FORMULA 1

Αρνείται τις κατηγορίες ο Έκλεστοουν

Αρνείται τις κατηγορίες ο Έκλεστοουν

Ο ισχυρός άνδρας της Φόρμουλα 1, Μπέρνι Έκλεστοουν χαρακτήρισε ψεύτη Γερμανό τραπεζίτη που τον κατηγορεί πως τον δωροδόκησε.

Στο Μόναχο ξεκίνησε σήμερα (Πέμπτη) η δίκη του Μπέρνι Έκλεστοουν. Ο ισχυρός άνδρας της Φόρμουλα 1 αντιμετωπίζει κατηγορίες δωροδοκίας. Για την ακρίβεια κατηγορείται από τον Γερμανό τραπεζίτη, Γκέρχαρντ Γκριμπκόφσκι πως τον δωροδόκησε με 44.000.000 δολάρια.

Μέσω γραπτής δήλωσης των δικηγόρων του ο Έκλεστοουν χαρακτήρισε ψεύτη τον Γκριμπκόφσκι, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 8.5 ετών γιατί έλαβε τα χρήματα. Ο ίδιος ο 'Εκλεστοουν κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης δέκα ετών.

Ο 83χρονος άνδρας δήλωσε "ευγνώμων" γιατί έχει την ευκαιρία να εκφράσει δημόσια τη δική του πλευρά της ιστορίας.

Οι ανακριτές υποστηρίζουν πως η δωροδοκία έγινε για να διευκολυνθεί η πώληση του μεριδίου της τράπεζας Bayern LB στη Φόρμουλα 1 σε έναν αγοραστή που ήθελε ο Έκλεστοουν. Ο Γκριμπκόφσκι ήταν ο υπεύθυνος αυτής της αγοραπωλησίας, του 47% του ποσοστού της Φόρμουλα 1 το 2005.

" Το δικαστήριο δεν έχει λάβει υπόψη τη σωστή σειρά των γεγονότων το 2005 και το 2006 σχετικά με τη Φόρμουλα 1 και τη ζωή του κυρίου Έκλεστοουν", ανέφερε η γραπτή δήλωση.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ