάρω το καλύτερο από το τελευταίο σετ ελαστικών γιατί συνάντησα κίνηση στον γύρο εξόδου μου" , είπε ο βραζιλιάνος. "Αυτό σήμαινε ότι δεν ήμουν σε θέση να ανεβάσω την θερμοκρασία στα λάστιχά μου όσο θα ήθελα. Παρόλα αυτά έμεινα ευχαριστημένος από την οδηγική συμπεριφορά του μονοθεσίου. Είχαμε καλή ισορροπία και γνωρίζουμε ότι είμαστε δυνατοί σε ρυθμό αγώνα.''

"Η αυριανή (16/3) κούρσα θα είναι πολύ δύσκολη, ειδικά από τη στιγμή που περιμένουμε υψηλή θερμοκρασία. Τα πάντα μπορεί να συμβούν και νομίζω ότι μπορώ να παλέψω για τις κορυφαίες θέσεις".















TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ